reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Potrzebuję porady może któraś już przechodziła. Do tej pory nieoapam problemów z wypróżnieniem itd ale wczoraj wypiłam sok z dodatkiem arbuza i zjadłam domowej roboty frytki... Luuuuuudzie jak mnie biegunka złapała. Cała noc się męczyłam i mecze się teraz.. Macie jakieś sposoby na biegunkę w ciąży? Bo jak weszłam w internet to się przeraziłam.. 😑

Mi lekarz mówi o stoperan ie żeby brać, bo podobno najbezpieczniejszy w ciąży ale jak naprawdę jest to nie wiem

reklama
Do sypialni dostawkę bo napewno przy maleństwu będzie Ci wygodniej i nie bd musiała się nawet podnosic z łóżka a na dół turystyczne bo turystyczne ma też kółka bd mogła sobie postawić gdzie bd chciała a jak wyrosnie z dostawki to turystyczne można też ma górę wstawić. Te łóżeczka są do 25kg a moja córka ma 4 lata i waży 17kg więc spokojnie starczy na kilka lat.
Dzięki! A polecasz jakieś konkretne turystyczne czy myślisz, że bez znaczenia?

Dziewczyny, uważacie że standardowe łóżeczka ze szczebelkami są bezpieczne, czy lepiej zainwestować w kołyskę/kosz Mojżesza/łóżeczko turystyczne itd? Naczytałam się o tym ile to nieszczęść przez szczebelki się wydarzyło i nie wiem co zrobić...
My kupiliśmy Chicco next2me forever. To jest łóżeczko dostawne, ale do 22 kg, więc do 4 r.ż. nawet :) Ono jest super, bo na początku jest jak zwykła dostawka, później może być jako łóżeczko wolnostojące, a na koniec jako kojec. Jest trochę większe, niż tradycyjna dostawka i trochę droższe, ale uznaliśmy, że to inwestycja na kilka lat. Normalnie kosztuje 1599zł, ale znaleźliśmy jeden sklep w necie i kupiliśmy za 1399 zł. Wczoraj zamówiliśmy i pewnie jutro będzie. Ono też jest fajne, bo ma 11 poziomów regulacji wysokości i ta otwierana ścianka się opuszcza do dołu, więc jest proste w obsłudze :)

My kupiliśmy Chicco next2me forever. To jest łóżeczko dostawne, ale do 22 kg, więc do 4 r.ż. nawet :) Ono jest super, bo na początku jest jak zwykła dostawka, później może być jako łóżeczko wolnostojące, a na koniec jako kojec. Jest trochę większe, niż tradycyjna dostawka i trochę droższe, ale uznaliśmy, że to inwestycja na kilka lat. Normalnie kosztuje 1599zł, ale znaleźliśmy jeden sklep w necie i kupiliśmy za 1399 zł. Wczoraj zamówiliśmy i pewnie jutro będzie. Ono też jest fajne, bo ma 11 poziomów regulacji wysokości i ta otwierana ścianka się opuszcza do dołu, więc jest proste w obsłudze :)
Wygląda w internecie na zdjęciach na prawdę fajnie, daj znać jak dojdzie, czy w rzeczywistości się nie rozczarowałaś[emoji6]

Wygląda w internecie na zdjęciach na prawdę fajnie, daj znać jak dojdzie, czy w rzeczywistości się nie rozczarowałaś[emoji6]
My widzieliśmy je w sklepie na żywo, bo ja boję się zamawiać przez internet takich rzeczy, jak ich nie widzę :) Dlatego wybraliśmy najpierw w sklepie, a później znaleźliśmy taniej w necie i zamówiliśmy do domu :) Ale jak jutro dojdzie, to dam znać co i jak :)

Ja po dzisiejszej wizycie. Chodzę na NFZ, więc za dużo to nie zobaczyłam, ale mała rozwija się prawidłowo. Ma już ok 1920g. Jestem w szoku. Ja na plusie tylko 4,4 kg. Obróciła się główkowo, bo ostatnio jeszcze miednicowo. Mam przyjść za tydzień na zastrzyk, bo nie było dzisiaj jeszcze mojego wyniku na przeciwciała.

reklama
Do góry