reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

ja robię w 21 tygodniu tak nam lekarz doradził , a zawsze jem coś słodkiego to młody się kręci i zawsze idzie zrobić zdjęcie :)
A widzisz tego mi nikt nie zasugerował żebym zjadła coś słodkiego, żeby się pokrecił[emoji6].. A ile czasu przed badaniem? Ostatnio przez 20 minut (czyli całe badanie) widziałam tylko plecy więc już teraz się obawiam co będzie tym razem... Ale trudno, jakoś się POŚWIĘCE dla dobra badania i zjem tę czekoladę przed [emoji23]

reklama
Super gratulacje dla was 💕 ja jutro mam wizytę na 12 i mam nadzieje ze w końcu potwierdzi ze to chłopak! Już tyle czekam żeby mi powiedział na sto procent 😅 19+4. A kiedy to drugie prenatalne wam robili? Mój lekarz o tym nic nie wspominał? Miałam tylko jedno narazie a podobno są 3 to prawda ???
Drugie to połówkowe czyli przypada 19-21 tydzień. Trzecie po 30 tygodniu. Ostatnio mi powiedział lekarz ze czasem zlecają czwarte w okolicach 25ego ale to pierwsze słyszę. Po drugim, kolejne usg to już raczej sprawdzanie tempa wzrostu, bo wady raczej na tak późnym etapie są już wykluczone przez prawidłowa diagnostykę prenatalnych i połówkowych. Oczywiście są wyjątki ale tak ogólnie ujmując. Dobranoc!

A widzisz tego mi nikt nie zasugerował żebym zjadła coś słodkiego, żeby się pokrecił[emoji6].. A ile czasu przed badaniem? Ostatnio przez 20 minut (czyli całe badanie) widziałam tylko plecy więc już teraz się obawiam co będzie tym razem... Ale trudno, jakoś się POŚWIĘCE dla dobra badania i zjem tę czekoladę przed [emoji23]
ja to jem godzinę pół godziny przed , zależy w zasadzie :)

reklama
Do góry