reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny a dostałyście już badania do zrobienia? Teraz czytam skierowanie i trochę się zdziwiłam, bo mam do zrobienia na HCV, HIV, kiła, HBs... Nie biorę narkotyków i miałam tylko jednego partnera w swoim życiu, tak samo on, czy ja musze robić takie badania? Może to jest normalne badanie, a ja się niepotrzebnie oburzam? 😃

reklama
Ja się przerzuciłam np z pełnoziarnistego chleba na zwykły, jem na śniadanie biały chleb z jakąś chudą szynką, koło łóżka mam wafle ryżowe żeby zagryźć zanim wstanę z łóżka, chrupki kukurydziane nam przekąskę, kisiel, no i przez pierwszy tydzień dzień wchodził mi na obiad tylko rosół z makaronem [emoji85][emoji85] teraz już metoda prób i błędów patrzę poprostu po czym nie wymiotuje [emoji85][emoji85] mdłości się utrzymują ale na szczęście od kilku dni nie wymiotowałam już [emoji85][emoji85][emoji16]

ka ostatnio prwie caly czas mogę jesc tosty z serem i kanapki z pasztetem
A mi właśnie nie podchodzą takie stałe rzeczy, zaraz mnie mdli, nawet nie mogę myśleć o kanapce z szykna, a ostatnio płakałam nad ketchupem, bo mi przestał smakować 😂
Spróbuję z tymi owocami narazie, może coś jeszcze zobaczę ciekawego w sklepie 😃

Dziewczyny a dostałyście już badania do zrobienia? Teraz czytam skierowanie i trochę się zdziwiłam, bo mam do zrobienia na HCV, HIV, kiła, HBs... Nie biorę narkotyków i miałam tylko jednego partnera w swoim życiu, tak samo on, czy ja musze robić takie badania? Może to jest normalne badanie, a ja się niepotrzebnie oburzam? 😃
To normalne :) ja na ten moment nie dostałam skierowania na hiv i na kiłe ale sądzę,że dostane podczas nastepnej wizyty, teraz mam zrobić hcv,hbs,grupe krwi,glukoze,przeciwciala przeciw rozyczce,toksoplazmoza.

@Ces i dziewczyny adminka odpisała, że na zamknięty wątek zapraszamy osoby aktywne i że jeśli ktoś ponad 2 tyg nie da znaku życia to zostaje usunięty.
Napisała też, że możemy już powoli wysłać jej listę i będzie dodawać.

Oki czyli mamy jasną sytuację. Trzeba pisać przynajmniej raz na dwa tygodnie bo inaczej osoby rzadziej się udzielające będą usuwane z grupy prywatnej.

Kto się podejmuje sprawdzania co 2 tyg kto jest aktywny?

@Ces ?
@Amaleta ?
@Bunia49 ?
Ja też mogę jeśli macie ochotę ☺️

Witam się w 6t5d 😉 Jestem pełna obaw😞 Byłam już u gin w 4 tygodniu na wszelkie usg było za wcześnie ale musialam po zwolnienie bo mam prace fizyczna i nocna....pracodawca nie jest mi w stanie zapewnić bezpiecznej pracy🤰 Wizyte u mojej pani gin mam dopiero 9 kwietnia a na domiar złego siedze na kwarantannie w domu bo wyszedł mi pozytywny wynik covid😡😡 Mam nadzieje że nie wpłynie to na moją fasolke i wszystko będzie ok....ale chyba oszaleje z tej niepewności😰😰
Trzymaj się, będzie dobrze :) na usg to ok 10 zazwyczaj, ja własnie mam za tydzien i bedzie to 7/8 tydzień.

To normalne :) ja na ten moment nie dostałam skierowania na hiv i na kiłe ale sądzę,że dostane podczas nastepnej wizyty, teraz mam zrobić hcv,hbs,grupe krwi,glukoze,przeciwciala przeciw rozyczce,toksoplazmoza.

@Ania936 ja też dostałam skierowania na HIV i kiłę. Czekam już nawet na wyniki.
To są normalne badania w standardzie ☺️
Dzieki, nie wiedziałam 😉
To ja takie dostałam:
1616508062349919993790708175427.jpg

reklama
Do góry