reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja dziś dzień wolny, jutro Komunia, właśnie zrobiłam listę rzeczy do załatwienia dziś :) może nawet pojadę wózki ogladnac? :))) nie zostawiłam nic po synkach także mam zerowy start ale po dwójce dzieci lista potrzeb krótsza :) wózek na 100% używany - wybór jest ogromny. Ubranka z Vinted - to wszystko jest na kilka tygodni przez pierwsze miesiące.

a wy już coś zaczęlyscie kupować? :) ja zakupy odpalam chyba od lipca. Na razie nie kupiłam nic tylko lista ulubionych na Vinted rośnie :)))
Ja jeszcze nic nie kupowałam, bo nie wiem jaka płeć ;) jak się dowiem, to myślę, że wtedy zacznie się zakupowe szaleństwo :)

Ja dziś dzień wolny, jutro Komunia, właśnie zrobiłam listę rzeczy do załatwienia dziś :) może nawet pojadę wózki ogladnac? :))) nie zostawiłam nic po synkach także mam zerowy start ale po dwójce dzieci lista potrzeb krótsza :) wózek na 100% używany - wybór jest ogromny. Ubranka z Vinted - to wszystko jest na kilka tygodni przez pierwsze miesiące.

a wy już coś zaczęlyscie kupować? :) ja zakupy odpalam chyba od lipca. Na razie nie kupiłam nic tylko lista ulubionych na Vinted rośnie :)))

A który tydzień jesteś?
Ja też sporo mam po córce łącznie z wózkiem ale mam zamiar kupić drugi bo go trochę przeciorchałam 🙈😂 i jak rama jest ok tak materiał jest bardzo jasny i wkurza mnie wieczne pranie zwłaszcza, że nie da się zdjąć samego materiału...
Jeśli chodzi o rzeczy itp też mam po córce więc gorzej jak bd chłopak.

Wyprawkę mam zamiar zacząć kompletować tak ok 7 miesiąca. Na większość rzeczy jakbym chciała nowe łóżeczko czy wózek czeka się do 4 tygodni, to akurat na 8 miesiąc będę gotowa.

A który tydzień jesteś?
Ja też sporo mam po córce łącznie z wózkiem ale mam zamiar kupić drugi bo go trochę przeciorchałam 🙈😂 i jak rama jest ok tak materiał jest bardzo jasny i wkurza mnie wieczne pranie zwłaszcza, że nie da się zdjąć samego materiału...

Wyprawkę mam zamiar zacząć kompletować tak ok 7 miesiąca. Na większość rzeczy jakbym chciała nowe łóżeczko czy wózek czeka się do 4 tygodni, to akurat na 8 miesiąc będę gotowa.
Ja wózek też mam styrany, ale bardziej ta część od spacerówki. Gondola jest spoko, po kilku miesiącach będę myśleć nad spacerówką, bo teraz muszę sobie kupić większy udźwig. Wózek miałam do 15kg, a moje dziecię tyle miało jak miało 1,5 roku, więc z naszymi genami za pewne sytuacja się powtórzy.

A który tydzień jesteś?

Termin 3/11. Teraz tydzień 15+ :) chłopców rodziłam raczej przed terminem (starszy tydzień młodszy trzy tygodnie) wiec pewnie przejdę na październik ;) planuje pracować do końca września jak wszystko będzie dobrze wiec tak stopniowo od lipca zaczne zamawiać rzeczy żeby się wyrobić.

A ja jeszcez nie myślę o zakupach, w ogóle trochę mnie to przeraża :) To nasze pierwsze dziecko i w sumie nie mam doświadczenia z wózkami, nosidełkami, przewijakami, itd. :) Jedyne co wiem, to to, że łóżeczko będzie takie dostawne do naszego łóżka, a później można je zmienić na normalne łóżeczko. Mamy 2 pokoje i będziemy dzielili sypialnię z dzidzią, przynajmniej na początku. A co do ciuszków - czekam aż będzie potwierdzona płeć ostatecznie :) Teraz bardziej muszę pomyśleć o ciuszkach dla siebie - bo moje coraz bardziej ciasne się robią :)

Hej dziewczyny, wczoraj byłam na usg i zaczęliśmy 16 tydzień ❤️🤰🏻Lekarz po spojrzeniu na powtórnych wynikach z moczu dał mi skierowanie na posiew moczu. Trzymajcie kciuki, żeby bakterie poszły w siną dal😁
Wstępnie widzimy na monitorze dziewczynkę, bardzo się cieszę 😍 Macie propozycje na imię dla dziewczynki? Zależy mi na krótkim imieniu🙂

reklama
Ej a jakto wogole jest. Patrzyłam na tygodnie ciąży i miesiące i okazuje się, że 3 miesiąc ciszy trwa 5 tygodni 😂🙈

Poco wogole te ceregiele.
Nie można przyjąć, że ciąża trwa 40 tygodni czyli 10 miesięcy? 😂😂
Również to odkryłam czekam jeszcze 3 dni i zaczynam 4 miesiąc jak to szybko zleciało 😀

Do góry