reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Ostatnio nic się nie odzywam bo tak ciulowo się czuje i tylko Was podczytuje. Mdłości dokuczają dość mocno, na szczęście rzadko kiedy wymiotuję, ale jest to męczące i tak uczucie. Spać mogłabym 24h/7. Na święta specjalnie się nie wysilam. Jutro mamy pierwsze usg i taka jestem tym dość mocno przejęta, mam nadzieję, że wszytsko będzie w porządku 😉

@Paulaa1987 mam nadzieję, że ciąża jest młodsza, już takie przypadki były tu na forum. Trzymam kciuki 😉

Niestety akcji serca nie ma... W między czasie dostałam wyniki bety 95 428.... Zarodek ma 0.58cm co wg lekarza wskazuje na ciążę młodszą niż z OM (z OM 7+3) z usg 6+4...cień szansy jest ale mały, mam czekać czy pojawi się krwawienie przez święta... We wtorek mam powtórzyć betę itd, Środa wizyta usg, i kolejne decyzje...:(
Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze! Musi być :)

Witam się dzisiaj bez mdłości i ogólnie w dobrym nastroju.
Gdyby mnie wcięło chciałam Wam życzyć spokojnych i radosnych Świąt [emoji214][emoji213][emoji214]
Ja dzisiaj spokojnie, trochę pracy potem piekę szarlotkę. Ogarnę dom i wieczorem ostatnie zakupy. Nie spinam się tymi świętami.
Wizytuje ktoś dzisiaj?
Wzajemnie również wesołych o przede wszystkim zdrowych [emoji6]
Po wczorajszym plamieniu ani śladu...leżę i mam humor jak zbity pies.
Oj dawno nie złapałam takiego humoru.

Życzę Wam dziewczyny spokojnego i milego piątku :)
To dobrze że plamienie ustalo. Oby już się nie powtórzyło
Dziś jest ten dzień [emoji2962] w końcu zobaczę na własne oczy, czy faktycznie jest tam jakieś bejbi [emoji213][emoji16] trzeba tylko przetrwać cały dzień w pracy
Jak tam udalo ci się w pracy przetrwać? [emoji6]
U nas dziś USG skorygowane do 6+4, tętno 136, dzidzia ma się dobrze i wychodzimy do domku!! [emoji3059][emoji4][emoji4][emoji4]
Super wieści [emoji846]
Moj najstarszy dwa tygodnie temu skonczyl 6 lat [emoji7] potem chłopuś roczny i teraz bedzie rok po roku właściwie [emoji85]

Wczoraj poinformowałam starszego,ze bedzie kolejna dzidzia.. na poczatku zareagował dziwnie, jakby chcial sie rozplakac, ale zaraz sie ucieszyl i powiedzial ze cieszy sie i ma nadzieje ze teraz bedzie siostra :D przy bracie tez mial taka nadzieję.. ale niestety.. [emoji28] dodalam mu juz teraz ze ja mam takie przeczucie jak przy nim i przy Bratku, ze bedzie chlopiec.. zeby sie nie nastawiał powiedzial ,ze tez dobrze. [emoji14] trudne sa takie rozmowy..
To dobrze że wkoncu zareagował radoscia a nie płaczem [emoji846] ciekawe jak mniejszy syn zareaguje na to że nie będzie już najmłodszym [emoji6]

Dziewczyny czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów? [emoji2296][emoji85]
Mdłości miałam może z 3 razy w tym raz dziś przez 10 minut, cycki juz praktycznie nie bolą, może na wieczór czasem... Jedyne co to szybciej się męczę i zdecydowanie więcej śpię.
Dziś nawet zaparcia minęły, z którymi sie męczyłam prawie 3 tygodnie [emoji2356]
Ja z objawów miałam bol piersi i senność, a teraz w zasadzie nie mam prawie nic, jedynie piersi trochę wieczorem czuję, no i okresu brak 😉wróciła energia i czuje się prawie jak dawniej.
Niestety akcji serca nie ma... W między czasie dostałam wyniki bety 95 428.... Zarodek ma 0.58cm co wg lekarza wskazuje na ciążę młodszą niż z OM (z OM 7+3) z usg 6+4...cień szansy jest ale mały, mam czekać czy pojawi się krwawienie przez święta... We wtorek mam powtórzyć betę itd, Środa wizyta usg, i kolejne decyzje...:(
Mam nadzieję, że to tylko młodsza ciąża i na kolejnym usg już będzie wszystko widać. Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze ✊

Odkąd wiem, że w każdej chwili mogę iść na zwolnienie to jakoś chętniej chodzę do pracy 🙈 trochę się bałam ale odkąd wiem, że mam taką opcję to chce z niej jak najpóźniej skorzystać. Taki jakiś paradoks mnie dopadł bo kiedyś myślałam, że po co się męczyć itp, a teraz nawet to, że idę jutro mi nie przeszkadza 😅

Dziewczyny a bolą was plecy w krzyżu ? Bo mnie ostatnio tak jak się krzywi położeni potem ciężko ruszyć a teraz tez leżę na łóżku i mnie bolą jak mam się ruszyć

reklama
Dziewczyny a bolą was plecy w krzyżu ? Bo mnie ostatnio tak jak się krzywi położeni potem ciężko ruszyć a teraz tez leżę na łóżku i mnie bolą jak mam się ruszyć
Ja mam taki mocny bol w odcinku ledzwiowym, sa dni ze mi ciezko jest podniesc sie z lozka, a jak chodze to mega mi promieniuje do nogi lewej... 🙈

Do góry