reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Jestem w 16 tygodniu i mam już pampersy premium care 0 i 1, chusteczki pampers Aqua- były na promocji na Allegro 🙈 Przybory do kąpieli, olejki, żele do mycia, sudocrem i pare innych różnych pierdółek. Pare różnych ciuszków, a w poniedziałek kupiłam wózek 🙂 To moja pierwsza ciąża i zdania rodziny były podzielone, jednak jak jest okazja, to czemu miałabym nie kupić- przecież jestem w ciąży i mi się to przyda 🤰🏻😍

Podziwiam.. W sumie to dopiero koniec 4 miesiąca i nawet jeśli nie troska o ciąże to bym się bała, że kupiony tak wcześnie wózek przestanie mi się podobać 😂😂🙈 bo znajdę jakiś fajniejszy model

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem tego samego zdania. Poczekam do tego 6 miesiąca a później będę robić zakupy.
Tez mysle ze poczekam do 6 miesiąca większość i tak bede zamawiala przez neta, nie cierpię chodzić po sklepach 🤨 mniej więcej z tych większych rzeczy mam juz swoje typy wiec kwestia złożenia zamówienia. Ubranka tez na spokojnie jeśli dziewczynka to mam dwie małe w rodzinie więc na pewno po nich sporo będzie. Wozek fotelik kupuje nowe. Dostawkę i leżaczki jeszcze sie zastanawiam. Zauważyłam ze na OLX niektórzy wystawiają niemal po takich samych cenach jak w sklepie wiec nie wiem czy będzie sens.

Boziu dziewczyny.. Biorę ten urosept ale masakra z tą cewka i zaczynam się zastanawiać czy nie umówić się wcześniej do lekarza chociaż nie chce panikować. Może są tu jakieś dziewczyny, które pomogą mi zinterpretować wyniki moczu :

Nablonki płaskie pojedyncze
Leukocyty 3-5
Erytrocyty 1-3
Pasma śluzu pojedyncze
Bakterie dość liczne
To nie są źle wyniki.
Oprócz bakterii wszystko masz w granicach normy. Mój Gin na to kazałby mi brać żurawinę i pić dużo wody
Bakterie w ciazy niestety czesto się zdarzają, ewentualnie furagina może pomóc ale to już chyba lekarz musi zdecydować.

W standardach opieki nad ciężarną plamienia i krwawienia w 2 trymestrze są niestety w większości hospitalizowane. Jak to jest kolejna ciąża to jednak ciężko zostawić dzieci tak z dnia na dzień, ale nie martw się za pewne po 3 dobie wyjdziesz. Nie denerwuj się tam masz najlepszą opiekę.
Ja jestem jeszcze w pierwszym trymestrze, poczekałam na wszystkie badania, wszystko oprócz krwistka 1,5 cm jest w porządku. Badał mnie lekarz do którego chodzę prywatnie, wyprosiłam o receptę i wypisałam się na własne żądanie.

Dziewczyny a mnie to zastanawia dlaczego piszecie tygodnie według om i usg? Czy nie lepiej pisać według jednej daty? U lekarza tez posługujecie sie dwoma datami? A jak rodzina pyta to też? Kurcze bo u mnie to aż cztery tygodnie różnicy i gdybym miała tłumaczyć wszystkim z om i usg to bym zgłupiała [emoji51]
U mnie to 3 tygodnie różnicy, używam tylko terminu z USG, lekarz też tylko ten uznaje.

A ja mam pytanie odnośnie podróży autem. Jeździcie w dłuższe trasy? Chodzi mi w sensie jako kierowca. Są do tego jakieś przeciwskazania? Za 2 tygodnie mam komunie chrześniaka ok. 2 godziny jazdy autem. Mam do tego trochę obawy.
Jeżdżę normalnie, w zeszłym tygodniu zrobiłam 2 trasy po 3 godziny.

Z dziećmi jest różnie, nie ma co robić zapasów, potem się okazuje że pieluchy albo chusteczki danej firmy uczulają. A na pranie wielorazowych pieluch to nie ma czasu jak się dziecko pojawia. To już nawet zimnej kawy nie będzie kiedy wypić.

To nie są źle wyniki.
Oprócz bakterii wszystko masz w granicach normy. Mój Gin na to kazałby mi brać żurawinę i pić dużo wody
Bakterie w ciazy niestety czesto się zdarzają, ewentualnie furagina może pomóc ale to już chyba lekarz musi zdecydować.

Dzięki za odpowiedź. Jak czytałam w internecie tk też mi się wydawało ok ale odczuwam takie pieczenie, że klękajcie narody..

reklama
Matko dziewczyny co za noc..
Budziłam się co 2 godziny na siku.
Oprócz tego dostałam katar giganta.
Zaschnelo mi w gardle więc się napiłam, jak się napiłam (wody) to mi się zaczęło odbijać. Nie mogłam odbić i myślałam że zwymiotuje ta wodę..

W domu mam moja przeziębiona 3 łatkę i obawiam się, że mnie zaraziła..
Wstałam rano wysmarkać nosa, przy okazji chyba zwymiotowałam wodę z połowy nocy 🤦‍♀️tragedia..
Jak nie pęcherz to teraz ból gardła. Mierze gorączkę..

Do wizyty 7 dni - nie licząc dzisiaj i dnia wizyty.
Boże daj nam siły.. 😑

Do góry