reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam mierzyć 6 razy dziennie. Czuje, że nie będę rozstawać się z glukometrem. No i mam pilnować pory posiłków. Dziś wyszłam na spacer i potem szybko do domu, jedzenie przygotować bo pora podwieczorku. Jestem załamana.
Ja jak wiem ze może mnie dłużej nie być, tym bardziej teraz jak z dziecmi wyjeżdżam na cały dzień albo wychodzimy na dłuższe spacery to zawsze zabieram w pudełeczko coś ze soba co predzej sobie przyszykuje

reklama
Ile już macie kg na plus? 😅
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej 😦 ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja mam 3 kg na plusie (28 tydz) ale od 24 tyg mam wykryta cukrzyce i waga stoi

Ja mam 3 kg na plusie (28 tydz) ale od 24 tyg mam wykryta cukrzyce i waga stoi
Ja podobnie 3 kg na plusie, z tym, że cukrzyca wykryta od 2 tyg i już schudłam 1kg przez dietę (bo miałam 4 na plusie). Nie chodzę głodna, najadam się, więc myślę, że nie ma żadnego powodu do niepokoju.
Z synkiem za całą ciążę przytulałam 16 kg, startując z wagi 48 kg. Udało się wszystko stracić, także nie było źle.
W ogóle to na początku tej ciąży szybko miałam brzuch i wszyscy mówili, że szybko rosnę😉🤘 A teraz Ci sami mówią wow jaka jestem szczupła😅 bo brzuch stanął w miejscu i nie rośnie. A mała taka ruchliwa, że jak szaleje to mój brzuch mega zmienia kształty.

Ja właśnie po zastrzyku immunoglobuliny (mamy potencjalny konflikt serologiczny) i nie mogę uwierzyć ze po xx lat płacenia składek muszę za taki zastrzyk płacić 300 zł. Nie wiem naprawdę jaki w tym sens.
widzialam trochę małej to mam spokoj na najbliższe dwa tygodnie :) za dwa tygodnie trzecie usg. Ciężko uwierzyć ze to naprawdę już ostatnia prosta.
mimo moich odczuć ze mała chce już wyjść nogami i leży główka do góry i cała po prawej stronie to na badaniu było dokładnie odwrotnie plus wszystko podobno ładnie się trzyma :)))

czy wasi lokatorzy tez tak protestują w nocy jak śpicie na boku? Jak spróbuje na lewym to mała protestuje strasznie. Na prawym chwilkę wytrzyma i tez zaczyna bunt i jedynie się uspokaja jak leze na plecach. Strasznie ruchliwa w porównaniu do moich chłopców. Wiem ze zacznie zaraz mieć mniej miejsca to się uspokoi trochę :)
U mnie też jest konflikt, ale mój lekarz stwierdził, że jak nie ma przeciwciał to bez sensu jest robić zastrzyk w trakcie ciąży, bo nie wiadomo jaką krew ma dziecko. Także ja dostanę tak jak zawsze (3 dzieci) po porodzie 😉

Ile już macie kg na plus? 😅
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej 😦 ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja też 30 tydzień, waga startowa 64 kg przy wzroście 175 cm, obecnie niespełna 5 kg na +, z tym że do 25tc byłam na 0 więc obecnie mam przyrost około 1 kg na tydzień.

U mnie też jest konflikt, ale mój lekarz stwierdził, że jak nie ma przeciwciał to bez sensu jest robić zastrzyk w trakcie ciąży, bo nie wiadomo jaką krew ma dziecko. Także ja dostanę tak jak zawsze (3 dzieci) po porodzie 😉
U mnie jakos tak zawsze w trakcie ciąży daje (tez trzecie :)) mam z głowy przynajmniej :)

Cześć mamy listopadowe 2021. Mam termin na 26.10 ale początkowo był na 30.10 i tak jakoś zaczęłam was czytać. A dopiero teraz odważyłam się napisać. Oczekuje córeczki. Od początku przybrałam na wadze 7 kg. Teraz mam cukrzyce ciazowa ale reguluje dieta. Leżę od początku ciąży, plamienia, pózniej odwarstwienia kosmowki dwa razy i krwiaki, potem nisko łożysko, nieduże krwawienie w 20-21, szpital kilka dni, obecnie 30 tydzień i łożysko przodujące brzeznie. Trzymam się, staram się nawet po domu nie chodzić bez potrzeby. I jakoś daje rady.

Cześć mamy listopadowe 2021. Mam termin na 26.10 ale początkowo był na 30.10 i tak jakoś zaczęłam was czytać. A dopiero teraz odważyłam się napisać. Oczekuje córeczki. Od początku przybrałam na wadze 7 kg. Teraz mam cukrzyce ciazowa ale reguluje dieta. Leżę od początku ciąży, plamienia, pózniej odwarstwienia kosmowki dwa razy i krwiaki, potem nisko łożysko, nieduże krwawienie w 20-21, szpital kilka dni, obecnie 30 tydzień i łożysko przodujące brzeznie. Trzymam się, staram się nawet po domu nie chodzić bez potrzeby. I jakoś daje rady.
Witaj [emoji6]. Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, to już całkiem niedługo [emoji6]

reklama
Do góry