reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Nadrobilam Was w końcu. Jesteście fajne dziewczyny. Kilka już ciut znam od początku. Ja mam przesrane, dosłownie. Zakaz wstawania, tylko leżenie. Dupa mnie już od tego boli.
Co do pupili miałam suczke amstaffa 16 lat. Zmarła babcinka że starości. Do dzieci cudowna opiekunka i strazniczka. Nawet na obcych merdala ogonem. Kto chciał to wchodził i wychodził od Nas.
Czy któraś z Was ma lub miała zaparcia i poradziła sobie? Dla. Mnie to koszmar o 4 dni.
Ja mam straszne wzdęcia i gazy 🙄 jak jest źle to biorę esspumisan i pomaga. Nie mam sił się męczyć :)

reklama
Hej,
U mnie 6t 3d. Ja ostatnio mam mdłości nawet jak połykam tabletkę, wieczorami czuje się już tak okropnie ze nie mam siły na nic, nawet leży mi się złe, wszystko mi śmierdzi, nic mi nie smakuje....czekam na wizytę 01.04. I jakieś dobre wiadomości 🖤

Dziewczyny ja wiem, że to pytanie już chyba padło. To moja pierwsza ciąża i po prostu nie wiem. Co z seksem na początku ciąży? Dzisija według OM 5+2. Wizyta u ginekologa w poniedziałek.
Tak bardzo mi brakuje bliskości z mężem a na razie mam jakies opory.
Mi lekarz powiedzial na wizycie dwa dni temu,zebysmy chwilowo sie wstrzymali, bo w trakcie orgazmu mamy skurcze macicy, a to nie koniecznie potrzebne na poczatku ciazy. Ale zapytaj lekarza i bedziesz spokojniejsza :)

Hej,
U mnie 6t 3d. Ja ostatnio mam mdłości nawet jak połykam tabletkę, wieczorami czuje się już tak okropnie ze nie mam siły na nic, nawet leży mi się złe, wszystko mi śmierdzi, nic mi nie smakuje....czekam na wizytę 01.04. I jakieś dobre wiadomości 🖤
U mnie 6+5. U mnie te mdłości są dziwne. Niby apetyt mam, smaki na dziwne rzeczy też ale jak już se pojem to masakra. Zjadlam śniadanie, później tabletka i jak popiłam woda to już mi źle 🙄 wstałam przed 7. Pełna Energi i humoru. A teraz leżę, a oglądam bajki z młodym i sił brak🥺 wena mnie opuściła totalnie. Spałam prawie 10 godzin a znów bym poszła spać. Cycki tradycyjnie żyć nie dają. Brzuch czasem zakluje ale jest niebo lepiej niz na początku bo wtedy ciągle bolało i byłam na no-spie. A teraz bez daje rade :D
Wczoraj 2.5h na spacerze. Dotlenilam się i wróciłam pozytywnie zmęczona ❤️

Ja to samo. Nienawidzę tego euthyroxa. Tak mnie ssie jak się obudzę, a tu trzeba łyknać tabletkę i poczekać z jedzeniem. Ciężko mi wytrzymać. Blee

Czekamy na dobre wieści 🥰

Ja biorę letrox, ale robię taki myk, że nastawiam budzik na 5, łykam tabletkę, idę spać dalej. A potem normalnie wstaje na śniadanko 😁
Dziewczyny, a zwiekszalyscie juz dawke? Pisalam wczesniej ze mi gin kazala od razu zwiekszyc lek na niedoczynnosc o 25%.

Dziewczyny ja wiem, że to pytanie już chyba padło. To moja pierwsza ciąża i po prostu nie wiem. Co z seksem na początku ciąży? Dzisija według OM 5+2. Wizyta u ginekologa w poniedziałek.
Tak bardzo mi brakuje bliskości z mężem a na razie mam jakies opory.
U nas w sumie bez zmian, moze troche rzadziej bo moj woli wieczorem, a wieczorem jak tylko przyloze glowe do poduszki to mnie nie ma ;)

Ja dzis 7+1, Pojechalam 30km odebrac paczke zywieniowa z Polski. Zamowilam sobie z wielkim smakiem truskawkowa maslanke, tylko zapomnialam ze teraz zaczeli robic takie obrzydliwie slodkie i mi tak nie smakowala, ble. Dalej mnie odrzuca od cukru. (na szczescie).

