reklama
Rano naczczo i godzinę po głównych posiłkach. ..czyli 4 razy wychodzi ☺Dziewczyny z cukrzycą ciążową, mam pytanie.
Ile razy na dzień mierzycie cukier?
Ostatnia edycja:
Ja mam mierzyć 6 razy dziennie. Czuje, że nie będę rozstawać się z glukometrem. No i mam pilnować pory posiłków. Dziś wyszłam na spacer i potem szybko do domu, jedzenie przygotować bo pora podwieczorku. Jestem załamana.Rano naczczo o godzinę po głównych posiłkach. ..czyli 4 razy wychodzi ☺
Szczęśliwakobieta
Fanka BB :)
Ja tez ledwo żyje xdChciałabym mieć taki wynik glukozy
U mnie 29 tc i najlepiej nie wychodziłabym z domu a dokładnie z łóżka
Szczęśliwakobieta
Tak ja tez mam 68 body 10 sztukJuz zaopatrujecie się w ubranka 68?
Juana19
Ja czekam z 68 bo moi dwaj chłopcy zaczęli w 3cim miesięcu dopiero taki rozmiar nosić. Także mam troszkę na 56 i więcej na 62 a potem będę wymieniać jak już się ogarniemy z tym jaka zima i tak dalej.Jakie duże chłopaki:dd Kurcze mam nadzieję że mój mlody aż taki duży nie będzie bo mam tylko ubranka do 62
Juana19
Ja właśnie po zastrzyku immunoglobuliny (mamy potencjalny konflikt serologiczny) i nie mogę uwierzyć ze po xx lat płacenia składek muszę za taki zastrzyk płacić 300 zł. Nie wiem naprawdę jaki w tym sens.
widzialam trochę małej to mam spokoj na najbliższe dwa tygodnie za dwa tygodnie trzecie usg. Ciężko uwierzyć ze to naprawdę już ostatnia prosta.
mimo moich odczuć ze mała chce już wyjść nogami i leży główka do góry i cała po prawej stronie to na badaniu było dokładnie odwrotnie plus wszystko podobno ładnie się trzyma ))
czy wasi lokatorzy tez tak protestują w nocy jak śpicie na boku? Jak spróbuje na lewym to mała protestuje strasznie. Na prawym chwilkę wytrzyma i tez zaczyna bunt i jedynie się uspokaja jak leze na plecach. Strasznie ruchliwa w porównaniu do moich chłopców. Wiem ze zacznie zaraz mieć mniej miejsca to się uspokoi trochę
widzialam trochę małej to mam spokoj na najbliższe dwa tygodnie za dwa tygodnie trzecie usg. Ciężko uwierzyć ze to naprawdę już ostatnia prosta.
mimo moich odczuć ze mała chce już wyjść nogami i leży główka do góry i cała po prawej stronie to na badaniu było dokładnie odwrotnie plus wszystko podobno ładnie się trzyma ))
czy wasi lokatorzy tez tak protestują w nocy jak śpicie na boku? Jak spróbuje na lewym to mała protestuje strasznie. Na prawym chwilkę wytrzyma i tez zaczyna bunt i jedynie się uspokaja jak leze na plecach. Strasznie ruchliwa w porównaniu do moich chłopców. Wiem ze zacznie zaraz mieć mniej miejsca to się uspokoi trochę
Szczęśliwakobieta
Ile już macie kg na plus?
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
Ja tylko 6 kg. Kompletnie waga stanęła po diagnozie cukrzycy. DramatIle już macie kg na plus?
reklama
Juana19
Dokładnie tak samo i ten sam tydzień :/ przed ciaza 58 teraz 68. Wydaje mi się ze za dużo ale kompletnie tego nie kontroluje. Zdrowiej lub mniej nie mogłabym jeść. Jestem aktywna także tak musi być. Gdzieś widziałam ze od tego momentu jeszcze 5/6kg dojdzie….Ile już macie kg na plus?