reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Mi przyjaciółka powiedziała kup tylko Magne b6 ale nie było akurat i gość w aptece powiedział że maglek jest identyczny! To wzięłam 😒
Kupiłam już magne a tamten dam mężowi 😁
Dosłownie wszytsko trzeba sprawdzać
No mi tak samo wlasnie Pani w aptece powiedziala ze jest identyczny skład zaraz zobacze w necie.

Mi przyjaciółka powiedziała kup tylko Magne b6 ale nie było akurat i gość w aptece powiedział że maglek jest identyczny! To wzięłam 😒
Kupiłam już magne a tamten dam mężowi 😁
Dosłownie wszytsko trzeba sprawdzać
Różnią się tym ze w Magne B6 jest magnez mleczanu dwuwodny a w maglek bez tego dwuwodny. Wiec jakaś różnica jest 🤷‍♀️

Różnią się tym ze w Magne B6 jest magnez mleczanu dwuwodny a w maglek bez tego dwuwodny. Wiec jakaś różnica jest 🤷‍♀️
A mi gość powiedział że to dokładnie te same mleczany. Kurde teraz to chyba za każdym razem będę zaczynać rozmowę od słów "jestem w ciąży" Może wtedy taki gość poczuje odpowiedzialność 😤

Ja już po badaniach prenatalnych [emoji846]
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
To dobre wieści [emoji846]

Dziewczyny ja wiem, że powinnyśmy się zdrowo Odżywiać ale od wczoraj tak za mną chodzi kfc (którego nie jadłam od dobrych kilku lat 😯 ), że w końcu zamówiłam... Mam wyzuty sumienia ale wczoraj po makaronie ze szpinakiem wymiotowałam, po dzisjeszy zdrowych pysznych kanapkach było mi źle... A czuje, że po prostu muszę coś zjeść bo przestaje myśleć. Powiedzcie, że Wy też macie zachcianki i sobie na nie pozwalacie.
Hmm byłam dziś w Mc po wizycie u lekarza najgorsze jest to że nic mi od wczoraj nie smakuje nie wiem co jeść wszystko jest ble :-(

reklama
rozumiem też bym się pewnie przejęła. Wkurzają mnie lekarze którzy straszą pacjentki. Serio bo co to da.. Mega jest dużo kobiet które mają infekcje w ciązy. Ciaza z tego co kojarzę zwiększa ryzyko infekcji intymnych przez te burzę hormonalne więc jakosc nie chce mi się wierzyć że to może grozić poronienie. Ofc jak infekcja się rochula na całego i kobieta tego nie leczy to jasne ale idąc tym tropem to ryzyko poronienia zwiększa się przy każdym przeziębieniu przy każdym popsutym zebie nawet przy większym stresie.
W ch.j rzeczy i sytuacji może większych ryzyko poronienia ale czy warto o nich mówić i straszyć kobiety? Chodzi mi o sytuacje na które nie mamy wpływu bo o tym że nie wolno palić i pić to jasne że trzeba trąbić straszyć najchętniej za to bym wsadzala do pierdla! Ale inne syt przecież nic nie zrobisz na to że przypaletala się jakaś infekcja... Chociaż w sumie poszłaś do lekarza i już ja leczysz... Czyli tak naprawdę zmniejszyła to ryzyko właśnie!!! 😘😘😘😘

Napisałam jak potłuczona zero składu ani ładu mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodziło😘
Tak ostatnio z koleżanką rozmawiam że się martwię jak to będzie i wogole a ona mi tak jedna pali ojciec ćpun i dziecko zdrowe druga sie martwi troszczy i dziecko chore... I badz tu mądry człowieku. Nie wiemy co nam los przyniesie trzeba przyciągać pozytywne myśli

Do góry