reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Te czasami chciałabym wiedzieć mniej...jak popatrze nieraz na swoje niektóre znajome to zazdroszczę im tego jakie są głupiutkie i żyją sobie w cudownej beztrosce bo nie mają pojęcia o niczym poza ubraniami i paznokciami i kosmetykami 😉😉 jedza surowe mięsa ryby palą fajki popijają winko i szczęśliwie cieszą się ciążą 🤦‍♀️
I właśnie o tym ostatnio myślę że nie jest to jeszcze czas żeby się chwalić bo niegdy nie wiadomo co się wydarzy ale znam tyle dziewczyn co mają to gdzieś i wogole nie wyglądają jak by były w ciąży. Mam sprzeczne emocje naprawdę raz chce się cieszyć a raz zachowuje się ok co ma być to będzie.

reklama
No naprawdę chyba tak trzeba :/

Wiadomo że stres nie jest dobry. U nas lekarze nie polecaja accardu i luteiny 🙃 tylko zalecają w przypadku konieczności. Która ciąża u Ciebie ?:)
To moja druga ciaza, pierwszą poroniłam w zeszłym roku w lipcu. Mam 35 lat i dlatego zdarza mi się panikować.... 😞

No przybijam z Toba piątkę! Jesem zmęczona, obolała, wszedzie mam tradzik.. ryj zsypany boli mnie skóra.. 3 najgorsza 🤣😂
Też tak mam i właśnie wczoraj sie dowiedzialam ze to dziewczynka , wiem że za miesiąc jeszcze będzie potwierdzax ale cieszę się jak dziecko 8-) Jakiś czas temu zanim zaszłam w ciążę śniła mi się mała blondyneczka. Parę tygodni temu z rana się budze mowie do mojego nie męża będzie 15.11 jak się urodzi a następny ranek corka. I chyba prorocze te sny

Jechalam dzisiaj na badania krwi i urwałam lusterko w samochodzie 😅 10 lat jeżdżę, Włochy objechałam i nic się nie stało i nadszedł ten dzień w Katowicach 😅 chyba odpłynęłam myślami
Jechałam na potwierdzenie ciąży 5 tydzień ledwo się zaczoł taka byłam zestresowana ze nie zauważyłam wjechałam na krawężnik i urwałam z jednej strony zderzak. Fajnie że nie jestem jedyna 😉

Kurczę obiecałam sobie nie dyskutować o szczepieniach ale tak mnie korci :D Nie chcę przerzucać się argumentami, ale tylko wspomnę, ze to nie jest prawda, ze ta szczepionka powstała ekspresowo. Technologia mRNA w kwestii szczepionek jest w badaniach od dekady, ale bez konkretnego celu zadna firma nie wyda miliardów na ogromne kadry i nowe linie produkcyjne i badawcze. Teraz po prostu stało się to, co zawsze przyspiesza sprawe - USA wrzuciło dosłownie miliardy w te badania, zaangażowały się ośrodki badawcze na całym świecie, głównie w US i bazujac na tej technologii mRNA, ktora już istniała i była badana, stworzono szczepionkę mRNA na covid. Ta ostatnia cześć jest absolutnie najłatwiejsza i nie wymagała żadnego geniuszu, po prostu „zaprogramowali” szczepionkę mRNA pod RNA tego konkretnego wirusa. Żadne triale medyczne tez nie były przyspieszone, po prostu szukanie ludzi u funduszy do takich badań zajmuje lata, a tutaj ludzie sami sie zgłaszali, a kasa spływała z budżetów wielu krajów na świecie. W USA kobiety w ciazy od początku szczepień maja pierwszeństwo, bo są uznane za wysokie ryzyko, wiec tam zaszczepiono ich do tej pory setki tysięcy i dalej nie widać czerwonych flag. Nie przekonuje absolutnie do zmiany decyzji, jedynie chce wyprostować ten jeden fakt, który ciagle się pojawia i po prostu nie jest prawdą. Izolowanie się jest na pewno odpowiedzialnym pomysłem, jeśli nie planujesz szczepień. Ja poczekam na drugi trymestr, poczytam nowe badania i myśle, ze nie będę się obawiać, plus przekazanie przeciwciał dziecku zawsze fajna sprawa, będzie miał lepszy start rodząc się w pandemii :D Btw polecam na yt np „mRNA vaccines, explained”, bardzo obrazowo pokazuje proces od początku do końca.
To się nie dogadamy, bo możemy odsyłać się do różnych filmików z YouTube🤦 a i tak każda z nas będzie mieć swoje zdanie. To że cała technologia mRna jest już od dawna się zgodzę. Tylko że pierwszy raz została użyta w szczepionce, a sam producent zrzucił odpowiedzialność za ewentualne skutki uboczne na rządy państw, które je wykupują i jak sama napisałaś testują je na sobie, bo cała prawidłowa procedura dopuszczenia szczepionki trwa latami. Ludzie sami biorą na siebie odpowiedzialność i ja w tym przypadku jej nie wezmę.

Też tak mam i właśnie wczoraj sie dowiedzialam ze to dziewczynka , wiem że za miesiąc jeszcze będzie potwierdzax ale cieszę się jak dziecko 8-) Jakiś czas temu zanim zaszłam w ciążę śniła mi się mała blondyneczka. Parę tygodni temu z rana się budze mowie do mojego nie męża będzie 15.11 jak się urodzi a następny ranek corka. I chyba prorocze te sny
Mój syn marzy o siostrze. Mówi do mojego brzucha. Pamietaj masz być dziewczynka😂

reklama
Do góry