Mnie osobiście przy salach 2 osobowych wkurzało jak do jednej z dziewczyn przyjechała cała familia. Wujki, ciotki, kuzynki. Przewinęło się ze 30 osób, a ja z cyckami na wierzchu i pretensjami położnych czemu nie wietrze krocza Odwiedziny mają jak dla mnie plusy i minusy. Wcześniej też widziałam same plusy , ale leżąc w szpitalu po stracie czułam większy komfort jak nie było pełno odwiedzających. W tym dostałam krwotoku na korytarzu i nie czułam się zażenowana jakby to było przy publice odwiedzających panów. Położne dwója się i troją, widać że dają radę.
reklama
Martaem1983
Fanka BB :)
Czyli coś może być na rzeczyJa miałam poroniona ciąże z terminem jakoś na lipiec
Ja nadal pracuje (jutro kończę 14sty tydzien) i czasami jest ciężko a czasami spoko. Zależy od dnia. Ogólnie pracuje w domu (sa jakieś plusy tej pandemii ) 8 godz przed kompem ale robie dużo przerw.
Ale nie zamierzam pracować dlugo, tak wstępnie do końca maja.
Ale nie zamierzam pracować dlugo, tak wstępnie do końca maja.
miejskibandyta
ak się czujecie? Te które pracują - do którego tygodnia macie zamiar kontynuować pracę?
mnie się narazie pracuje całkiem dobrze - praca zdalna przy komputerze. Nie mam pojęcia ile będę pracować Są momenty że myślę sobie ze dam rade do samego końca, a są momenty że chciałabym uciec już. Ale to pod względem psychicznym, fizycznie wszystko cacy także na razie ciągnę ten wózek
Juana19
Sześć licząc ze ciaza ma 9 pełnych miesięcy bliżej niż dalejCo do tego czasu itd.. Spójrz na to w tą stronę. Zaraz wchodzimy w 4 miesiac ciąży a to oznacza, że jeszcze tylko 5 miesiący
hikari_ona
Z tym się zgadzam. Tzn. ja uważam, że takie typowe odwiedziny dla całej rodziny powinny być zakazane, ale bez mojego narzeczonego trudno mi sobie to wszystko wyobrazić. W Warszawie w niektórych szpitalach było tak, że można było wykupić salę jednoosobową i wtedy partner mógł być z Tobą cały czas. Ale tak było przed pandemią. Teraz nie można wykupić, bo trzymają jedynki w razie gdyby trafiła się jakaś pacjentka z covidem. Przez to jak jest poród SN, to partnera wpuszczają chyba od 4 cm rozwarcia i może zostać później 2 godziny po porodzie - i koniec. Nie widzicie się już do samego wyjścia ze szpitala. A jak jest cesarka, niezależnie czy planowana, czy nieplanowana, to partner w ogóle nie ma wstępu i dziecko może zobaczyć dopiero przy wyjściu ze szpitala I tego się obawiam.Mnie osobiście przy salach 2 osobowych wkurzało jak do jednej z dziewczyn przyjechała cała familia. Wujki, ciotki, kuzynki. Przewinęło się ze 30 osób, a ja z cyckami na wierzchu i pretensjami położnych czemu nie wietrze krocza Odwiedziny mają jak dla mnie plusy i minusy. Wcześniej też widziałam same plusy , ale leżąc w szpitalu po stracie czułam większy komfort jak nie było pełno odwiedzających. W tym dostałam krwotoku na korytarzu i nie czułam się zażenowana jakby to było przy publice odwiedzających panów. Położne dwója się i troją, widać że dają radę.
Natalia9898
Ja to mam nadzieję że wszystko wróci do normalności my to byśmy chcieli poród rodzinny
MiśZielinka
Ja też bym chciała żeby wszystko wróciło do normy bi mój mąż po cesarce był dla mnie bardzo dużym oparciem. Ciężko to przeszłam i nawet do toalety nie mogłam dojść.. Dużo mi wtedy pomógł przy dziecku i przy mnie.. Nie wyobrażam sobie, że teraz zostanę sama..
Dzisiaj byłam w Rossmanie. Kupiłam olej z migdałów i balsam z Palmersa. Jest na nim napisane, że "Zalecamy stosowanie już od pierwszego trymestru ciąży"Któraś pisała o oleju ze słodkich migdałów na rozstępy w ciąży. To bezpieczne ? Wszystkie kremyy są od II trymestru a ja chcę coś zacząć robić z tym brzuchem bo będę całkowitym tygrysem.
reklama
MiśZielinka
Dzisiaj byłam w Rossmanie. Kupiłam olej z migdałów i balsam z Palmersa. Jest na nim napisane, że "Zalecamy stosowanie już od pierwszego trymestru ciąży"
A ja się zastanawiam nad kosmetykami nacomi z hebe
Czytałam na tej stronie Sroka o że ma dobrry skład