Przy porodzie masz podłączona kroplówke z antybiotykiem. Schodzi około 4 h. Mnie zbadali na porodowce i było 5 cm rozwarcia. Poszłam sobie pod prysznic by było łatwiej znieść skurcze. Niecala godzinę później darłam się że muszę przec. No i położna w szoku trochę za późno dała mi ta kroplówke, bo nie zlecala cała. Mały miał z tego względu dodatkowe badania po porodzie ale było wszystko okej.Po porodzie maluszek był jakoś szczególnie monitorowany? badany?
reklama
Mam pytanie co trzeba złożyć za dokumenty jak dziecko się urodzi ? Słyszałam że jest jakieś kosiniakowe ja pracuje czy mi to też się należy ? Czy jak mam umowe do grudnia 21r a rodze 9 listopada czy idę na macierzyński bo raczej mi nie przedłuży umowy bo nie dam rady wrócić do pracy czy musze sie zarejestrować do urzędu pracy po kuroniówkę chyba tak to się nazywa
Idziesz normalnie na macierzyński. 80% wypłaty jeśli wybierasz opcje rok.Mam pytanie co trzeba złożyć za dokumenty jak dziecko się urodzi ? Słyszałam że jest jakieś kosiniakowe ja pracuje czy mi to też się należy ? Czy jak mam umowe do grudnia 21r a rodze 9 listopada czy idę na macierzyński bo raczej mi nie przedłuży umowy bo nie dam rady wrócić do pracy czy musze sie zarejestrować do urzędu pracy po kuroniówkę chyba tak to się nazywa
Tez mam teraz dodatni, w pierwszej ciąży miałam ujemny.Odebrałam właśnie wyniki GBS. Dodatni Ehh, żeby jeszcze stresów było za mało...
Któraś z Was ma też dodatni?
Lekarz mi powiedział ze ryzyko przeniesienia na dziecko jest niewielkie, nawet jak nie zdążą podać antybiotyku na czas to mało które dziecko się zarazi.
Przewrotka
Fanka BB :)
A i ubylo mi 2kg
Unficzka
A i ubylo mi 2kg
To dobry znak, przed porodem często waga spada
Szczęśliwakobieta
Ja już tez po wizycie czekałam 6h . Dramat . Wszystko w porządku ktg ok skurcze są przepowiadające a od południa są tak silne już zaczęłam liczyć potem się wyciszyły a teraz znowu wróciły.. te mocne ruchy czuje dlatego ze mam płyn owodniowy na granicy normy dlatego ruchy są mocne za dwa dni mam skontrolować płyn ponownie jeśli ubyje będzie trzeba wywołać poród szybciej. Czy wy macie dużo płynu???
Przewrotka
kurczę mi na żadnej wizycie nic o wodach nie mówiąJa już tez po wizycie czekałam 6h . Dramat . Wszystko w porządku ktg ok skurcze są przepowiadające a od południa są tak silne już zaczęłam liczyć potem się wyciszyły a teraz znowu wróciły.. te mocne ruchy czuje dlatego ze mam płyn owodniowy na granicy normy dlatego ruchy są mocne za dwa dni mam skontrolować płyn ponownie jeśli ubyje będzie trzeba wywołać poród szybciej. Czy wy macie dużo płynu???
Szczęśliwakobieta
Ja mam AFI 8 cm i to jest dolna granica normy niby :/ mi mój ginekolog mówił ze za dużo to tych wód nie mam. A w szpitalu im to nie pasowało w środę pójdę skontrolowac znowu :/kurczę mi na żadnej wizycie nic o wodach nie mówią
reklama
U mnie AFI 9,1Ja mam AFI 8 cm i to jest dolna granica normy niby :/ mi mój ginekolog mówił ze za dużo to tych wód nie mam. A w szpitalu im to nie pasowało w środę pójdę skontrolowac znowu :/
Podobno jak się ma mało wód trzeba dużo pić, nie wiem ile w tym prawdy ale od badania 2 trymestru AFI mam 9,1 i lekarz wtedy pytal ile pije i że trzeba dużo pić