reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Jestem w 16 tygodniu i mam już pampersy premium care 0 i 1, chusteczki pampers Aqua- były na promocji na Allegro 🙈 Przybory do kąpieli, olejki, żele do mycia, sudocrem i pare innych różnych pierdółek. Pare różnych ciuszków, a w poniedziałek kupiłam wózek 🙂 To moja pierwsza ciąża i zdania rodziny były podzielone, jednak jak jest okazja, to czemu miałabym nie kupić- przecież jestem w ciąży i mi się to przyda 🤰🏻😍
A pieluchy 0 nie są dla wczesniakow. Ja przy synku który był chudy jak mysz po urodzeniu 1 zużyłam tyle co 2 dni w szpitalu + 2 paczki. Tak to już wchodziliśmy w 2.

reklama
Jak ktos nie chce kupować adaptera do pasów to można wypożyczyć, wiem że w 8 gwiazdkach (według mnie najlepsze sklepy z fotelikami dla dzieci w Polsce, zamontują, wytłumaczą, przymierza do dziecka i samochodu) można. Pytałam się w sobotę, bo właśnie wymienialiśmy małemu fotelik. U mnie osobiście średnio to zdaje egzamin bo chodzę praktycznie tylko w sukienkach.

Pieluchy jednorazowe 😬 rany boskie za jaką karę? Szczerze mówiąc nie rozumiem zupelnie tego trendu. Jeśli chodzi o nature i zdrowie to jest naprawdę spory wybór pampersow jednorazowych z dobrym składem. Jeśli o ekologie to nie wydaje mi się żeby chodząca pralka i suszarka 24h na dobę była ekologiczna a potem jeszcze żelazko, no chybaże ktoś chce prać ręcznie w rzece i wieszać na sznurku za stodołą🤔 jest milion różnych, lepszych pomysłów na dbanie o planetę. Inne intencje nie przychodzą mi do głowy 🤔 Ja jestem leniwa, i lubie dbać o swój relax tylko proste rozwiązania i szybkie. Jak moje dziecko będzie spało to ja z nim, nie wyobrażam sobie dokładać pracy celowo. Wiec dla mnie to mega szaleństwo i obłęd 🤪
Ja z niemowlakiem nie daje rady spać. Ja musze wstać, nakarmić w fotelu i odłożyć do łóżeczka. Moja babcia karmiąc w nocy prawie tak zabiła mojego wujka. 😲Był mocno niedotleniony. Mówi się o instynkcie, ale wiem że zmęczenie robi swoje.

Ja z niemowlakiem nie daje rady spać. Ja musze wstać, nakarmić w fotelu i odłożyć do łóżeczka. Moja babcia karmiąc w nocy prawie tak zabiła mojego wujka. 😲Był mocno niedotleniony. Mówi się o instynkcie, ale wiem że zmęczenie robi swoje.
Ale ja nie mialam na mysli ze bede spała z dzieckiem w jedyn łóżku ale ze w tym czasie co dziecko bedzie spało zamierzam odpoczywać. Taki byl kontekst calej wypowiedzi ☺

Ale ja nie mialam na mysli ze bede spała z dzieckiem w jedyn łóżku ale ze w tym czasie co dziecko bedzie spało zamierzam odpoczywać. Taki byl kontekst calej wypowiedzi ☺
Chyba z rana wolniej przetwarzam. ☺️ Przy pierwszym dziecku możliwość odsypiania w dzień jest super. Ja gdybym miała małego w przedszkolu to też by było inaczej, miałam go puścić jako 4 latka, ale jak ma mi ciągle chorować jak przy pierwszych próbach adaptacji dam sobie spokój.

Hej dziewczyny! Słuchajcie mam pytanie. Bo pierwsze moje USG było w 7-8 tygodniu tak jako potwierdzenie ciąży. Jestem w 13 tygodniu i nie miałam kolejnego USG. Wizytę mam dziś ale bez usg, dopiero 7 czerwca będę miała wizytę w szpitalu (tam docelowo Chce mieć lekarza prowadzącego i wtedy pewnie będzie USG, ale to będzie już 15 tydzień.... Czy to nie za późno na drugie USG? Co myślicie?

Hej dziewczyny! Słuchajcie mam pytanie. Bo pierwsze moje USG było w 7-8 tygodniu tak jako potwierdzenie ciąży. Jestem w 13 tygodniu i nie miałam kolejnego USG. Wizytę mam dziś ale bez usg, dopiero 7 czerwca będę miała wizytę w szpitalu (tam docelowo Chce mieć lekarza prowadzącego i wtedy pewnie będzie USG, ale to będzie już 15 tydzień.... Czy to nie za późno na drugie USG? Co myślicie?
A usg genetyczne pomiędzy 11-13tyg?

reklama
No właśnie nie miałam nic... Ta moja lekarka teraz jest tragiczna, dlatego zmieniam ale termin dopiero na 7 czerwca... Dziś ja dojadę i zapytam o to USG, chociaż baba chamska i niemiła, pewnie znowu się z nią pokloce jak ostatnio...
A usg genetyczne pomiędzy 11-13tyg?

Do góry