Teraz jestem bardzo glodna popoludniami i musze sobie co jakis czas robic przekaski, bo mnie az ssie jak nie zjem. echhh

he hej,
dziś ostatni dzień w pracy przed przerwa 😭
zamykają żłobki i mamy przymusowy 2 tyg urlop. dramat,
znowu mi sie dzieć odzwyczai od złobka, a już tak fajnie było, chodził 3 tyg ciurkiem :(
serce pęka , jak idzie po dłuższej przerwie i płacze.. ehhh

ja dzisiaj 4+5, z objawów tylko ból piersi,

jedyny plus "wolnego" (bo siedzenie w domu z 16miesięczniakiem to nie urlop🙈) e podlecę w poniedziałek na betę, :)
No a ja jesem medykiem.. zasilek mi sie nie nalezy, przedszkole wg pan tez mi sie nie należy.. 😂🤣

Ja się okropnie ostatnio czuje, humor wisielczy bo mdłości mam od otwarcia oka do nocy. Jest tylko dobrze jak jem. A za 0,5 godziny znowu sie zaczyna. Więc tak jem i jem i jem 😳
Pisałyście o herbatach ziołowych. Mięta mi trochę pomaga. Ale znalazłam artykuł, że branie wszystkich ziół w ciąży należy skonsultować z lekarzem. Mogą osłabiać lub nasilać działanie branych leków. Pamiętam, że dietetyk też mnie kiedyś właśnie ostrzegała, że zioła zdala od leków. Co o tym sądzicie?
No i jakoś mam opory przed piciem ziół teraz.
Imbiru nie lubię zbytnio. Gumy na samą myśl stają mi w gardle 😏
Znacie cos innego jeszcze? Żebym mogła bez limitu stosować od rana do nocy?
To prawda, nie powinno się łączyć leków z ziołami, bo utrudniają ich wchłanianie. Tak samo jak niektórych owoców np. grejpfruta.
Ja nie mam już pomysłu co może pomoc na tak silne mdłości :( Na pewno warto nie doprowadzać do uczucia głodu, bo się jeszcze bardziej nasilają.
Jeśli imbir, gumy odpadają to nie mam pojęcia niestety :(

Dziewczyny, a zwiekszalyscie juz dawke? Pisalam wczesniej ze mi gin kazala od razu zwiekszyc lek na niedoczynnosc o 25%.
Ja mam dopiero konsultacje 6 kwietnia z endo, ale sama zwiększyłam dawkę tak jak mi zaleciła w poprzedniej ciąży, o 25%. Zresztą sam ginekolog mi mówił, że jak tylko pojawia się dwie kreski, to mam zwiększyć :) A już widze, że tsh rośnie... w lutym miałam 1.3, a dwa dni temu 2.3

reklama
@Fejkaaa gratuluję wizyty z dobrymi wiadomosciami[emoji3590][emoji7]
@Kikamika28 słabsze ciśnienie w ciąży jest normą zwłaszcza to takie jak Twoje. Z tego co kojarzę jak jest niżej niż 90/60 to można się martwić.
@torri90 ja robię zrzut ekranu takiego zdjęcia potem w edycji przycinam zapisuję i takie zdjęcie wrzucam tutaj.
@Bunia49 o matko ale miałaś przejście. Dobrze że Wam się nic nie stało. Nie dziwię Ci się że masz stracha teraz co do auta.
@Hairy92 ja mam suczkę adoptowaną, kochany psiak. Ja bym się jednak wstrzymała bo jak urodzisz to nowe obowiązki mogą przytłoczyć a psiak jednak to obowiązek. Ja wzięłam jak moja młodsza córka miała rok.
@mag @rossig @nimitii meldujcie jak się dzisiaj czujecie?
@Revolta Wow dawno Ciebie nie było ale widzę wróciłaś Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i trzymam kciuki. Co tam u Ciebie? Jak dzieciaki zdrowe?
@Jotka_ powodzenia na wizycie. Będzie dobrze[emoji3590]
Chociaż ja myślę że stres będzie Nam towarzyszył zawsze przed każdą wizytą. Co nie zmienia faktu że trzymam kciuki za dobre wieści[emoji110]
@Patka77 ja niestety w pracy, humor średni zresztą ostatnio mało co mnie cieszy. Myślę aby iść na L4 z tym że u nie nie jest tak łatwo, nawet w domu podejrzewam musiałabym pracować . A najchętniej przespałabym cały ten pierwszy okres.
@Klapka super ze apetyt wrócił. Nabierasz sił [emoji846]Udanego wypadu.
@Mimi9065 jakbym siebie czytała. Wczoraj aż mnie skręcało na kebaba a ja takich rzeczy nie jadam. Mąż kupił, wzięłam gryza i urósł w buzi.Mąż szczęśliwy bo dokończył. Liczę że to tylko chwilowe.
@Malinowysok jeśli nie ma krawień i palmień to nie ma przeszkód. Ja akurat jestem na nie jeśli chodzi o seks. Libido mi spadło do zera.
@joasiaaa u mnie dokładnie to samo i albo tesciowa będzie siedzieć z małą albo ja "wolne" mam dylemat.
@Ruda1993 mi najbardziej mięso śmierdzi. Matko aż na samą myśl mnie szarpie.
Ok nadrobiłam. Wszystkim życzę dobrego dnia i wspaniałego samopoczucia. Prawie weekend[emoji3590]

Do góry