reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Cześć :) mój termin z USG też 20 listopada. Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku. Rzeczywiście, też nie zalecono mi testu obciążenia gluzkozą, tylko glukoza. Być może Twoje wcześniejsze badania wskazywały nieprawidłowości? Przeczytałam w internecie że w sumie to badanie jest zalecane, więc chyba nie masz się czym martwić. Podpytaj o to lekarza :)
To rodzimy w podobnym czasie :) Moje wcześniejsze badania były ok, nigdy nie miałam problemów z cukrem, wręcz zawsze był w dolnej granicy. Ale mam lekarza, który woli dmuchać na zimne i powiedział, że chce sprawdzić od razu :) Nie boję się, że mam tak wcześnie zlecone badanie, tylko boję się samego badania :) Po pierwsze wypicia tego ulepku, kiedy od słodkiego obecnie jednak mnie odrzuca, a po drugie tego, że jednak te 2 godziny trzeba spędzić w przychodni, gdzie wiadomo, przychodzą różni ludzie, a w obecnej sytuacji to jednak ryzykowne. No ale czego się nie robi dla maleństwa? :)

reklama
To rodzimy w podobnym czasie :) Moje wcześniejsze badania były ok, nigdy nie miałam problemów z cukrem, wręcz zawsze był w dolnej granicy. Ale mam lekarza, który woli dmuchać na zimne i powiedział, że chce sprawdzić od razu :) Nie boję się, że mam tak wcześnie zlecone badanie, tylko boję się samego badania :) Po pierwsze wypicia tego ulepku, kiedy od słodkiego obecnie jednak mnie odrzuca, a po drugie tego, że jednak te 2 godziny trzeba spędzić w przychodni, gdzie wiadomo, przychodzą różni ludzie, a w obecnej sytuacji to jednak ryzykowne. No ale czego się nie robi dla maleństwa? :)
Mi zawsze pozwalali dodać cytryny żeby dało się wypić. Też o dziwo, pierwszy raz w życiu słodkie mnie odrzuca. Za to jem że smakiem to czego normalnie nie znoszę tj twaróg z cebulą i szczypiorkiem.

Mi na szczęście cukier wyszedl całkiem ok, póki co nie muszę sprawdzac cukru glukometrem.

Ale szok bo wypiłam cały kubek tego okropnego roztworu i nic mi nie było, w poprzedniej ciąży to nie dość że wymiotowałam to jeszcze zemdlałam 😝

To ja tez dołączam ❤️ Witam wszystkie listopadowe mamy :D Dziś ciąża potwierdzona 7t2d z USG. Zarodek 1.09 cm , serduszko bije 141u/m, także chyba będzie dobrze :) Termin porodu z kalkulatora 27.11, z usg 29.11. Dodam, ze to moja pierwsza ciąża a mam 36 lat ;)
To super. Gratuluję 🙂 ja również tyle samo lat i także to moja 1 ciąża.

Polecam kupić samemu w aptece glukoze cytrynową. Jestogromna przepaść między tą normalną.

Tak, mam dietę - 5-6 małych posiłków dziennie, niski indeks glikemiczny, przez pierwsze dwa tygodnie sprawdzalam cukier glukometrem po każdym posiłku, teraz już tylko na czczo i dwa razy dziennie godzinę po posiłkach. Jak wyjdzie ci niewłaściwa krzywa to zapisujesz się do diabetologa, on cię konsultuje i przepisuje paski do glukometru. W aptece do wykupionych pasków za darmo odbierasz też glukometr, pamiętaj o lancetach i czymś do dezynfekcji palców przed pomiarem.
dzięki :) Ja badanie mam dopiero w czwartek i mam nadzieję, że będzie ok :) Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też wszystko wyregulowało się dietą :)

reklama
Do góry