reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja po prenatalnych. Przed wyjściem z domu mały mnie skopał po brzuchu, więc szłam na badanie wyluzowana 😊. Na badaniu wszystko ok. Lekarz kazał mi się jeszcze rozebrać i mierzył coś przez pochwę i się wystraszyłam i pytam czy wszystko ok, a on powiedział, że badanie jest utrudnione, bo dziecko jeszcze małe i ciężko zmierzyć i on zaleca pacjentkom, żeby przychodziły ok.20 tygodnia. U mnie 18+5.

Dziewczyny wczoraj czułam takie bąbelki w dole brzucha nawet tak jakby pod brzuchem które szły do góry nawet do pępka nie doszły myślicie że to mogą być ruchu ?
Ja takie bąbelki czułam równo w 13 tygodniu. Ale to chyba za wcześnie było na ruchy. Potem w równo 17 tygodniu. Ale na 100% nie byłam pewna czy to dzidziuś. Kilka dni była cisza i w 18 tygodniu już czuję podskakujący brzuch, więc jestem pewna.

A ja jestem w 20+1 i dalej praktycznie nic nie czuję. Mam detektor tętna płodu i tętno znajduje bez problemu.
Jest ktoś już w połowie i również nie czuje ruchów? Wczoraj byłam u lekarza i dziecko tak się ułożyło że dalej nie wiem jaka jest płeć.

A ja jestem w 20+1 i dalej praktycznie nic nie czuję. Mam detektor tętna płodu i tętno znajduje bez problemu.
Jest ktoś już w połowie i również nie czuje ruchów? Wczoraj byłam u lekarza i dziecko tak się ułożyło że dalej nie wiem jaka jest płeć.
Ja dzis 19+0 według okresu według usg tydzień do przodu. Płeć znam, ale ruchów niestety jeszcze nie czuję tzn może zdążyło mi sie 2 razy poczuć cos mocniejszego.
Od 14 tygodnia miałam uczucie, że czuję cały czas łaskotanie, bulgotanie w 17 tygodniu ustało to całkowicie można powiedzieć, że nie czuję nic
Ginekolog powiedziała ze powinnam czuć na przełomie 18-20-24
Nadal czekam
Na początku lipca mam połówkowe będę wtedy 20+6 mam nadzieję że bobas rośnie bo ja chudne i zaczynam sie juz stresować. Czy jest tu jakas mama która jeszcze nie przytyła ani kg a nawet spadła z wagi?

ja jestem dzisiaj 19+2 i te bąbelki ale nie jestem pewna czy to dziecko , łożysko mam na przedniej ścianie

Ja dzis 19+0 według okresu według usg tydzień do przodu. Płeć znam, ale ruchów niestety jeszcze nie czuję tzn może zdążyło mi sie 2 razy poczuć cos mocniejszego.
Od 14 tygodnia miałam uczucie, że czuję cały czas łaskotanie, bulgotanie w 17 tygodniu ustało to całkowicie można powiedzieć, że nie czuję nic
Nadal czekam
Na początku lipca mam połówkowe będę wtedy 20+6 mam nadzieję że bobas rośnie bo ja chudne i zaczynam sie juz stresować. Czy jest tu jakas mama która jeszcze nie przytyła ani kg a nawet spadła z wagi?
Ja zachodząc w ciążę miałam sporą nadwagę 84 kg i wykryto u mnie cukrzycę i w związku z tym mam dietę. Schudłam do 78 kg i teraz zaczełam przybierać na wadze i ważę niecałe 81 kg.

Nadal czekam
Myślę że też miałam coś podobnego że właśnie wcześniej coś czułam więcej a teraz nic. Choć właśnie sobie leżę spokojnie i jakby coś jednak się w tym brzuchu ruszało 😲

reklama
Ja zachodząc w ciążę miałam sporą nadwagę 84 kg i wykryto u mnie cukrzycę i w związku z tym mam dietę. Schudłam do 78 kg i teraz zaczełam przybierać na wadze i ważę niecałe 81 kg.
Ja ważyłam 82 kg teraz ważę 76-77kg
Cukrzyca ciążowa mi wyszła w około 9 tygodniu mam insulinę plus mam pilnować dietę choć z ta dieta różnie bo nadal mam czasami wymioty i jem normalnie odrzuciło mnie całkowicie od miesa wedlin i dzis z krwi wyszło ze mam niskie białko. Cukier sie wyśrodkował cale szczęście
A mialas juz połówkowe? Bobas waży tyle ile powinien pomimo że schudlas?

Do góry