reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny, ale dużo piszecie . Nie nadrobiłam wszystkiego. Dziś odebrałam wynik z kolejnej bety :
17.03 - 93,93
19.03 - 243,05
23.03 - 1065,44
Jak myślicie, czy te przyrosty są dobre ?
Jak w normie ci się mieści to tak ja się nie znam ale najlepiej nie robić tyle tych badań . Mi lekarz powiedział żebym już nie robiła badań beta

reklama
Wiem ze super niezdrowe, ale spróbuj coś McDonalds jesli masz mozliwosc- frytki albo kurczak burger ;) Na mnie i męża zawsze ich frytki działały przeciwymiotnie :d Na najgorszym kacu pomagały jak złoto ;)
O A fryteczki z maka są niezłe, przemyśle to 😃
To mnie uspokoiłas @

to mnie uspokoilas 🥰
Martwiłaś się że duży pęcherzyk a nic nie widać? Mi to nie dało spokoju i poszłam jeszcze raz na usg, a internet to chyba cały przeczytałam...
Każda ciąża inna, a jest jeszcze wcześnie, jeszcze trochę i na pewno też zobaczysz dzieciątko 😍

Ja bym też w życiu nie zamieniła dr Janosz 🤐 miałam też problemy z zajściem w ciążę i uważam, że Pani Dr jest wybitnym specjalistą. Bez niej mogłabym się starać do śmierci. Też do niej chodziłam przed ciąża. Zna się też na trombofilii jako jedyny z lekarzy przez których przeszłam, a przeszłam przez wielu. Dlatego na pewno jej nie zmienię.

Chodziło mi, że jesli dr by było obojętne to miałam plan jechać na prenatalne do gyncentrum. Bo tam koleżanka robiła prenatalne i była zachwycona.

Ale w takim wypadku jeśli dr kieruje swoich pacjentów gdzie indziej to zrobię tak jak ona mówi. Nic nie mam zamiaru robić inaczej niż ona powie 😃
Również jestem bardzo zadowolona ☺️ Nawet nie chce zacząć kombinować bo większa szkodę mogę wyrządzić ... zamierzam grzecznie słuchać Pani Doktor ☺️ Wiem, ze pomogła wielu kobieta ( Co chwile ktoś do niej z kwiatami przychodzi 😅) wiec musi być godna zaufania.

A nie masz kogokolwiek żeby Cie zawiózł?
Z kartkami może być ciężko bo covidowe czasy, a wiem niestety jak to wyglada od strony karetek i w konsekwencji możesz czekać dłużej dużo dłużej niż jakbyś sama jechała. Taksowka ?
Problem w tym ze nie mam jeszcze swojego lekarza. wczesniej mialam przykre wspomnienia z ginekologami i nie mam kogoś konkretnego.. A z racji ciąży wizytę mialam miec dopiero za 2 tyg bo wtedy byłoby cos wiadomo dopiero...i mieliśmy z partnerem wybrać jakiegoś prywatnie.

