reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja jestem w 20 tyg, czuje już od dawna ruchy. Zresztą mój partner i synek już też zostali skopani i sami się dziwili jak mocno. Tylko ja już mam jedną ciążę za sobą i mam łożysko na tylniej ścianie, przez co niestety te kopniaki i ruchy beda bardzo wyczuwalne.

reklama
Ja dziś 21+0 i już 7 kg na plusie :/ Startuje ze stosunkowo niskiej wagi. Jem zdrowo. Jestem aktywna. Kompletnie nie wiem skąd ta waga ale wiem ze w ogóle tego przyrostu w moim przypadku nie da się skontrolować. Nic bym nie jadła i tez bym przybierała mam wrażenie. Ale tez wiem ze zrzucę jak przestane karmić piersia. Niektóre kobiety zrzucają bardzo po karmieniu a mnie się bardzo trzyma nadwyżka kilogramów w tym okresie. Ufam ciału, robi co musi dla dzidziusia :)

Ja dziś 21+0 i już 7 kg na plusie :/ Startuje ze stosunkowo niskiej wagi. Jem zdrowo. Jestem aktywna. Kompletnie nie wiem skąd ta waga ale wiem ze w ogóle tego przyrostu w moim przypadku nie da się skontrolować. Nic bym nie jadła i tez bym przybierała mam wrażenie. Ale tez wiem ze zrzucę jak przestane karmić piersia. Niektóre kobiety zrzucają bardzo po karmieniu a mnie się bardzo trzyma nadwyżka kilogramów w tym okresie. Ufam ciału, robi co musi dla dzidziusia :)
Słyszałam że im osoba szczuplejsza tym więcej kg przybędzie w ciąży także myślę że to jest normalne I nie ma czym się martwić :)))

ja mam tak samo też +7 kilo :)

Ja jestem 19+3 i już 4,5kg na plusie. Wcześniej waga stała w miejscu, a od 2 trymestru szybko rośnie :(

Jestem w 20 tyg, na ostatniej wizycie wyszło że mam +2.5 od ostatniej wizyty ale w 1 trymestrze schudłam jakieś 3kg wiec narazie jestem na zero. Mam 164 i obecnie ważę 65kg. Lekarz mowi ze wszystko jest ok.

Ja jestem 17+6 i 4kg do przodu🙈 a niby nie jem jakiś nie zdrowo. I mam wrażenie że to mi przybyło w ciągu 3tyg😅

reklama
Ja mam wagę jak na początku ciąży. 59 kg przy 168 cm wzrostu. Na początku poszło 2 kg na plus, na ostatniej wizycie waga znów jak na początku ciąży. Brzuch mam spory (druga ciąża), aczkolwiek ręce, nogi chude. Lekarz nic nie mówił o nieprawidłowośc wagi. Mała ma 280 g, rozwija się książkowo. Z synkiem zaczynałam z wagi 48 kg, przytyłam 16 kg w ciągu całej ciąży. O ile wyniki macie dobre i maleństwo rozwija się prawidłowo nie sugerujcie się wagą. To kwestia indywidualna.

Do góry