reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dobrze ze zapytałam, bo już chciałam opierdzielic co ona mi tu daje xD
Dostałaś z nfz czy prywatnie? I jak prywatnie to dużo płaciłaś?
He to jest standardowy pakiet ;)
Hiv można się zarazić przez ślinę, albo w jakimś punkcie medycznym więc muszą to sprawdzić ;)

Nic nie płaciłam bo mam pakiet z pracy w Luxmedzie i tam mam wszystkie badania za darmo ;)
Ale parę stów na pewno wyjdzie. Może z 5-6
Jak sprawdzałam w styczniu Hbs i HCV to tylko te dwa badania wyszły 150 zł. Bo mi kazali je zrobić do szpitala.

U mnie 5+2 był tylko maciupeńki pęcherzyk ciążowy GS 3 mm. Także u Ciebie jest super jak na ten etap 😁

Hej, witamy. Ale super 😁
Jednojajowe czy dwu? Opowiedz nam coś więcej. Masz zdjęcia? ;)

Spoko. Rozumiem.
To zbierz tylko listę i wyślij do @Ces ;) my to ogarniemy dalej.
2 jajowe 😊zdjęcia mam ale w samochodzie wiec nie tym razem 😊ale! 31.03 będą już niwe fotki😊dzieciaczki maja 11 i 12 mm na wczoraj 😊pięknie biją im serducha😊tylko ja się coraz gorzej czuje 😂jak mdłości ciut odpuściły to brzuch nie daje za wygrana, No i tak w kółko 😒

Ja jeszcze nie mam, w poniedziałek idę dopiero na pierwsze usg ale dobrze, że przypominasz w których tygodniach trzeba je wykonać :) to są badania w krwi prawda? bo ja jeszcze nie doinformowana jestem w tej kwestii..
to jest USG, na którym sprawdza się przezierność karkową. Ja mam jeszcze oprócz tego badanie z krwi pappa. 10 lat temu tego z krwi nie miałam. Nie wiem, czy dlatego że nie było, czy dlatego, że byłam młodsza. Teraz mam 37 lat.

Słyszałam, że lekarze mają prowizje z zapisów. I jeśli lekarka już teraz Ci o tym wspomina i mówiła, że można u niej zrobić? To ja bym wtedy była ostrożna i chyba bym nie słuchała jej zaleceń. No chyba, że jej ufasz ;)
Nie odczułam żeby mnie namawiała, raczej przestawiła mi po kolei jak to wygląda z prenatalnym, jaki % które mniej ktore bardziej dokladne i jakie mamy opcje ):)

reklama
Też tak mam, większość czasu bez energii ale jak już mam skok to mogłabym góry przenosić 😆 wraca mi chyba apetyt, ostatnie 2 tygodnie nie jadłam prawie nic a dziś pochłaniam wszystko co mam pod ręką 😆
Jezu ja dzisiaj tez, na zmianę słodkie ze słonym, aż brzuch mnie boli 😂😂

Do góry