reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny,
Jakie herbaty/zioła pijecie?
Ja głównie melisę ale chce mi się coś innego i potrzebuję inspiracji :)

reklama
Kurczę ja widzę,że z tym Duphastonem są podzielone zdania, inni ze lepiej stopniowo odstawiać a moja ginekolog mówiła zebym brała do końca opakowania bez zmniejszania dawki (2x1).
ja przy dawce 2x1 też odstawiłam brałam po jednej tabletce , to już zależy od Ciebie i twojej ginekolog

Dziewczyny,
Ja piję miętę. Jak wzięłam witaminy z żelazem w składzie to ukoiła moje cierpienia. Polubiłam się z nią od tego czasu i jak wcześniej nie lubiłam teraz lubię.

Ja miałam wczoraj morfologię i poleciała mi Hemoglobina (zupełnie jak przy pierwszej ciazy) mam wynik 11,2. A zaczynając ciaze miałam 13,2. I tak co badanie (a miałam łącznie 3 morfologie od początku ciazy) to sukcesywnie spadała. Dostałam żelazo do picia w takich małych fiolkach.

Ja piję miętę. Jak wzięłam witaminy z żelazem w składzie to ukoiła moje cierpienia. Polubiłam się z nią od tego czasu i jak wcześniej nie lubiłam teraz lubię.
Ja na samym początku piłam cały czas miętę, potem przeszło na melisę...a teraz przed chwilą kupiłam rumianek...zobaczymy czy wejdzie ;)

Kurczę ja widzę,że z tym Duphastonem są podzielone zdania, inni ze lepiej stopniowo odstawiać a moja ginekolog mówiła zebym brała do końca opakowania bez zmniejszania dawki (2x1).
U mnie ginekolog też nic nie wspomniał o stopniowym odstawieniu, brałam do końca pudełek i po prostu zakończyłam (duphaston brałam 3x1 a luteine 2×200)

Ja duphaston brałam juz przed ciąża od 16 do 25 dnia cyklu w razie utrzymania ciąży (1x1) i udało sie i nieprzerwanie bralam duphaston tyle że (2x1) później miałam straszne wymioty i z duphatonu lekarz kazal z dnia na dzień przejść na luteinę w globulkach 2x1 ostatnio na wizycie zapytałam do kiedy mam ja przyjmować powiedziała, że przeważnie bierze się do 16 tygodnia powiedziała żeby dokończyć opakowanie i odstawić lecz sama Z siebie stwierdziłam ze mniej radykalne będzie dokończyć opakowanie 1x1
Dostałam w razie w receptę na duphaston jakby zaczął mnie boleć brzuch lub wystąpiły plamienia
Jak narazie jestem nadal 1x1 a zostało mi jeszcze z 8 globulek
Aktualnie jestem 15+0

Ja duphaston brałam juz przed ciąża od 16 do 25 dnia cyklu w razie utrzymania ciąży (1x1) i udało sie i nieprzerwanie bralam duphaston tyle że (2x1) później miałam straszne wymioty i z duphatonu lekarz kazal z dnia na dzień przejść na luteinę w globulkach 2x1 ostatnio na wizycie zapytałam do kiedy mam ja przyjmować powiedziała, że przeważnie bierze się do 16 tygodnia powiedziała żeby dokończyć opakowanie i odstawić lecz sama Z siebie stwierdziłam ze mniej radykalne będzie dokończyć opakowanie 1x1
Dostałam w razie w receptę na duphaston jakby zaczął mnie boleć brzuch lub wystąpiły plamienia
Jak narazie jestem nadal 1x1 a zostało mi jeszcze z 8 globulek
Aktualnie jestem 15+0
Ja również miałam odstawić duphaston z dnia na dzień jak skończyło mi się opakowanie, skonczylam go przyjmować w 14 tygodniu a bralam od początku ciąży tz. od 5 tyg. Obecnie tylko prenatal duo, zuravit i acard. Po duphastonie tez strasznie bolał mnie żołądek...

Ja również miałam odstawić duphaston z dnia na dzień jak skończyło mi się opakowanie, skonczylam go przyjmować w 14 tygodniu a bralam od początku ciąży tz. od 5 tyg. Obecnie tylko prenatal duo, zuravit i acard. Po duphastonie tez strasznie bolał mnie żołądek...
moja znajoma mówiła,że nie powinno się tak odstawiać z dnia na dzień, trochę się tym zestresowałam ale stwierdziłam, ze moja ginekolog chyba bardziej się na tym zna 😅
Ja tez biorę prenatal duo 🙂

reklama
Jeśli liczyć skończone tygodnie to jestem w 17 tc, mój ginekolog działa według rozpoczętych dlatego mi się tak przyjęło, że mówię o rozpoczętym 18 tygodniu.
Można się zgubić w tym wszystkim
Dziewczyny,
Rumianek i mięta pomaga mi na mdłości 🙂

Do góry