reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam mierzyć 6 razy dziennie. Czuje, że nie będę rozstawać się z glukometrem. No i mam pilnować pory posiłków. Dziś wyszłam na spacer i potem szybko do domu, jedzenie przygotować bo pora podwieczorku. Jestem załamana.
Właśnie najgorsze są te godziny bo naprawdę czasem trzeba podkręcić tempo żeby godziny pilnować i później godzinę po posiłku mierzenie cukru ...i czasem człowiek chciał by gdzieś wyjść a za chwilę wychodzi następny posiłek hehe 😆😆

reklama
Ile już macie kg na plus? 😅
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej 😦 ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja 25 tydzień i jeszcze - 4kg 😊😊 zobaczymy za tydzień jak pójdę do ginekologa może juz coś poszło na plus

Dziewczyny, od rana boli mnie brzuch po prawej stronie, tak jakby ciągnął i był skurczony, czuję głównie gdy stoję, nie wiem co robić, miałyście tak w ostatnim czasie?

Dokładnie tak samo i ten sam tydzień :/ przed ciaza 58 teraz 68. Wydaje mi się ze za dużo ale kompletnie tego nie kontroluje. Zdrowiej lub mniej nie mogłabym jeść. Jestem aktywna także tak musi być. Gdzieś widziałam ze od tego momentu jeszcze 5/6kg dojdzie….
U mnie 29tc i 7kg, od miesiąca tylko +1, coś waga stanęła, za tydzień się dowiem czy to dobrze...

Porównywanie wagi moze być dobijające. Powiem inaczej w poprzednich ciążach tyłam 13-14kg, teraz 26tc i już 8kg do przodu (będzie rekord, w tym tempie bedzie 16kg na plusie🙈🙉🙊😂) Ale wszyscy mówią że ładnie wyglądam😊
Mam zadyszkę jak się krzątam po domu nie powiem. Ale wiem, że to zrzucę, może nie w dniu porodu (chociaż to najszybsze odchudzanie w życiu - 6kg w jedną noc🤣) ale na roczek malucha wstydu nie będzie😁

Ja dziś 28+3 i miałam USG łącznie z badaniem przeplywow. Mały wazy 1,3 kg. Łożysko jest nieco za nisko, ale niby lekarz póki co nie widzi zagrożenia ze może być przodujące, no i jeden z przepływów jest trochę za mały, ale za to drugi idealny. Ale ten jeden przepływ do kontroli za 3 tyg. Poza tym spoko, tylko te cukry codziennie rano wychodzą mi średnio 90. A 90 to max jaki może być i nie wiem czy iść już z tym do diabetologa czy te ciągłe 90 to nie jest nic strasznego 🙈

Ja dziś 28+3 i miałam USG łącznie z badaniem przeplywow. Mały wazy 1,3 kg. Łożysko jest nieco za nisko, ale niby lekarz póki co nie widzi zagrożenia ze może być przodujące, no i jeden z przepływów jest trochę za mały, ale za to drugi idealny. Ale ten jeden przepływ do kontroli za 3 tyg. Poza tym spoko, tylko te cukry codziennie rano wychodzą mi średnio 90. A 90 to max jaki może być i nie wiem czy iść już z tym do diabetologa czy te ciągłe 90 to nie jest nic strasznego 🙈
U mnie równo 88. Ja to przy cukrach poniżej 100 w ciągu dnia mam ochotę dokonać samodestrukcji. Lekarz kazał mi mierzyć cukier jak się źle czuje, ale ja jak mi podskoczy, bo coś nowego przetestuję lekko powyżej 140 to wtedy czuje się najlepiej. No i bądź tu mądry.

reklama
Porównywanie wagi moze być dobijające. Powiem inaczej w poprzednich ciążach tyłam 13-14kg, teraz 26tc i już 8kg do przodu (będzie rekord, w tym tempie bedzie 16kg na plusie🙈🙉🙊😂) Ale wszyscy mówią że ładnie wyglądam😊
Mam zadyszkę jak się krzątam po domu nie powiem. Ale wiem, że to zrzucę, może nie w dniu porodu (chociaż to najszybsze odchudzanie w życiu - 6kg w jedną noc🤣) ale na roczek malucha wstydu nie będzie😁
Co racja to racja. Nie ma co się porównywać. Ja głównie porównuje do poprzednich własnych ciąż ale fakt jest taki ze jestem dużo starsza i to tez ma wpływ.
fajnie ze zaliczasz komplementy :)))
I cel żeby na roczek malucha wstydu nie robić jest jak najbardziej realny!

Do góry