MiśZielinka
Fanka BB :)
No właśnie widziałam też bugaboo ale gondola wydaje mi się strasznie niskoW temacie wózków. Mój pierwszy wózek był nowy, baby city tour lux. Był fajny bo gondola całkowicie się składała jak spacerowka (i to tez wpłynęło na wybór). Ale dziecko okazało się być mega długie i w pewnym momencie czuło się w standardowej gondoli 28 na 74 klaustrofobicznie wiec kupiłam na szybko używana Emmaljunge gdzie gondola jest 32 na 80 z hakiem. I tak myślałam ze to wiecie taki grat (dużo miejsca) ale jak ja się zdziwiłam jaki to się okazał być wygodny wózek. Daszek mega zasłaniał latem i można nawet było zrobić tak ze był przewiew. Mega się wygodnie prowadziło. Potem jak chciałam użyć małej spacerówki od joggera to się okazało ze nozki jakby wychodzą z wózka a ze dziecko wazy więcej i jak więcej jeszcze pod wózek wrzucić to jest mega ciężko go prowadzić. A ze chciałam już żeby był wygodny dla mnie i dla dziecka i mieścił się do małego bagażnika to tym razem kupiłam używany bugaboo bee 5 i tu tez moje zdziwienie bo jak postawiłam już większe dziecko, załadowała pod wózkiem a wózek się nadal prowadzi dobrze pomimo obciążenia. Wiec pozbyłam się joggera. I mam teraz dwa, Emmaljunge dla córki z gondola i bugaboo bee 5 dla synka dwulatka. Co ciekawe oba używane. Ale mega wygodne dla dzieci i mnie. Może spróbujcie wybierajac wózka wrzucić tam coś ciężkiego i zobaczcie czy nadal się dobrze prowadzą. Najlepiej pewnie obejrzeć używane nawet bo w sklepie mogą różnie zareagować. Ale wiecie w sklepie gładka powierzchnia a na ulicy różnie sobie można przetestować. Inna sprawa to może koleżanki maja wózki to najlepiej powozić ich dzieci. Koleżanka uwielbiała swój wózek ale była wyższa ode mnie i silniejsza (a może nie miała porównania z innymi wózkami). Jak ja raz pchałam jej wózek z dzieckiem i kłamstwami pod górkę to miałam zadyszkę i nie dawałam rady. Ja jestem niska i nie wazę dużo, nie miałam siły. Mam nadzieje ze takie praktyczne rady są przydatne.
U z tym oglądaniem używek też się zgadzam. Podobał nam się jeden model wózka i w sumie byliśmy zdecydowani a potem weszliśmy na olx i jak zobaczyliśmy jak niszczą się te wózki to szybko doszło do rezygnacji. Ramy tak się rysują że wyglądają jak po wojnie