reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Gratuluje dobrych wiadomości. Chyba mamy dość równy mix płci :)
Ja mam ciut gorszy tydzień bo brzuch mnie mocno pobolewa i wiem ze za dużo siedze przy biurku a jednocześnie nie mogę siedzieć mniej. Liczę ze znajdę równowagę w tym wszystkim.
Rozpędziłam się trochę z zakupami na razie tylko ciuchowymi. Wydaje mi się ze pierwsze trzy miesiące mam gotowe a potem będę na bieżąco kupować raczej. Ciężkie sprzęty będę ogarniać od lipca. Chce mieć wszystko gotowe do końca września żeby październik jak pójdę na urlop już nic nie robić :)
W piątek moje porządne połówkowe.
Macie jakieś zdjęcia ze swoich? Dodawajcie ;)

Ja mam ciut gorszy tydzień bo brzuch mnie mocno pobolewa i wiem ze za dużo siedze przy biurku a jednocześnie nie mogę siedzieć mniej. Liczę ze znajdę równowagę w tym wszystkim.
Rozpędziłam się trochę z zakupami na razie tylko ciuchowymi. Wydaje mi się ze pierwsze trzy miesiące mam gotowe a potem będę na bieżąco kupować raczej. Ciężkie sprzęty będę ogarniać od lipca. Chce mieć wszystko gotowe do końca września żeby październik jak pójdę na urlop już nic nie robić :)
A w którym tygodniu jesteś tzn który tydzień będziesz miała w piątek na połówkowych?
Bo ja wizytę mam we wtorek 15.06 wtedy będę miała 18+0 i zastanawiam się czy będę miała usg bo lekarz nie wspominała

Hej dziewczyny czy któraś z was miała zamianę z duphastonu na luteinę i jak to u was wyglądało czy od razu czy jakoś mieszanie. Mam zalecenie zmiany ze względu na skracającą się szyjkę. Jakby jeszcze jest w normie, ale ledwo ledwo i mam kontrolę za tydzień w szpitalu.
Ja mialam duphaston ale później miałam zmianę na luteinę zmiana z tabletek duphatonu na globulki luteiny z dnia na dzień
Ale jak schodziłam z luteiny to lekarz powiedziała że można odstawiać odrazu luteinę miałam 2x1 ale zeszłam sama 1x1 dla bezpieczeństwa i wszystko oki

Ja myślę cokolwiek zacząć kupować miesiąc przed porodem 🤣 to poprostu stres i niedowierzanie że może się udać.

Ja miałam jakiś czas temu, teraz zdecydowanie mniej. Ale wtedy akurat byłam na badaniach prenatalnych i lekarz stwierdził, że taka wydzielina jest ok, dopóki jest przezroczysta, nie pachnie i nie czuję dyskomfortu :) Natomiast noszenie wkładek niestety powoduje, że tej wydzieliny wytwarza się coraz więcej, ale rozumiem, że to pewnie zbyt duży dyskomfort, żeby nie nosić :(
Hej jak u Ciebie po wizycie czy dobrze pamiętam ze miałaś dzisiaj ?:)

U mnie wczoraj lekarka chciała potwierdzić płeć, ale pewna nie była, bo bobo ciągle odwalało dziwne pozy, ale to już kolejna opinia, że "raczej dziewczynka". Może się za tydzień w szpitalu pokaże.

Ja jestem po wizycie i też już lekarz potwierdził ostatecznie dziewczynkę :) Ma już 13,5 cm i waży 17 dag :) Wszystko jest ok, więc kamień z serca :)
Super! To już duża dziewczynka [emoji3]. Zaraz będziemy tu na forum imiona wybierać [emoji6]

Dziewczyny, a na który tc macie zaplanowane połówkowe? Mi wyznaczyli termin na 21+0 wydaje mi się , że jakoś tak późno... [emoji853]

reklama
A w którym tygodniu jesteś tzn który tydzień będziesz miała w piątek na połówkowych?
Bo ja wizytę mam we wtorek 15.06 wtedy będę miała 18+0 i zastanawiam się czy będę miała usg bo lekarz nie wspominała
Będę 19+2 w piątek. W zeszłym tygodniu (18+2) byłam tez na takim z luxmedu i powiedział ze wybrałam najgorszy tydzień ale udało mu się ostatecznie wszystko zbadać. Generalnie wola chyba robić bliżej 20

Do góry