reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja właśnie po zastrzyku immunoglobuliny (mamy potencjalny konflikt serologiczny) i nie mogę uwierzyć ze po xx lat płacenia składek muszę za taki zastrzyk płacić 300 zł. Nie wiem naprawdę jaki w tym sens.
widzialam trochę małej to mam spokoj na najbliższe dwa tygodnie :) za dwa tygodnie trzecie usg. Ciężko uwierzyć ze to naprawdę już ostatnia prosta.
mimo moich odczuć ze mała chce już wyjść nogami i leży główka do góry i cała po prawej stronie to na badaniu było dokładnie odwrotnie plus wszystko podobno ładnie się trzyma :)))

czy wasi lokatorzy tez tak protestują w nocy jak śpicie na boku? Jak spróbuje na lewym to mała protestuje strasznie. Na prawym chwilkę wytrzyma i tez zaczyna bunt i jedynie się uspokaja jak leze na plecach. Strasznie ruchliwa w porównaniu do moich chłopców. Wiem ze zacznie zaraz mieć mniej miejsca to się uspokoi trochę :)
Ja mogę tylko na plecach leżeć. Jak się położę na boku to zaraz czuje kopniaki lub jakieś ciągnięcia.
Co do kopniaków to czasem czuje w okolicy pępka a czasami w dole brzucha bardzo nisko. Mały się jeszcze cały czas obraca i raz jest główką u góry a raz u dołu czy jak?

reklama
Dokładnie tak samo i ten sam tydzień :/ przed ciaza 58 teraz 68. Wydaje mi się ze za dużo ale kompletnie tego nie kontroluje. Zdrowiej lub mniej nie mogłabym jeść. Jestem aktywna także tak musi być. Gdzieś widziałam ze od tego momentu jeszcze 5/6kg dojdzie….
Weź mnie nie załamuj 😹😹🥵 ja z wagi 61 startowałam ..

Ja mogę tylko na plecach leżeć. Jak się położę na boku to zaraz czuje kopniaki lub jakieś ciągnięcia.
Co do kopniaków to czasem czuje w okolicy pępka a czasami w dole brzucha bardzo nisko. Mały się jeszcze cały czas obraca i raz jest główką u góry a raz u dołu czy jak?
Myślę że to co czujemy to nie zawsze kopniaki. Ja też czasem czuje na dole a tam na pewno jest główką bo od 3 badań tak już leży :) i mi lekarz powiedział ze ją czuje też jak rusza główka, barkiem itd :)

Może się kręcić :) czyli tez na boku leżeć nie daje. Niedługo będzie ciężko leżeć na plecach wiec będą musiały to dzieciaki zaakcptowac :)

A jakie kupiliście? Bo też szukam takiego zwykłego ale koleżanki mnie straszą ze większość jest bardzo złej jakości..

My zamówiliśmy to https://allegro.pl/oferta/lozeczko-60x120-cm-tola-szuflada-2w1-bez-materaca-8591968461
Osobno materacyk, i wydaje się, że będzie dobrze.
Koszule ciążowe kupiłam na najzwyklejszym targu, bo nie widzę sensu tracenia więcej pieniędzy, bo są podobno nawet takie za 300 zł
Te z targu spoko materiał, fajne rozpinane i ceny dość przystępne 😂

Opiekując się dwójka dzieci nie będę miała czasu o tym myśleć jakby urodziła mi się duża córeczka i wyrosła z rozmiaru 62 po miesiącu jak mój syn. Moj brat i tata po porodzie mieli 63 cm
Spokojnie ja mam nawet na 74 kupione 😜🤦🏼‍♀️ Ale tylko dlatego ze likwidują u nas dwa sklepy i są mega wyprzedaże tez na ubranka w tym letnie wiec nabrałam za grosze 😉

reklama
Dziewczyny z cukrzycą ciążową, mam pytanie.
Ile razy na dzień mierzycie cukier?
4 razy- na czczo, i 1 godz po każdym posiłku. Ale przez pierwsze dwa tyg zanim wyczailam jak reaguje mój organizm na inne jedzenie mierzyłam na czczo, przed posiłkami każdymi i 1 godz po każdym posiłku plus pomiar nocny (5 posiłków w ciągu dnia)

Do góry