reklama
Trinnity
Aktywna w BB
A jak długie masz zwykle cykle?Ja w 27dc (sama nie wiem kiedy byla owulacja) mialam bete 40.
Same here [emoji847] ale teraz ciągnie mnie do spania, bolą piersi ale nie zawsze i jadłabym non stop najlepiej zupy i spała dużo bym spala.@Katia90 u mnie też pierwszy objaw to ból sutków i ciągnięcie podbrzusza.
Do zagnieżdżenia dochodzi po 6-12dpo więc może w Twoim przypadku właśnie doszło za zagnieżdżenia np 10dpo i dlatego beta jest jeszcze całkiem niska 12dpo bo wykryłaś bardzo wczesna ciążę.Tak sobie powtarzam, że przyrost najważniejszy ale mimo wszystko mam gdzieś z tylu głowy że beta niska. 12 dpo wynosiła 13,2 a 14 dpo (dzień spodziewanego @) 26,6. Progesteron robiłam też 14 dpo. Owulacje miałam później bo w 20 dc więc licząc na podstawie tego był wtedy równy 4t. Jak dobrze liczę )
Może warto zapytać telefonicznie lekarza co on o tym sądzi póki wizyta?
mamaNadii2
Fanka BB :)
Ciekawa jestem czy któraś ma już mdłości. Mi przy dwóch ciążach zaczynały się w 6 tygodniu
Katia90
Ja póki co mam ochotę na sok pomarańczowy....ostatni raz pilam go rok temuCiekawa jestem czy któraś ma już mdłości. Mi przy dwóch ciążach zaczynały się w 6 tygodniu
Ja bym spala dużo. A nie miałam tego w żadnej mojej ciąży natomiast mdłości miałam właśnie już nawet od 5tc. Fascynuje mnie to [emoji2]Ciekawa jestem czy któraś ma już mdłości. Mi przy dwóch ciążach zaczynały się w 6 tygodniu
rossig
Hej. Witamy. Trochę późnawo który to będzie tydzień? Ja bym umówiła wizytę u kogoś innego pierwszą jednak, żeby podejrzeć maluchaBardzo, bardzo nieśmiało się witam z terminem na 12.11 [emoji85] Jestem jeszcze w emocjach bo dzisiaj zrobiłam test (jasna kreska) a później betę 13,2 [emoji173] wcześniej stresowalam się wynikiem bety, a teraz martwię się czy wszystko będzie dobrze. Mój lekarz najbliższy wolny termin ma 24 marca dopiero. Czy to nie za późno na pierwszą wizytę? Mam dzisiaj 31dc (12 dpo).
Chociaż w UK i niektórych krajach robią pierwsze usg dopiero w 12 tc. Więc to zależy tylko od Twojego podejścia czy poczekasz
Teoretycznie jeśli nic się nie dzieje to spokojnie możesz iść dopiero 24 marca
Wiem bo czujesz niestety przeszłam to samo. Nie wiedziałam o trombofilii i niestety nie mogło nam się udaćNo trombofilia, gdybym dostała heparynę acard myśle ze dzieciątko moje było by ze mną w domciu :/
Ja sobie mówię czasem, że tak mialo być. Lepiej tak niż by się miało stać coś złego po terminie porodu (bo tak też się ponoć zdarza bez leków)
Teraz już musi być dobrze, bo wiesz o chorobie!
Hej.Cześć! Nieśmiało się z wami witam i mam nadzieję że zostanę na dłużej Wczoraj miałam pozytywny test, beta wyniosła 50IU/L, jutro idę sprawdzić przyrost. Dzisiaj mam 24dc, wg apki 3t3d więc baaardzo wcześnie. Do ginekologa idę w czwartek ze względu na trombofilie, czy któraś z was też ma podobnie i musi robić zastrzyki z heparyna? Wczoraj mąż mi zrobił pierwszy zastrzyk i po wyciągnięciu igly bolało dość mocno przez kilka minut, zastanawiam się czy to normalne, czy może ja byłam za bardzo spięta. Wstępny termin nam na 17 listopada To jest już moja 3 ciąża w ciągu roku, liczę że tym razem się uda
Gratuluję ciąży
Tak, ja mam trombofilie. Jestem na heparyne od pozytywnego testu.
Zawsze szczypie po wyciągnięciu igly, da się przyzwyczaić
Z tego co kojarzę pod koniec 1 trymestru odeszło. Później tylko od czasu do czasu ukłucia ale sporadyczne.
Też tak teraz mam, czuję czasami tak jak na okres i mam takie kłucie, ale trwa chwilkę. Jeszcze jajniki czasami pobolewają. Zmienia się ten ból z czasem? Czy cały czas jest takie pobolewanie i klucie do końca ciąży ?
reklama