reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Rozumiem. Masakra, to oby poszło na drugą stronę ;)

Oki! Jasne ;)

Ile można pić tej herbaty miętowo-imbirowej dziennie? Ona ma w sobie kofeinę, że jest jakiś limit?

Jak się zadzwoni to mówią, że nie trzeba żadnych warunków spełniać tylko pokazać jakiś dokument, że się mieszka na Śląsku ;)

Jestem w szoku, że takie historie dzieją się naprawdę 😱 oglądam "ciąża z zaskoczenia" i zawsze mi się wydawało, że ten program jest podkoloryzowany 😁😅🙈

Dostałam identyczne. Kropka w kropkę ;)
Dobrze ze zapytałam, bo już chciałam opierdzielic co ona mi tu daje xD
Dostałaś z nfz czy prywatnie? I jak prywatnie to dużo płaciłaś?

reklama
dziewczyny a jak u mnie na usg byl pecherzyk ciazowy GS 1.07cm w 5t0d a nie ma jeszcze zoltkowego to mam sie martwic? lekarz nic nie mowil ze cos nie tak ale ja sie martwie.
jak u was w tym czasie wygladalo na usg?
U mnie na usg 5t5d GS 1.14 i malutki żółtkowy a lekarz mówi ze wszystko Ok, wiec chyba nie masz czym się martwić. Ja czekam na badanie, żeby w końcu usłyszeć serduszko.

Hej,

czy macie takie skoki energii ? Rano czuje się Ok, później oczy mi się zamykają, popołudniu mam małe przebudzenie i wieczorem jestem już znowu bez energii, nie chce mi się totalnie nic. Leżę i odpoczywam.
Hej:) u mnie bez skoków, mam więcej energii niż miałam, nie chce tego zapeszać ale mogłoby tak zostać :D a u Ciebie pewnie nadeszła taka fala pierwszego trymestru, podobno często tak jest..

Dziewczyny, macie już umówione wizyty na badania prenatalne? Ja już się umówiłam na 23.04.
Pamiętajcie o tych wizytach, bo trzeba się wstrzelić między 11 a 14 tygodniem.
Ja jeszcze nie mam, w poniedziałek idę dopiero na pierwsze usg ale dobrze, że przypominasz w których tygodniach trzeba je wykonać :) to są badania w krwi prawda? bo ja jeszcze nie doinformowana jestem w tej kwestii..

A wracając do prenatalnych, czy któraś z Was robiła kiedyś albo zastanawiała się nad NIFTy? Dzisiaj przy umawianiu się na USG i PAPPA, moja lekarka mi powiedziala ze jest coś takiego jak omawiała że mna statystyki.
Okropnie to drogie i tylko prywatnie, wiec zastanawiam się czy jednak warto żeby spać spokojniej
Tak, ja się zastanawiałam.
Jeśli wyjdzie ryzyko pośrednie z pappy to zrobimy. Czyli mniejsze niż tysiąc, a większe niż do amniopunkcji (nie pamiętam ile to było, chyba 300).

Te testy są super. No i producent NIFTY daje ubezpieczenie na wypadek wyniku fałszywie negatywnego. Ale to tylko przy nifty chyba pro (czy jakiejś najbogatszej odmianie). Jeśli na teście wyjdzie, że dziecko zdrowe, a urodzi się z trisomią to wypłacają chyba 200 tys odszkodowania.
Inne testy tego ubezpieczenia nie mają, ani sanco, ani harmony itp

Natomiast tak robić, żeby sobie zrobić to chyba bez sensu jak dla mnie 🤷‍♀️
Słyszałam, że lekarze mają prowizje z zapisów. I jeśli lekarka już teraz Ci o tym wspomina i mówiła, że można u niej zrobić? To ja bym wtedy była ostrożna i chyba bym nie słuchała jej zaleceń. No chyba, że jej ufasz ;)

reklama
Hej,

czy macie takie skoki energii ? Rano czuje się Ok, później oczy mi się zamykają, popołudniu mam małe przebudzenie i wieczorem jestem już znowu bez energii, nie chce mi się totalnie nic. Leżę i odpoczywam.
Też tak mam, większość czasu bez energii ale jak już mam skok to mogłabym góry przenosić 😆 wraca mi chyba apetyt, ostatnie 2 tygodnie nie jadłam prawie nic a dziś pochłaniam wszystko co mam pod ręką 😆

Do góry