reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja wczoraj miałam nawał pracy i nie bardzo kiedy miałam się ruszyć od kompa... Dziś już ledwo siedzę boli mnie cały odcinek lędźwiowy i kosc ogonowa ☹️ mam wrażenie że ciągnie do całego podbrzusza 🥺

reklama
Ja jestem żarłokiem, jem wszytsko na co mam ochotę albo wydaje mi się że mam ochotę, bo większość rzeczy przestała mi smakować [emoji85] a później parę godzin zdycham z mdłości [emoji2356]
Próbuj jeść cokolwiek, naprawdę. Pytałam o to lekarza, po prostu polecił jeść cokolwiek I próbować utrzymać to w żołądku, małe porcje, dużo wody. Może pół płynne rzeczy by ci podeszły? Miałam taki etap że nie byłam w stanie zjeść nic stałego, jedynie jogurty, twarogi, zupy kremy, sok, woda. Na mdłości polecono mi też herbatę mietowo-imbirowa I gumy Pregna Vomi. Herbata mnie jeszcze bardziej podrażniała, a po gumach nie zauważyłam różnicy... Wiem ze to nie brzmi zachęcająco, ale po prostu próbuj zjeść cokolwiek. Płatki z mlekiem. Sucharki, woda. A już znajdziesz jakiś przysmak [emoji4]

Hej 😄 Również mam tak że mój brzuszek wyglada na dosyć duży a to dopiero 6+5 😄 Mam pytanie czy to twoja pierwsza ciąża?? Moja druga wiec może spowodowane to jest tym i również tym że mam straszne zaparcia 😜😄
Hehe 1 ciąża 😍 zaparcia to miałam prawdę mówiąc do wczoraj 😱 dzisiaj już brzuszek jakby przetrawił ostatnie dni🤪

Witam się w 6t5d 😉 Jestem pełna obaw😞 Byłam już u gin w 4 tygodniu na wszelkie usg było za wcześnie ale musialam po zwolnienie bo mam prace fizyczna i nocna....pracodawca nie jest mi w stanie zapewnić bezpiecznej pracy🤰 Wizyte u mojej pani gin mam dopiero 9 kwietnia a na domiar złego siedze na kwarantannie w domu bo wyszedł mi pozytywny wynik covid😡😡 Mam nadzieje że nie wpłynie to na moją fasolke i wszystko będzie ok....ale chyba oszaleje z tej niepewności😰😰

Cześć dziewczyny! 😊 gratuluję dobrych wieści Wam :)

Bardzo mi przykro @Parsley 😭

Ja powiem Wam że dzis też mam kiepski dzień. Właściwie na noc zaczęłam się zle czuc, bolał mnie mocno żołądek i muliło więc już nic nie jadłam a po 2h przeszedł ból na prawy bok, tak jakby w odcięciu w talii i tak mnie okropnie bolało że nie wiedziałam co się dzieje, próbowałam "dwójkę" ale nic ... zaparcia jak nie wiem co, dopiero rano ulżyło ale musialam do 12 swoje odleżeć i odespać. Nie wiem co to za kolka była, może jelitowa - ale nie przyjemne bardzo. Teraz czuje się całkiem dobrze, nie boli nic. Także też miewam dziewczyny problemy właśnie z trawieniem, zaparciami, wzdęciami ...

Witam się w 6t5d 😉 Jestem pełna obaw😞 Byłam już u gin w 4 tygodniu na wszelkie usg było za wcześnie ale musialam po zwolnienie bo mam prace fizyczna i nocna....pracodawca nie jest mi w stanie zapewnić bezpiecznej pracy🤰 Wizyte u mojej pani gin mam dopiero 9 kwietnia a na domiar złego siedze na kwarantannie w domu bo wyszedł mi pozytywny wynik covid😡😡 Mam nadzieje że nie wpłynie to na moją fasolke i wszystko będzie ok....ale chyba oszaleje z tej niepewności😰😰
Wiem ze do któregoś tygodnia nie wpływa na dziecka

Hej dziewczyny w 5+6. Tak czytałam Wasze wpisy i aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam wiadomość od @Parsley trzymaj się kochana, bardzo mi przykro 💓

Ja dzisiaj dostałam wiadomość, że jestem umówiona na pierwsze spotkanie z położna na 20 kwietnia ( i to sama rozmowa wstępna bez żadnych usg). Będę wtedy na początku 10tygodnia i tak sb myślę, że to przykre, że nie traktują nas poważnie w początkowych fazach ciazy. No ale tak jak wspominałam 3 kwietnia idę prywatnie na usg, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.

Dzisiaj czuje się śpiąca od rana, w pracy to normalnie zasypiam przy biurku.

Miłego dnia kochane

reklama
Cześć dziewczyny! 😊 gratuluję dobrych wieści Wam :)

Bardzo mi przykro @Parsley 😭

Ja powiem Wam że dzis też mam kiepski dzień. Właściwie na noc zaczęłam się zle czuc, bolał mnie mocno żołądek i muliło więc już nic nie jadłam a po 2h przeszedł ból na prawy bok, tak jakby w odcięciu w talii i tak mnie okropnie bolało że nie wiedziałam co się dzieje, próbowałam "dwójkę" ale nic ... zaparcia jak nie wiem co, dopiero rano ulżyło ale musialam do 12 swoje odleżeć i odespać. Nie wiem co to za kolka była, może jelitowa - ale nie przyjemne bardzo. Teraz czuje się całkiem dobrze, nie boli nic. Także też miewam dziewczyny problemy właśnie z trawieniem, zaparciami, wzdęciami ...
prawa strona pod żebrami może być pęcherzyk żółciowy

Do góry