reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jestem w 20 tyg, czuje już od dawna ruchy. Zresztą mój partner i synek już też zostali skopani i sami się dziwili jak mocno. Tylko ja już mam jedną ciążę za sobą i mam łożysko na tylniej ścianie, przez co niestety te kopniaki i ruchy beda bardzo wyczuwalne.

reklama
Ja dziś 21+0 i już 7 kg na plusie :/ Startuje ze stosunkowo niskiej wagi. Jem zdrowo. Jestem aktywna. Kompletnie nie wiem skąd ta waga ale wiem ze w ogóle tego przyrostu w moim przypadku nie da się skontrolować. Nic bym nie jadła i tez bym przybierała mam wrażenie. Ale tez wiem ze zrzucę jak przestane karmić piersia. Niektóre kobiety zrzucają bardzo po karmieniu a mnie się bardzo trzyma nadwyżka kilogramów w tym okresie. Ufam ciału, robi co musi dla dzidziusia :)

Ja dziś 21+0 i już 7 kg na plusie :/ Startuje ze stosunkowo niskiej wagi. Jem zdrowo. Jestem aktywna. Kompletnie nie wiem skąd ta waga ale wiem ze w ogóle tego przyrostu w moim przypadku nie da się skontrolować. Nic bym nie jadła i tez bym przybierała mam wrażenie. Ale tez wiem ze zrzucę jak przestane karmić piersia. Niektóre kobiety zrzucają bardzo po karmieniu a mnie się bardzo trzyma nadwyżka kilogramów w tym okresie. Ufam ciału, robi co musi dla dzidziusia :)
Słyszałam że im osoba szczuplejsza tym więcej kg przybędzie w ciąży także myślę że to jest normalne I nie ma czym się martwić :)))

ja mam tak samo też +7 kilo :)

Ja jestem 19+3 i już 4,5kg na plusie. Wcześniej waga stała w miejscu, a od 2 trymestru szybko rośnie :(

Jestem w 20 tyg, na ostatniej wizycie wyszło że mam +2.5 od ostatniej wizyty ale w 1 trymestrze schudłam jakieś 3kg wiec narazie jestem na zero. Mam 164 i obecnie ważę 65kg. Lekarz mowi ze wszystko jest ok.

Ja jestem 17+6 i 4kg do przodu🙈 a niby nie jem jakiś nie zdrowo. I mam wrażenie że to mi przybyło w ciągu 3tyg😅

reklama
Ja mam wagę jak na początku ciąży. 59 kg przy 168 cm wzrostu. Na początku poszło 2 kg na plus, na ostatniej wizycie waga znów jak na początku ciąży. Brzuch mam spory (druga ciąża), aczkolwiek ręce, nogi chude. Lekarz nic nie mówił o nieprawidłowośc wagi. Mała ma 280 g, rozwija się książkowo. Z synkiem zaczynałam z wagi 48 kg, przytyłam 16 kg w ciągu całej ciąży. O ile wyniki macie dobre i maleństwo rozwija się prawidłowo nie sugerujcie się wagą. To kwestia indywidualna.

Do góry