zaszłam w pierwsza ciążę ważąc 39kg mój synek urodził się z waga 4050 był ulozony tylko po jednej stronie przez to lekko skręciła mi się miednica co powodowało w ciąży ucisk na nerw kulszowy po porodzie niestety tak mi zostało mam wysunięty kolec biodrowy czyli jakby jedna stronę bardziej w przód. To minimalne przesunięcie ale jednak odczuwa się coś mocno liczę że ta dzisiaj będzie w druga stronę
Rozumiem. Masakra, to oby poszło na drugą stronę ;)
Nie chcę wrzucać żeby nie zapeszać [emoji28] może to głupie ale jakoś tak mam [emoji28]moze po 10tym tygodniu przestanę się bać [emoji55]
Oki! Jasne ;)
Próbuj jeść cokolwiek, naprawdę. Pytałam o to lekarza, po prostu polecił jeść cokolwiek I próbować utrzymać to w żołądku, małe porcje, dużo wody. Może pół płynne rzeczy by ci podeszły? Miałam taki etap że nie byłam w stanie zjeść nic stałego, jedynie jogurty, twarogi, zupy kremy, sok, woda. Na mdłości polecono mi też herbatę mietowo-imbirowa I gumy Pregna Vomi. Herbata mnie jeszcze bardziej podrażniała, a po gumach nie zauważyłam różnicy... Wiem ze to nie brzmi zachęcająco, ale po prostu próbuj zjeść cokolwiek. Płatki z mlekiem. Sucharki, woda. A już znajdziesz jakiś przysmak 😊
Ile można pić tej herbaty miętowo-imbirowej dziennie? Ona ma w sobie kofeinę, że jest jakiś limit?
Właśnie czytałam że w gyncentrum sa ale trzeba wymogi spełniać, ale w Sosnowcu też chyba można zrobić. Muszę tam zadzwonić popytać
Jak się zadzwoni to mówią, że nie trzeba żadnych warunków spełniać tylko pokazać jakiś dokument, że się mieszka na Śląsku ;)
Ja znam z kolei historię dziewczyny, która ogólnie przy kości była (wspominam o tym bo podobno przez to nie było brzucha widać a myślała ze przytyła poprostu) była z mężem na imprezie i nagle zaczął ją brzuch boleć , taksówką pojechali do szpitala i lekarz jej mówi ze rodzi [emoji28]
Podobno miała całkowicie normalny okres, normalne życie prowadziła także towarzyskie, chłopczyk urodził sie zdrowy :D
Jestem w szoku, że takie historie dzieją się naprawdę 😱 oglądam "ciąża z zaskoczenia" i zawsze mi się wydawało, że ten program jest podkoloryzowany 😁😅🙈
Dzieki, nie wiedziałam 😉
To ja takie dostałam:
Zobacz załącznik 1251515
Dostałam identyczne. Kropka w kropkę ;)

Dziewczyny boli mnie podbrzusze dziś pół dnia.. [emoji20] Od rana sporo nosiłam swojego 12kg rozrabiake i boję się czy nie zaszkodziłam tym maleństwu bo naprawdę boli jak jestem długo w pozycji stojącej albo jak znów go biorę na ręce. Robię to w ostateczności ale jestem sama w domu i czasem muszę.. Wzięłam nospe i leże jak mały usypia, mam nadzieję że jutro będzie ok:(

Czy któraś z was ma starsze dziecko i odczuwa coś po noszeniu go?

Nie wyrobię do wizyty [emoji85]

A wracając do prenatalnych, czy któraś z Was robiła kiedyś albo zastanawiała się nad NIFTy? Dzisiaj przy umawianiu się na USG i PAPPA, moja lekarka mi powiedziala ze jest coś takiego jak omawiała że mna statystyki.
Okropnie to drogie i tylko prywatnie, wiec zastanawiam się czy jednak warto żeby spać spokojniej

reklama
Hej, przepraszam, jesli wywolalam tyle emocji.
Z racji zawodu jaki wykonuje, ruchy mam raczej zdecydowane zwlaszcza, ze temat sie pojawial od wielu dni.
Generalnie zgloszenia wyslane przez wiadomosc prywatna traktuje jako deklaracje i te osoby dodane sa do listy. Na liscie mam juz teraz ponad 30 osob i kilka wiadomosci, ktore czekaja, az otworze kompa.
Jesli wyslalam odpowiedz to znaczy, ze wiadomosc zostala przeczytana i osoba jest na liscie.
W temacie tego co mowila @Ces osoby ktorych nie kojarze z tego watku zostana dodatkowo sprawdzone przez @Ces w temacie logowania i aktywnosci.

Takie osoby, ktore mniej kojarze, na chwile obecna mam 3-4. Bedzie dobrze.

Rezygnacje tez przyjmuje :)
Prosze nie sprzeczajmy sie. Mamy wspolny cel, to sie najbardziej liczy!
Dla mnie jesteś super organizatorem. I jestem Ci meeeeega wdzięczna, że nam pomagasz i koordynujesz cała imprezę 🙌

Do góry