reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Gratuluje dobrych wiadomości. Chyba mamy dość równy mix płci :)
Ja mam ciut gorszy tydzień bo brzuch mnie mocno pobolewa i wiem ze za dużo siedze przy biurku a jednocześnie nie mogę siedzieć mniej. Liczę ze znajdę równowagę w tym wszystkim.
Rozpędziłam się trochę z zakupami na razie tylko ciuchowymi. Wydaje mi się ze pierwsze trzy miesiące mam gotowe a potem będę na bieżąco kupować raczej. Ciężkie sprzęty będę ogarniać od lipca. Chce mieć wszystko gotowe do końca września żeby październik jak pójdę na urlop już nic nie robić :)
W piątek moje porządne połówkowe.
Macie jakieś zdjęcia ze swoich? Dodawajcie ;)

Ja mam ciut gorszy tydzień bo brzuch mnie mocno pobolewa i wiem ze za dużo siedze przy biurku a jednocześnie nie mogę siedzieć mniej. Liczę ze znajdę równowagę w tym wszystkim.
Rozpędziłam się trochę z zakupami na razie tylko ciuchowymi. Wydaje mi się ze pierwsze trzy miesiące mam gotowe a potem będę na bieżąco kupować raczej. Ciężkie sprzęty będę ogarniać od lipca. Chce mieć wszystko gotowe do końca września żeby październik jak pójdę na urlop już nic nie robić :)
A w którym tygodniu jesteś tzn który tydzień będziesz miała w piątek na połówkowych?
Bo ja wizytę mam we wtorek 15.06 wtedy będę miała 18+0 i zastanawiam się czy będę miała usg bo lekarz nie wspominała

Hej dziewczyny czy któraś z was miała zamianę z duphastonu na luteinę i jak to u was wyglądało czy od razu czy jakoś mieszanie. Mam zalecenie zmiany ze względu na skracającą się szyjkę. Jakby jeszcze jest w normie, ale ledwo ledwo i mam kontrolę za tydzień w szpitalu.
Ja mialam duphaston ale później miałam zmianę na luteinę zmiana z tabletek duphatonu na globulki luteiny z dnia na dzień
Ale jak schodziłam z luteiny to lekarz powiedziała że można odstawiać odrazu luteinę miałam 2x1 ale zeszłam sama 1x1 dla bezpieczeństwa i wszystko oki

Ja myślę cokolwiek zacząć kupować miesiąc przed porodem 🤣 to poprostu stres i niedowierzanie że może się udać.

Ja miałam jakiś czas temu, teraz zdecydowanie mniej. Ale wtedy akurat byłam na badaniach prenatalnych i lekarz stwierdził, że taka wydzielina jest ok, dopóki jest przezroczysta, nie pachnie i nie czuję dyskomfortu :) Natomiast noszenie wkładek niestety powoduje, że tej wydzieliny wytwarza się coraz więcej, ale rozumiem, że to pewnie zbyt duży dyskomfort, żeby nie nosić :(
Hej jak u Ciebie po wizycie czy dobrze pamiętam ze miałaś dzisiaj ?:)

U mnie wczoraj lekarka chciała potwierdzić płeć, ale pewna nie była, bo bobo ciągle odwalało dziwne pozy, ale to już kolejna opinia, że "raczej dziewczynka". Może się za tydzień w szpitalu pokaże.

Ja jestem po wizycie i też już lekarz potwierdził ostatecznie dziewczynkę :) Ma już 13,5 cm i waży 17 dag :) Wszystko jest ok, więc kamień z serca :)
Super! To już duża dziewczynka [emoji3]. Zaraz będziemy tu na forum imiona wybierać [emoji6]

Dziewczyny, a na który tc macie zaplanowane połówkowe? Mi wyznaczyli termin na 21+0 wydaje mi się , że jakoś tak późno... [emoji853]

reklama
A w którym tygodniu jesteś tzn który tydzień będziesz miała w piątek na połówkowych?
Bo ja wizytę mam we wtorek 15.06 wtedy będę miała 18+0 i zastanawiam się czy będę miała usg bo lekarz nie wspominała
Będę 19+2 w piątek. W zeszłym tygodniu (18+2) byłam tez na takim z luxmedu i powiedział ze wybrałam najgorszy tydzień ale udało mu się ostatecznie wszystko zbadać. Generalnie wola chyba robić bliżej 20

Do góry