reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny. Gratuluję wam pięknych zdjęć usg 😍 nie mogę się doczekać swojego USG za tydzień. No bo żadnej bety nie robiłam, tylko jeden test zrobiłam w dniu miesiączki i tak trochę się martwię czy wszytsko jest ok z dzidziutkiem.

A ja dzisiaj taka zmęczona jestem, dziękuję Bogu, że dziś już piątek 😉normalnie bym spala 24h, całe szczęście mąż obiadki robi w tygodniu i przychodzę na gotowe 😉 się leniwa tobie w tej ciąży hehe.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które już powiedziały w pracy o ciąży, od wczoraj chce to zrobić, ale wstydzę się, nie będę ukrywać, brakuje mi odwagi, bo wiem że szef będzie bardzo niezadowolony, w mojej poprzedniej ciąży mi nawet wyrzuty robił że muszą kogoś szukać na moje miejsce... Fakt że się skończyło jak skończyło i w sumie tylko 2 tyg nie było mnie w pracy. Chodzi o to że dostaję coraz to nowsze projekty, a na pewno nie zrobię już niektórych... Myślałam jeszcze czy nie iść na l4 bo mnie te mdłości mega męczą.
Jak to zrobiłyście? Prosto z mostu?
Też boje sie powiedziec szefowi :-( odwlekam maksymalnie...ostatnio z przerazeniem zapytal czy bede miala opieke dla dziecka jak przedszkola zamkną..bał sie ze uciekne na L4:-( a ja bym chciala isc tak realnie na L4 zaraz po skonczonym 1 trymestrze. Tyle, ze strach, ze cos sie moze stac i potem trzeba wrocic..mnie paraliżuje 😔 takze łączę się w bólu 😑

@rossig Cola podobno jest dobra na mdłości i wymioty, także spróbuj. Często jest zalecana przy jelitówkach, chociaż nie mam pojęcia jak ona dokładnie działa 😜

Ja tydzień przed tym jak dowiedziałam się o ciąży miałam 1.2. teraz idę na spokojnie w poniedziałek zrobić TSH. Bo mam zadzwonić po wizycie u ginekologa do mojego endokrynologa.
Endokrynolog mówił, że najlepiej utrzymywać TSH w pierwszym trymestrze ok 1. Ja zawsze bardzo czuję zmiany hormonów tarczycy, na razie nie czuje żebym się działo coś złego chcoiaz obstawiam, że wynik poszedł trochę w górę.
Ja zawsze miałam przed ciąża ok 1,2-1,5, nigdy nie miałam problemów z tarczyca .Dwa tygodnie temu zrobiłam tsh i wyszło 2,68 ... od razu dostałam euthyrox. 😔

reklama
Do góry