reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Mi mdłości odpuściły, mam teraz ogromny apetyt. Zgagi nie miałam nigdy w swoim życiu i mam nadzieję że tak zostanie :) bolą mnie trochę piersi. ogólnie humor wrócił 😊 może dla tego że już weekend i wyjeżdżamy żeby trochę odpocząć i się zrelaksować 😊
Oj zazdroszczę apetytu... Mam nadzieję, że też przejdzie z mdłościami i wróci większy apetyt.

Ja to dzisiaj gryz banana i kilka łyżeczek owsianki na śniadanie. Nigdy tak mało nie jadłam jak przez ostatni tydzień.

Dziewczyny ja wiem, że to pytanie już chyba padło. To moja pierwsza ciąża i po prostu nie wiem. Co z seksem na początku ciąży? Dzisija według OM 5+2. Wizyta u ginekologa w poniedziałek.
Tak bardzo mi brakuje bliskości z mężem a na razie mam jakies opory.

Wszystkie sie chwalicie się pupilami to i ja wrzucę naszego członka Rodziny . Klocek we własnej piejsobie
Miło poznać kocka. Zawsze mi się marzył York ale mój mąż nie zgadza się na psa w domu [emoji3525]
Dziewczyny mam takie pytanie coraz częściej zdążają mi się straszne zawroty głowy dopiero po chwili głębokich oddechów przechodzi czy to jest normalne ze aż tak?
Ja bym skonsultowała z lekarzem
to samo tyczy się osób po jodowaniu tylko u nich zależne to jest od dawki ale też trzeba czekać moja ciocia pierwsza izolację miała 4 tyg a druga 2no ale jodowaniem bardziej promieniuje po chemi tak nie
O jodowaniu słyszałam i naświetlaniach po chemii niby nie słyszałam ale może coś w tym jest
To muszę Wam pokazać moją suczkę. To szpic japoński, ma w sobie geny samojeda ale jest dużo mniejsza i łatwiejsza w obsłudze.

Zobacz załącznik 1252377
Też słodka [emoji846]Dziewczyny odebrałam wyniki martwi mnie TSH bo jest mniej niż 0.005 ewidentnie nadczynność której nie miałam zdiagnowabej przed ciążą. Tyle już się naczytałam że zakładam najczarniejsze scenariusze. Dzwoniłam do mojej gin jak najszybciej mam oznaczyć ft3 i ft4 i jak najszybsza wizyta u endykronologa. Miała może któraś z was taki problem?

Nadrobilam Was w końcu. Jesteście fajne dziewczyny. Kilka już ciut znam od początku. Ja mam przesrane, dosłownie. Zakaz wstawania, tylko leżenie. Dupa mnie już od tego boli.
Co do pupili miałam suczke amstaffa 16 lat. Zmarła babcinka że starości. Do dzieci cudowna opiekunka i strazniczka. Nawet na obcych merdala ogonem. Kto chciał to wchodził i wychodził od Nas.
Czy któraś z Was ma lub miała zaparcia i poradziła sobie? Dla. Mnie to koszmar o 4 dni.

Wiem co czułaś podczas palmień, moja kazda wizyta w wc to jeden wielki strach :O
A dalej brudze lekko :(
Ciesze sie ze wszytsko jest ok i że bobas zdrowo rosnie :*
oj kochana, wyjście do WC to koszmar. Trzymam za ciebie kciuki. Będzie dobrze. Najgorsza jest ta niewiedza, czy wszystko będzie ok czy coś się nie stanie i te obserwacje, no idzie się wykończyć. Ty też się trzymaj kochana😘

Dziewczyny ja wiem, że to pytanie już chyba padło. To moja pierwsza ciąża i po prostu nie wiem. Co z seksem na początku ciąży? Dzisija według OM 5+2. Wizyta u ginekologa w poniedziałek.
Tak bardzo mi brakuje bliskości z mężem a na razie mam jakies opory.
Jeżeli ciąża nie jest zagrożona i przebiega prawidłowo to można. Ale lepiej jakbyś poczekała do wizyty i dopytała swojego gin :)

Cześć Dziewczyny 😊
Dziś 5+1, dobrze, że już piątek i ostatni dzień pracy, bo potrzebuje odpocząć. Moja wydajność jest niestety marna ;p Codziennie w nocy pobudka na siku 🙄 Wieczorem mdłości i zgaga. Dobrze, że chociaż apetyt w miarę mam.
Jak Wasze samopoczucie? Coś ostatnio nas tutaj mniej 🤔
Ja się okropnie ostatnio czuje, humor wisielczy bo mdłości mam od otwarcia oka do nocy. Jest tylko dobrze jak jem. A za 0,5 godziny znowu sie zaczyna. Więc tak jem i jem i jem 😳
Pisałyście o herbatach ziołowych. Mięta mi trochę pomaga. Ale znalazłam artykuł, że branie wszystkich ziół w ciąży należy skonsultować z lekarzem. Mogą osłabiać lub nasilać działanie branych leków. Pamiętam, że dietetyk też mnie kiedyś właśnie ostrzegała, że zioła zdala od leków. Co o tym sądzicie?
No i jakoś mam opory przed piciem ziół teraz.
Imbiru nie lubię zbytnio. Gumy na samą myśl stają mi w gardle 😏
Znacie cos innego jeszcze? Żebym mogła bez limitu stosować od rana do nocy?

reklama
he hej,
dziś ostatni dzień w pracy przed przerwa 😭
zamykają żłobki i mamy przymusowy 2 tyg urlop. dramat,
znowu mi sie dzieć odzwyczai od złobka, a już tak fajnie było, chodził 3 tyg ciurkiem :(
serce pęka , jak idzie po dłuższej przerwie i płacze.. ehhh

ja dzisiaj 4+5, z objawów tylko ból piersi,

jedyny plus "wolnego" (bo siedzenie w domu z 16miesięczniakiem to nie urlop🙈) e podlecę w poniedziałek na betę, :)

Do góry