reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny a dostałyście już badania do zrobienia? Teraz czytam skierowanie i trochę się zdziwiłam, bo mam do zrobienia na HCV, HIV, kiła, HBs... Nie biorę narkotyków i miałam tylko jednego partnera w swoim życiu, tak samo on, czy ja musze robić takie badania? Może to jest normalne badanie, a ja się niepotrzebnie oburzam? 😃

reklama
Ja się przerzuciłam np z pełnoziarnistego chleba na zwykły, jem na śniadanie biały chleb z jakąś chudą szynką, koło łóżka mam wafle ryżowe żeby zagryźć zanim wstanę z łóżka, chrupki kukurydziane nam przekąskę, kisiel, no i przez pierwszy tydzień dzień wchodził mi na obiad tylko rosół z makaronem [emoji85][emoji85] teraz już metoda prób i błędów patrzę poprostu po czym nie wymiotuje [emoji85][emoji85] mdłości się utrzymują ale na szczęście od kilku dni nie wymiotowałam już [emoji85][emoji85][emoji16]

ka ostatnio prwie caly czas mogę jesc tosty z serem i kanapki z pasztetem
A mi właśnie nie podchodzą takie stałe rzeczy, zaraz mnie mdli, nawet nie mogę myśleć o kanapce z szykna, a ostatnio płakałam nad ketchupem, bo mi przestał smakować 😂
Spróbuję z tymi owocami narazie, może coś jeszcze zobaczę ciekawego w sklepie 😃

Dziewczyny a dostałyście już badania do zrobienia? Teraz czytam skierowanie i trochę się zdziwiłam, bo mam do zrobienia na HCV, HIV, kiła, HBs... Nie biorę narkotyków i miałam tylko jednego partnera w swoim życiu, tak samo on, czy ja musze robić takie badania? Może to jest normalne badanie, a ja się niepotrzebnie oburzam? 😃
To normalne :) ja na ten moment nie dostałam skierowania na hiv i na kiłe ale sądzę,że dostane podczas nastepnej wizyty, teraz mam zrobić hcv,hbs,grupe krwi,glukoze,przeciwciala przeciw rozyczce,toksoplazmoza.

@Ces i dziewczyny adminka odpisała, że na zamknięty wątek zapraszamy osoby aktywne i że jeśli ktoś ponad 2 tyg nie da znaku życia to zostaje usunięty.
Napisała też, że możemy już powoli wysłać jej listę i będzie dodawać.

Oki czyli mamy jasną sytuację. Trzeba pisać przynajmniej raz na dwa tygodnie bo inaczej osoby rzadziej się udzielające będą usuwane z grupy prywatnej.

Kto się podejmuje sprawdzania co 2 tyg kto jest aktywny?

@Ces ?
@Amaleta ?
@Bunia49 ?
Ja też mogę jeśli macie ochotę ☺️

Witam się w 6t5d 😉 Jestem pełna obaw😞 Byłam już u gin w 4 tygodniu na wszelkie usg było za wcześnie ale musialam po zwolnienie bo mam prace fizyczna i nocna....pracodawca nie jest mi w stanie zapewnić bezpiecznej pracy🤰 Wizyte u mojej pani gin mam dopiero 9 kwietnia a na domiar złego siedze na kwarantannie w domu bo wyszedł mi pozytywny wynik covid😡😡 Mam nadzieje że nie wpłynie to na moją fasolke i wszystko będzie ok....ale chyba oszaleje z tej niepewności😰😰
Trzymaj się, będzie dobrze :) na usg to ok 10 zazwyczaj, ja własnie mam za tydzien i bedzie to 7/8 tydzień.

To normalne :) ja na ten moment nie dostałam skierowania na hiv i na kiłe ale sądzę,że dostane podczas nastepnej wizyty, teraz mam zrobić hcv,hbs,grupe krwi,glukoze,przeciwciala przeciw rozyczce,toksoplazmoza.

@Ania936 ja też dostałam skierowania na HIV i kiłę. Czekam już nawet na wyniki.
To są normalne badania w standardzie ☺️
Dzieki, nie wiedziałam 😉
To ja takie dostałam:
1616508062349919993790708175427.jpg

reklama
Do góry