reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja miałam ambitne plany ze sprzątaniem na dzisiejszy dzień a zdążyłam pozałatwiać do południa pare spraw w mieście, zrobić obiad i pranie, chwile pobawić się z Synem i niestety dopadła mnie senność, wiec zrobiłam sobie drzemkę 😞 właśnie wstaję i idę choć trochę posprzątać. W pierwszej ciąży byłam senna ale ok 20 godz., a w tej muszę czasami się położyć w ciągu dnia po pracy. Mam nadzieje, że mi to przejdzie 😀

reklama
Łączę się w bólu. Też się męczę strasznie.
Nie myślałam że tak mi spadnie wydolność.
Oj mam tak samo. Krótkie spacery męczą, czynności domowe też...
A właśnie niedawno zaliczyłam pierwsze wymioty i teraz to już w ogóle bez życia.
Ja miałam ambitne plany ze sprzątaniem na dzisiejszy dzień a zdążyłam pozałatwiać do południa pare spraw w mieście, zrobić obiad i pranie, chwile pobawić się z Synem i niestety dopadła mnie senność, wiec zrobiłam sobie drzemkę 😞 właśnie wstaję i idę choć trochę posprzątać. W pierwszej ciąży byłam senna ale ok 20 godz., a w tej muszę czasami się położyć w ciągu dnia po pracy. Mam nadzieje, że mi to przejdzie 😀
Też mam nadzieję, że przejdzie. 🤗 Nadzieja umiera ostatnia ;)

Dostałam dzisiejsze wyniki. Ft 4 wychodzi trochę za niskie patrząc na sugestie laboratorium. Co to może oznaczać ? 🤔

Załączniki

• Screenshot_2021-03-27-17-51-05-626_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-03-27-17-51-05-626_com.android.chrome.jpg
    177,8 KB · Wyświetleń: 79
Rety dobrze, ze Ci pomagaja te biologiczne. Mam pacjentki i pacjenta z rzs.. juz maja takie zmiany masywne:( najgosze sa dlonie.. niektorzy to juz jak cyborgi ,endoproteza na endoprotezie, ale mowia ze to inne zycie.. ale endo protezoplastykapaliczow to jeszcze baaaardzo odlegna rzecz :(
@Jotka_ Ja też właśnie najbardziej mam zmiany na dłoniach ☹️ miałam też gorszą rękę operowaną . Wycinali mi wtedy te wysięki . Tylko przez te ręce widać że mam rzs no i nie ukrywajmy stopy ☹️haluksy jak haluksy ale za ręce długo przeszywał mnie wstyd . Chowałam w rękawach itp ale to za młodu bo nie ukrywajmy ludzie bywają bezlitośni. Później się z tym pogodziłam.

Zgadzam się w 100%, że ciąża najważniejsza, przy chorobach towarzyszących lepiej dmuchać na zimne. Ale są osoby jak ja, na samozatrudnieniu. Nie ma opcji żeby mnie ktoś zastąpił. poza tym mając własną działalność i zniknięcie na 1,5 do 2lat będzie równoznaczna z zaczynaniem od nowa. Jeżeli ciąża nie będzie zagrożona to zamierzam pracować, bo w sumie nie mam alternatywy🤪 w każdej ciąży pracowałam do ok. 5mca, potem już musiałam iść na wolne. A wracałam też jak córka miała 5,5mca z tym że nie na pełny wymiar godzin. Ale mam koleżankę, która pracowała, słuchajcie, do 37tc😱 tydzień odpoczęła, spakowała torbę i poszła do szpitala na CC. Po mcu od porodu wróciła do pracy. Zatrudniała dwie asystentki, więc w sumie się nie dziwię. Moja fryzjerka też mówiła że po 3tyg od porodu już klientów przyjmowała. Któraś z Was zamierza pracować też dłużej w ciąży?
@Smaily wiesz u Ciebie inna sytuacja , ale i tak podziwiam wszystkie pracujące kobietki w ciąży. Myślę , że jak ja bym miała zdrową ciąże i warunki w pracy przyjazne to też bym chodziła bo czemu by nie. No ale ani jedno ani drugie.

Nie, nie leczę . Jakiś czas temu brałam eutyrox na obniżenie TSH bo miałam powyżej 3. Później wynik się unormował i nie musiała już nic zażywać
Podejrzewam, że powinnaś brać dalej. Wynik tsh to jedno, a wolne hormony to drugie. Najlepiej skonsultuj się pilnie z endokrynologiem :)

reklama
Do góry