reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy to pobolewanie brzucha w tak wczesnej ciąży naprawde jest normalne?? Wasi lekarze też tak uważają? Nie wiem jak opisac to uczucie, ale to takie jakby napinanie w środku (natężenie jest średnie) i czasem dyskomfort promieniuje jakby do "tyłka" 🤭
Matko ta psychika kobiety po stratach nie pozwala spokojnie cieszyć się ciążą😖

reklama
Dziewczyny czy to pobolewanie brzucha w tak wczesnej ciąży naprawde jest normalne?? Wasi lekarze też tak uważają? Nie wiem jak opisac to uczucie, ale to takie jakby napinanie w środku (natężenie jest średnie) i czasem dyskomfort promieniuje jakby do "tyłka" 🤭
Hej, ja tak mam już prawie 3 tydzień. Na początku było słabiej, ale ostatnio się rozkręciło tak że mnie ból w nocy budzi.
Przy pierwszych wizytach mi lekarz mówi że tak się zdarza, dostałam magnez i douphaston, no ale że natężenie jest coraz większe to od dzisiaj mi kazali leżeć

Jak często masz takie skurcze i jak długo? U mnie tak kilka razy dzień, maks 10 minut

Ja też już po wizycie, ale trochę mniej optymistycznie. Było widać serduszko i niby wszystko wygląda normalnie, ale te skurcze to jednak kiepski znak. Lekarka aż odetchęła jak zobaczyła na USG że serduszko jest i nie "musi mi przekazywać złych wiadomomosci".

Wiec mam areszt domowy - leżeć i się nie denerowac. Wstawać tylko do toalety. Na obiad mąż dzisiaj rozmrozil zupe... Ciekawe co mi zaserwuje jutro ;)
Aa dzisiaj 5t6d
To odpoczywaj jak najwięcej. Jakoś sobie mąż poradzi najważniejsze żeby było z tobą i dzidzia wszystko w porządku ❤️ja mam wizytę we wtorek też dzisiaj mam 5t6d 🙂 boję się jak nie wiem.

To odpoczywaj jak najwięcej. Jakoś sobie mąż poradzi najważniejsze żeby było z tobą i dzidzia wszystko w porządku ❤️ja mam wizytę we wtorek też dzisiaj mam 5t6d 🙂 boję się jak nie wiem.
Na kolacje też chyba będzie mrożoną zupa z tego co widzę ;)

Będzie dobrze napewno, idziemy równo więc też pewnie zobaczysz. Do wtorku już niedaleko - weekend zleci jak to weekend a potem już będziesz wszystko wiedzieć 😍

Hej, ja tak mam już prawie 3 tydzień. Na początku było słabiej, ale ostatnio się rozkręciło tak że mnie ból w nocy budzi.
Przy pierwszych wizytach mi lekarz mówi że tak się zdarza, dostałam magnez i douphaston, no ale że natężenie jest coraz większe to od dzisiaj mi kazali leżeć

Jak często masz takie skurcze i jak długo? U mnie tak kilka razy dzień, maks 10 minut
No własnie nie wiem czy nazwać to skurczem, taki ból jak na okres właściwie. Mogłabym z tym życ, gdybym miala pewnosc, ze nie dzieje sie njc zlego:( to sa takie moze kilkusekundowe akcje. Kupie magnez. Kurcze ja chodze do pracy, wprawdzie siedzącej.

No własnie nie wiem czy nazwać to skurczem, taki ból jak na okres właściwie. Mogłabym z tym życ, gdybym miala pewnosc, ze nie dzieje sie njc zlego:( to sa takie moze kilkusekundowe akcje. Kupie magnez. Kurcze ja chodze do pracy, wprawdzie siedzącej.
No to nie masz się chyba czym martwic narazie, ale napewno powiedz lekarzowi na wizycie :)
Mnie jeszcze lekarz z luxmed kazala pić melise, że te skurcze to może stres, więc też możesz spróbować:)

Na kolacje też chyba będzie mrożoną zupa z tego co widzę ;)

Będzie dobrze napewno, idziemy równo więc też pewnie zobaczysz. Do wtorku już niedaleko - weekend zleci jak to weekend a potem już będziesz wszystko wiedzieć 😍
Wczoraj mnie dość mocno jajnik bolał i też miałam już obawy co się dzieje. Wspomnę o tym lekarzowi. Byle mąż ci codziennie tych zupek nie serwował 🤣🤣 kiedy masz następna wizytę? L4 chyba dostaniesz na dłużej powinna ci lekarka wypisać. Ciekawe od czego masz takie mocne te skurcze 😓

Hej Dziewczyny,

Chciałam się przywitać i mam nadzieję zostać na dłużej. O ciążę staraliśmy się dłuższy czas i byliśmy już umówieni na in vitro, a tutaj niespodzianka-do dzisiaj szok i niedowierzanie:).

OM 25.01.2021 i to wszystko co wiem, bo ten cykl totalnie odpuściliśmy plus byłam na antybiotyku. Owulacja mogła być 12.02.2021 ale nie mam żadnej pewności. 23.02 zrobiłam bete i wyszła 37. Powtórzyłam 25.02 i urosła tylko do 54 - tutaj już się podłamałam, ale badałam dalej przyrosty co 2 dni i ruszyła! 27.02-132, 01.03-313 i 03.03-795. Dalej już nie badałam i byłam dzisiaj na USG, jest na razie pęcherzyk ciążowy 5 mm. I tutaj się znowu zaczęłam martwić czy ten pęcherzyk nie jest za mały? Bardzo boje się jeszcze cieszyć i nikomu nie powiedziałam o ciąży.

Dodajcie mi otuchy :)

reklama
Macica się rozszerza więc część z nas to odczuwa. Ja też wspominałam o tym lekarzowi i powiedział, że to normalne 🙂 na spokojnie wtedy trochę więcej poodpoczywać i najważniejsze się nie denerwować 🙂

Do góry