reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Mi przyjaciółka powiedziała kup tylko Magne b6 ale nie było akurat i gość w aptece powiedział że maglek jest identyczny! To wzięłam 😒
Kupiłam już magne a tamten dam mężowi 😁
Dosłownie wszytsko trzeba sprawdzać
No mi tak samo wlasnie Pani w aptece powiedziala ze jest identyczny skład zaraz zobacze w necie.

Mi przyjaciółka powiedziała kup tylko Magne b6 ale nie było akurat i gość w aptece powiedział że maglek jest identyczny! To wzięłam 😒
Kupiłam już magne a tamten dam mężowi 😁
Dosłownie wszytsko trzeba sprawdzać
Różnią się tym ze w Magne B6 jest magnez mleczanu dwuwodny a w maglek bez tego dwuwodny. Wiec jakaś różnica jest 🤷‍♀️

Różnią się tym ze w Magne B6 jest magnez mleczanu dwuwodny a w maglek bez tego dwuwodny. Wiec jakaś różnica jest 🤷‍♀️
A mi gość powiedział że to dokładnie te same mleczany. Kurde teraz to chyba za każdym razem będę zaczynać rozmowę od słów "jestem w ciąży" Może wtedy taki gość poczuje odpowiedzialność 😤

Ja już po badaniach prenatalnych [emoji846]
Z dzidzia wszystko dobrze, chociaż przy badaniu lekarz powiedział, że przezierność karkowa jest na górnej granicy ale później powiedział,że dla tego wieku ciąży jest w normie.
Maleństwo ma 7cm z usg wyszło,że jest 13w+1d
To dobre wieści [emoji846]

Dziewczyny ja wiem, że powinnyśmy się zdrowo Odżywiać ale od wczoraj tak za mną chodzi kfc (którego nie jadłam od dobrych kilku lat 😯 ), że w końcu zamówiłam... Mam wyzuty sumienia ale wczoraj po makaronie ze szpinakiem wymiotowałam, po dzisjeszy zdrowych pysznych kanapkach było mi źle... A czuje, że po prostu muszę coś zjeść bo przestaje myśleć. Powiedzcie, że Wy też macie zachcianki i sobie na nie pozwalacie.
Hmm byłam dziś w Mc po wizycie u lekarza najgorsze jest to że nic mi od wczoraj nie smakuje nie wiem co jeść wszystko jest ble :-(

reklama
rozumiem też bym się pewnie przejęła. Wkurzają mnie lekarze którzy straszą pacjentki. Serio bo co to da.. Mega jest dużo kobiet które mają infekcje w ciązy. Ciaza z tego co kojarzę zwiększa ryzyko infekcji intymnych przez te burzę hormonalne więc jakosc nie chce mi się wierzyć że to może grozić poronienie. Ofc jak infekcja się rochula na całego i kobieta tego nie leczy to jasne ale idąc tym tropem to ryzyko poronienia zwiększa się przy każdym przeziębieniu przy każdym popsutym zebie nawet przy większym stresie.
W ch.j rzeczy i sytuacji może większych ryzyko poronienia ale czy warto o nich mówić i straszyć kobiety? Chodzi mi o sytuacje na które nie mamy wpływu bo o tym że nie wolno palić i pić to jasne że trzeba trąbić straszyć najchętniej za to bym wsadzala do pierdla! Ale inne syt przecież nic nie zrobisz na to że przypaletala się jakaś infekcja... Chociaż w sumie poszłaś do lekarza i już ja leczysz... Czyli tak naprawdę zmniejszyła to ryzyko właśnie!!! 😘😘😘😘

Napisałam jak potłuczona zero składu ani ładu mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodziło😘
Tak ostatnio z koleżanką rozmawiam że się martwię jak to będzie i wogole a ona mi tak jedna pali ojciec ćpun i dziecko zdrowe druga sie martwi troszczy i dziecko chore... I badz tu mądry człowieku. Nie wiemy co nam los przyniesie trzeba przyciągać pozytywne myśli

Do góry