reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny niskie mam ciśnienie 107/79//64 117/87/69 takie mam dzisiaj a wczoraj na wieczór 104/75/65 i czuje się tak sobie, rzadko bardzo miałam takie ciśnienie ogólnie jak miałam takie niskie przed ciaza to bolała mnie głowa. Zawsze miałam 130/80 120/80 a teraz takie niskie mam masakra, pije dużo wody. Wiem ze lepiej takie niż wysokie ale południu mam drzemki zasypiam szybko.. czy to czasem w ciąży nie jest zbyt niskie. Wizytę mam po świętach biore acard i heparynę 0,4
To nie jest niskie ciśnienie tylko idealne 😜
W ciąży i tak spada i potrafi dojść do 90/50 🙈

reklama
Ha ha ale słodkie 😍 kot wymiata, pozwolił tylko położyć głowę psu na łóżku, a reszta wyra jego 😂

No i w pierwszej chwili myślałam, że pies ma głowę z drugiej strony. W ogóle mu oczu nie widać ;) jaka to rasa? ☺️
Haha wszystko się zgadza z tym że to łóżko psa... Kot ma obok drapak z legowiskiem wysoki na 170 cm xd nie widać oczu bo dawno go nie strzyglam, jakoś przez tą zimę się bałam bo jednak ta sierść trochę chroni oczy przed wiatrem. Kundel, zarówno pies jak i kot 😃

Witam sie w 6t3d. Dzis o 16 dowiem sie o co tam chodzi w brzuchu. Przynajmiej mam taka nadzieje ze się dowiem. Apetyt mi troche wrócił.. troche pospalam, ale ogolnie humor bez zmian. Wisielczy. 😉 Spokojnego dnia dziewczyy
Trzymam kciuki i czekamy na wieści po 16 ;) Dobrego dnia!

Ja za to wzięłam eyturox i Leżę w łóżku czekając jak w żołądku się uspokoi... a wczoraj był taki dobry poranek.

Czekamy na wieści [emoji3526]

Ja leżę i zaklinam psa żeby nie chciała jeszcze iść siku. Tak mi się nie chce wychodzić.
A wczoraj prawie cały dzień przespałam.
Witam sie w 6t3d. Dzis o 16 dowiem sie o co tam chodzi w brzuchu. Przynajmiej mam taka nadzieje ze się dowiem. Apetyt mi troche wrócił.. troche pospalam, ale ogolnie humor bez zmian. Wisielczy. [emoji6] Spokojnego dnia dziewczyy

Mam takie pytanie do was czy sperma przenosi właściwości leku i czy może zaszkodzić dzidzi ponieważ mąż wziol lek na odrobaczanie a 8 godzin później się przytulaliśmy i tak właśnie teraz mam stres czy mogło to zaszkodzić?

Hej kobitki powiedzcie jak bierzecie duphaston na podtrzymanie bo ja biorę 1x rano 1x wieczorem i zastanawiam się czy to nie za mało i nie powinna byc jeszcze jedna w południe ? Lekarz tak kazał mi brać ale wiecie jak to z tymi lekarzami... Zwłaszcza że jak długo nie biorę( czekam do wieczora) to czuję te skurcze 😐
Ja biorę 3x2
Lekarz ocenia indywidualną sytuację. Więc każdy ma inną dawkę. Jeśli masz wątpliwości to porozmawiaj z lekarzem.
Dla mnie na szczęście alkohol może nie istnieć ale bardzo lubię w lato karmi niby bez alkoholu ale jednak na etykiecie pisze jakiś procent alkoholu . Myślicie ze można pic
Nie można. Ma 0,5% a nam wolno tylko 0,00%
A co myślicie o adopcji pieska teraz tzn. na początku ciąży? Mam l4 i siedzę sama w 4 ścianach ale nie wiem czy adopcja pieska teraz to dobry pomysł
Ja bym się nie zdecydowała. Nigdy nie wiadomo jak ciąża przebiegnie. Możesz mieć krwiaka i zakaz wychodzenia z domu, albo niewydolność szyjki. Czego Ci oczywiście nie życzę. Ale nie wiesz jak będzie.
Chyba, że mąż będzie chodził cały czas z psem. A jak by był chory to teściowa albo kto inny się zdeklaruje z góry.

reklama
Wiecie co, szczęście w nieszczęściu. Jadąc samochodem ze sklepu dostałam rykoszetem kartongipsem, który wyleciał z auta przede mną. Mam porysowany bok auta i totalnie rozwalone lusterko, na szczęście nam nic się nie stało, ale boję się o bobusia, żeby on przetrawił ten stres... Gdyby ten kartongips poleciał 10 cm wyżej, rozwaliłby mi szybę i duża szansa że uszkodziłby mnie, dosłownie życie mi przeleciało przed oczami. Oglądałyście drugą część Oszukać Przeznaczenie, scenę na początku na autostradzie z balami drewna spadającymi z tira? Coś podobnego mi się przydarzyło, od dzisiaj boję się jeździć samochodem.
Bunia straszne to jest co Cie spotkało :( też bym się bała jeździć teraz 😔
Oglądałam często śmierć na 1000 sposobów i były tam takie podobne przypadki więc faktycznie ktoś nad Tobą czuwał 🙏🙏
Ale tak na pocieszenie to dziecko odczuwa dopiero emocje mamy od 10 tyg więc raczej nie miało to na niego wpływu. Wczoraj mi wpadł taki artykuł. I tam było tak napisane.
Tu masz info :

A byliście sprawdzić w szpitalu czy wszystko Oki?

Do góry