reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam mierzyć 6 razy dziennie. Czuje, że nie będę rozstawać się z glukometrem. No i mam pilnować pory posiłków. Dziś wyszłam na spacer i potem szybko do domu, jedzenie przygotować bo pora podwieczorku. Jestem załamana.
Ja jak wiem ze może mnie dłużej nie być, tym bardziej teraz jak z dziecmi wyjeżdżam na cały dzień albo wychodzimy na dłuższe spacery to zawsze zabieram w pudełeczko coś ze soba co predzej sobie przyszykuje

reklama
Ile już macie kg na plus? 😅
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej 😦 ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja mam 3 kg na plusie (28 tydz) ale od 24 tyg mam wykryta cukrzyce i waga stoi

Ja mam 3 kg na plusie (28 tydz) ale od 24 tyg mam wykryta cukrzyce i waga stoi
Ja podobnie 3 kg na plusie, z tym, że cukrzyca wykryta od 2 tyg i już schudłam 1kg przez dietę (bo miałam 4 na plusie). Nie chodzę głodna, najadam się, więc myślę, że nie ma żadnego powodu do niepokoju.
Z synkiem za całą ciążę przytulałam 16 kg, startując z wagi 48 kg. Udało się wszystko stracić, także nie było źle.
W ogóle to na początku tej ciąży szybko miałam brzuch i wszyscy mówili, że szybko rosnę😉🤘 A teraz Ci sami mówią wow jaka jestem szczupła😅 bo brzuch stanął w miejscu i nie rośnie. A mała taka ruchliwa, że jak szaleje to mój brzuch mega zmienia kształty.

Ja właśnie po zastrzyku immunoglobuliny (mamy potencjalny konflikt serologiczny) i nie mogę uwierzyć ze po xx lat płacenia składek muszę za taki zastrzyk płacić 300 zł. Nie wiem naprawdę jaki w tym sens.
widzialam trochę małej to mam spokoj na najbliższe dwa tygodnie :) za dwa tygodnie trzecie usg. Ciężko uwierzyć ze to naprawdę już ostatnia prosta.
mimo moich odczuć ze mała chce już wyjść nogami i leży główka do góry i cała po prawej stronie to na badaniu było dokładnie odwrotnie plus wszystko podobno ładnie się trzyma :)))

czy wasi lokatorzy tez tak protestują w nocy jak śpicie na boku? Jak spróbuje na lewym to mała protestuje strasznie. Na prawym chwilkę wytrzyma i tez zaczyna bunt i jedynie się uspokaja jak leze na plecach. Strasznie ruchliwa w porównaniu do moich chłopców. Wiem ze zacznie zaraz mieć mniej miejsca to się uspokoi trochę :)
U mnie też jest konflikt, ale mój lekarz stwierdził, że jak nie ma przeciwciał to bez sensu jest robić zastrzyk w trakcie ciąży, bo nie wiadomo jaką krew ma dziecko. Także ja dostanę tak jak zawsze (3 dzieci) po porodzie 😉

Ile już macie kg na plus? 😅
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej 😦 ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja też 30 tydzień, waga startowa 64 kg przy wzroście 175 cm, obecnie niespełna 5 kg na +, z tym że do 25tc byłam na 0 więc obecnie mam przyrost około 1 kg na tydzień.

U mnie też jest konflikt, ale mój lekarz stwierdził, że jak nie ma przeciwciał to bez sensu jest robić zastrzyk w trakcie ciąży, bo nie wiadomo jaką krew ma dziecko. Także ja dostanę tak jak zawsze (3 dzieci) po porodzie 😉
U mnie jakos tak zawsze w trakcie ciąży daje (tez trzecie :)) mam z głowy przynajmniej :)

Cześć mamy listopadowe 2021. Mam termin na 26.10 ale początkowo był na 30.10 i tak jakoś zaczęłam was czytać. A dopiero teraz odważyłam się napisać. Oczekuje córeczki. Od początku przybrałam na wadze 7 kg. Teraz mam cukrzyce ciazowa ale reguluje dieta. Leżę od początku ciąży, plamienia, pózniej odwarstwienia kosmowki dwa razy i krwiaki, potem nisko łożysko, nieduże krwawienie w 20-21, szpital kilka dni, obecnie 30 tydzień i łożysko przodujące brzeznie. Trzymam się, staram się nawet po domu nie chodzić bez potrzeby. I jakoś daje rady.

Cześć mamy listopadowe 2021. Mam termin na 26.10 ale początkowo był na 30.10 i tak jakoś zaczęłam was czytać. A dopiero teraz odważyłam się napisać. Oczekuje córeczki. Od początku przybrałam na wadze 7 kg. Teraz mam cukrzyce ciazowa ale reguluje dieta. Leżę od początku ciąży, plamienia, pózniej odwarstwienia kosmowki dwa razy i krwiaki, potem nisko łożysko, nieduże krwawienie w 20-21, szpital kilka dni, obecnie 30 tydzień i łożysko przodujące brzeznie. Trzymam się, staram się nawet po domu nie chodzić bez potrzeby. I jakoś daje rady.
Witaj [emoji6]. Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, to już całkiem niedługo [emoji6]

reklama
Do góry