reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

nie karmi nie ma 0% generalnie wiesz przy karmieniu np można zrobić odstep 2h po wypiciu. Ja w ciąży bym się nie odważyła zresztą przy KP też nie. w pierwszej ciąży wzięłam pralinke która okazała się z alko jak rozgryzlam poczułam plulam dalej niż widziałam jeszcze usta poszłam płakać haha swiruska ;)
No właśnie wiec tez nie będę pic a szkoda bo pyszne jest

reklama
Piękny przyrost [emoji123]
W końcu mam wyniki bety! :)
22.03 - 723,45
24.03 - 1422,17

Wzrost o 96% [emoji3059][emoji3059]
Jest ok?
Ja wczoraj zjadłam czekoladkę. I dopiero po dłuższej chwili olśniło mnie ze ona z alkoholem była. Jakie miałam wyrzuty sumienia. Także tego... tez mi trochę do normalności brakuje [emoji1787]
nie karmi nie ma 0% generalnie wiesz przy karmieniu np można zrobić odstep 2h po wypiciu. Ja w ciąży bym się nie odważyła zresztą przy KP też nie. w pierwszej ciąży wzięłam pralinke która okazała się z alko jak rozgryzlam poczułam plulam dalej niż widziałam jeszcze usta poszłam płakać haha swiruska ;)

Ja dziś zadzwoniłam do Katowic zapytać o te darmowe badania i czy są faktycznie darmowe i kiedy najepiej się umawiać czy dzwonić czy coś, a ona do mnie "kiedy TP, kiedy ostatnia miesiączka, momencik " cisza.... "5 maja środa Pani pasuje ?"
Zatkało mnie normalnie [emoji28], wydutkałam że tak, i mnie zapisała [emoji85] boję się zapeszać ale z drugiej strony kasa się przyda zaoszczędzona [emoji28]
Ja mam się zamiar umówić,. U mnie 8 tydzień ,to mam nadzieje że się jeszcze wyrobię :)

Hej kobitki powiedzcie jak bierzecie duphaston na podtrzymanie bo ja biorę 1x rano 1x wieczorem i zastanawiam się czy to nie za mało i nie powinna byc jeszcze jedna w południe ? Lekarz tak kazał mi brać ale wiecie jak to z tymi lekarzami... Zwłaszcza że jak długo nie biorę( czekam do wieczora) to czuję te skurcze 😐
Mi lekarz zalecił brać 2x rano i 2x wieczorem, jestem po jednym poronieniu. Na skurczę biorę Nospe max jedna dziennie ale słyszałam o zalecanych nawet większych dawkach Nospy, ile Wy bierzecie dziewczyny?

reklama
Za mną chodzi sushi, mam okazje zjesc jutro pyszne 🤔 zastanawiam sie czy ten losos wedzony to tez zaszkodzi?

Łosoś ma mało rtęci, odżywczo jest idealny w ciąży - wędzony jadłabym np. 2 porcje w tygodniu (ze względu na dym wędzarniczy i zawartość soli). Najlepszy będzie wędzony na ciepło, bo omijasz ryzyko listeriozy - ale tak naprawdę jest ono bardzo małe. Listeria lubi się rozwijać na warzywach i owocach, a przecież ich z diety nie wykluczamy. Nie da się prowadzić diety w 100% bez ryzyka listeriozy.

Ja wczoraj croissanty , bułeczka mmmm😂😂😊🥐🥯🍞🥖ale nie mogę za dużo bo jeszcze cukrzyca się przyłącze 🙄
Widziałam ostatnio na insta dietetyczki, która zajmuje się cukrzycą ciążową fajnego tipa, żeby jeść węgle proste z dodatkiem białka, wtedy ograniczamy mocne wahania glukozy we krwi. Czyli np. croissant i do tego serek wiejski, albo smoothie owocowe to z dodatkiem jogurtu/skyru i orzechów.

Dziewczyny, kiedy zaczynacie nosić ciążowe spodnie? Mnie wszystkie już cisną i właśnie zamówiłam jedne na zalando bo nie mam w czym chodzić 🙄w co w ogóle najlepiej się ubierać żeby było wygodnie ?
Mimo że jestem dopiero w 6 tyg to mi już wywaliło dolną część brzucha 🤯 Noszę teraz głównie legginsy i duże swetry. Kupiłam ostatnio super spodnie dresowe w Zara, ze sztucznego zamszu, wygodne i miękkie, nic się nie kulkuje. Wyglądają całkiem elegancko - jak na dresy 😂

Do góry