reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzień dobry.
Ja ciężko przechodzę to przeziębienie.
Niby jest lepiej żeby później znowu ciekło mi z nosa i drapało w gardle. Gorączki niemam.
Ale martwię się.. Czytałam, że takie przeziębienia nie mają niebezpiecznego wpływu na dzidziusia, ale sam fakt, że ustępowanie objawów tyle trwa strasznie mnie męczy i martwi.
Za 2 dni wizyta u ginekologa.. Trzymajcie kciuki, bo naprawdę nie mogę już wytrzymać ze stresu.
Córce też niby z lekka lepiej a na wieczór spowrotem kaszel i katar. Zaczynam się zastanawiać nad wizyta lekarska ale niema gorączki więc niewiem czy nie przepisze mi czegoś w podobie do tego co już bierze..

Dzisiaj mam jakiś depresyjny dzień. Płakać ni się chce z tego wszystkiego i pocieszam się, że to już II trymestr.. Że już niedługo połowa ciąży za mną.. Ale chciałabym normalnie się do was wszystkich przytulić 😂.. Tak mi jakoś źle

Co do zapalenia ciągle odczuwam swędzenie i czasem pieczenie w cewce ale to też.. Zostawiam do wizyty.
Ciągle biorę urosept

Ja mam wziąć Duphaston i luteine do końca opakowania i będziemy odstawiać.. Myślę, że niema się co bać bo zawsze można wrócić do tych leków.
Duphaston mam ostatni listek a luteiny mam jeszcze 3 opakowania.
Jestem w 14tc
Czytałam Twoje posty wcześniej i zaczynałam czuć się podobnie, a teraz złapały mnie totalnie zatoki i mam identyczne rozterki jak Ty, na czym się u Ciebie skonczyło? Jakieś leki, czy próbowałaś naturalnie? Ja na razie irygatory do zatok, milion litrów płynu, jakis miód, inhalacje z olejkami, ale nie oszukuje się za bardzo, bo wiem, ze na zatoki pomagał mi tylko ibuprom + pseudoefedryna, a teraz widzę, ze to dwie substancje, których muszę unikać najbardziej :/

reklama
Ja sie zastanawiam jak to jest z ta nospa bo widzę ze dużo osób ja bierze ... mnie czasem pobolewa tak jakby brzuch na dole po prawej stronie, lekarz ostatnio mi tłumaczył ze wszystko sie rozciąga i takie uroki ciąży .... jak mnie tak czasem pobolewa to troche sie martwię ale czy to jest juz powód do brania tej nospy? Czy bierzecie ja z innych medycznych powodów?
ja raczej jestem zdania ze jak juz tabletki to w ostateczności ... wiec tak sie zastanawiam czemu tak dużo osób ta nospe bierze zeby rozluźnić ten bol i czuć sie po prostu lepiej czy z innych względów?
Ze względów takich ze nadmierne skurcze w pierwszym okresie ciąży sa niebezpieczne i nospe bierze sie tak samo jak duphaston na podtrzymanie ciąży.

Dziewczyny a na ból głowy cis bierzecie ? Mnie meczy migrena od samego rana :(
Ja się wczoraj popłakałam aż z bólu głowy, a na dokładkę mój młody ciągle coś chciał , mąż ciągle na telefonie, a papuga darła się jak syrena alarmowa. Wzięłam apap i jakbym narodziła się na nowo, ale to się zdarzyło pierwszy raz.

Czytałam Twoje posty wcześniej i zaczynałam czuć się podobnie, a teraz złapały mnie totalnie zatoki i mam identyczne rozterki jak Ty, na czym się u Ciebie skonczyło? Jakieś leki, czy próbowałaś naturalnie? Ja na razie irygatory do zatok, milion litrów płynu, jakis miód, inhalacje z olejkami, ale nie oszukuje się za bardzo, bo wiem, ze na zatoki pomagał mi tylko ibuprom + pseudoefedryna, a teraz widzę, ze to dwie substancje, których muszę unikać najbardziej :/

Ja biorę
Paracetamol
Argmentin T
Prenatal na gardło
Urosept

W piątek idę do ginekologa i jeszcze to skonsultuje.
A czy któraś z was stosowała już saszetki gripomac pregna?

O to ja mam całkiem podobnie dzisiaj 14+ 1 termin na 22.11.21 🙂
Dziewczyny jak jesteście zdezorientowane tym liczeniem polecam rożne apki które obliczają wam termin porodu na podstawie ostatniej miesiączki 😊 ja używam aktualnie ciaza+ i pokazuje zawsze to samo co lekarzowi z usg 😊
Ja do zapisywania okresów używałam Flo i teraz w ciąży też tą apkę używam - jest super, polecam :)

Ja sie zastanawiam jak to jest z ta nospa bo widzę ze dużo osób ja bierze ... mnie czasem pobolewa tak jakby brzuch na dole po prawej stronie, lekarz ostatnio mi tłumaczył ze wszystko sie rozciąga i takie uroki ciąży .... jak mnie tak czasem pobolewa to troche sie martwię ale czy to jest juz powód do brania tej nospy? Czy bierzecie ja z innych medycznych powodów?
ja raczej jestem zdania ze jak juz tabletki to w ostateczności ... wiec tak sie zastanawiam czemu tak dużo osób ta nospe bierze zeby rozluźnić ten bol i czuć sie po prostu lepiej czy z innych względów?
Mi też lekarz mówił, że to naturalne, że boli. Mi ten ból nie przeszkadza, jeśli wiem, że nic nie dzieje się z dzidziusiem.

Ogólnie nie jestem za braniem tabletek - przed ciążą brałam mooooże raz na 3 miesiące, a tak na codzień wspomagałam się suplementami i olejkami aromaterapeutycznymi.
Nospę biorę przez krwiaka, łącznie z duphastonem.

reklama
Kurczę ja widzę,że z tym Duphastonem są podzielone zdania, inni ze lepiej stopniowo odstawiać a moja ginekolog mówiła zebym brała do końca opakowania bez zmniejszania dawki (2x1).

Do góry