marlena_lena
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kamienie w woreczku często powodują wzdęcia i problemy z zoladkiem. A nie zjadłaś nic tłustego?No wlasnie też mi to przeszło przez myśl @Mag... kurde :/ ale nie zmienia faktu to że czuję się wzdeta niekiedy, bulgocze, czasami zaparcia albo w drugą stronę- idzie oszaleć ... humor dziś też coś mało ciekawy
nic się nie stresuj sama mam kamienie teraz to już chyba jeden da się żyćNo wlasnie też mi to przeszło przez myśl @Mag... kurde :/ ale nie zmienia faktu to że czuję się wzdeta niekiedy, bulgocze, czasami zaparcia albo w drugą stronę- idzie oszaleć ... humor dziś też coś mało ciekawy
Nie nie. Ja właśnie nie jadam tłustego raczej ... dlatego nie do końca mi to pasowało ale przeszło przez myślkamienie w woreczku często powodują wzdęcia i problemy z zoladkiem. A nie zjadłaś nic tłustego?
Hej jesli dobrze kojarze, to Ty tez mieszkasz w Uk?Hej dziewczyny w 5+6. Tak czytałam Wasze wpisy i aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam wiadomość od @Parsley trzymaj się kochana, bardzo mi przykro
Ja dzisiaj dostałam wiadomość, że jestem umówiona na pierwsze spotkanie z położna na 20 kwietnia ( i to sama rozmowa wstępna bez żadnych usg). Będę wtedy na początku 10tygodnia i tak sb myślę, że to przykre, że nie traktują nas poważnie w początkowych fazach ciazy. No ale tak jak wspominałam 3 kwietnia idę prywatnie na usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
Dzisiaj czuje się śpiąca od rana, w pracy to normalnie zasypiam przy biurku.
Miłego dnia kochane
Tak chyba muszę coś wymyślić, przejdę się do sklepu i kupię owoców, może rzeczywiście te koktailje będą lepsze i będę sucharkami zagryzać. Jeszcze banany mi przechodzą i lody nesqik, tu aż mi się humor poprawia hehePróbuj jeść cokolwiek, naprawdę. Pytałam o to lekarza, po prostu polecił jeść cokolwiek I próbować utrzymać to w żołądku, małe porcje, dużo wody. Może pół płynne rzeczy by ci podeszły? Miałam taki etap że nie byłam w stanie zjeść nic stałego, jedynie jogurty, twarogi, zupy kremy, sok, woda. Na mdłości polecono mi też herbatę mietowo-imbirowa I gumy Pregna Vomi. Herbata mnie jeszcze bardziej podrażniała, a po gumach nie zauważyłam różnicy... Wiem ze to nie brzmi zachęcająco, ale po prostu próbuj zjeść cokolwiek. Płatki z mlekiem. Sucharki, woda. A już znajdziesz jakiś przysmak
Rozumiem, będę się obserwować dziękinic się nie stresuj sama mam kamienie teraz to już chyba jeden da się żyć
Ja się przerzuciłam np z pełnoziarnistego chleba na zwykły, jem na śniadanie biały chleb z jakąś chudą szynką, koło łóżka mam wafle ryżowe żeby zagryźć zanim wstanę z łóżka, chrupki kukurydziane nam przekąskę, kisiel, no i przez pierwszy tydzień dzień wchodził mi na obiad tylko rosół z makaronem [emoji85][emoji85] teraz już metoda prób i błędów patrzę poprostu po czym nie wymiotuje [emoji85][emoji85] mdłości się utrzymują ale na szczęście od kilku dni nie wymiotowałam już [emoji85][emoji85][emoji16]Dziewczyny co wy jecie przy mdłościach? Ja już nie mam pomysłów, wszystko mnie obrzydza, po wszystkim mi niedobrze [emoji3525] a jestem tak głodna...
ka ostatnio prwie caly czas mogę jesc tosty z serem i kanapki z pasztetemTak chyba muszę coś wymyślić, przejdę się do sklepu i kupię owoców, może rzeczywiście te koktailje będą lepsze i będę sucharkami zagryzać. Jeszcze banany mi przechodzą i lody nesqik, tu aż mi się humor poprawia hehe
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi, bo już nie wiedziałam co robić, a mam takie napady głodu ze nie mogę wytrzymać, a co zjem to mi staje w gardle i zaraz mdłości, wymioty. Zauważyłam że imbir jeszcze działa, żuje surowy i jest trochę lepiej.