reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja tak myślę ze zacznę gromadzić od lipca po połówkowych jak bede wiedziała płeć [emoji16] Nie mówię tu o wózku czy łóżeczku bo to dużo miejsca zajmuje takze takie większe rzeczy na sam koniec zostawie [emoji6] A Ty kiedy planujesz? Myślałaś już?
Ja w sumie tak myślałam że po 24 czerwca zacznę powoli rozpisywać wszystko i powolutku zacząć chyba od jakiś śpioszków itp. (Bo właśnie wtedy będę w 19 tyg I mam już poznać płeć). Oczywiście wózek czy lozeczko pewnie 7,8 mieisac ale i tak wcześniej chciałabym wybrać na który się zdecyduję.

reklama
Ja w sumie tak myślałam że po 14 czerwca zacznę powoli rozpisywać wszystko i powolutku zacząć chyba od jakiś śpioszków itp. (Bo właśnie wtedy będę w 19 tyg I mam już poznać płeć). Oczywiście wózek czy lozeczko pewnie 7,8 mieisac ale i tak wcześniej chciałabym wybrać na który się zdecyduję.

Przyznam Wam, że kilka dni temu weszłam w wózki tak z ciekawości, żeby popatrzeć ... 😱😱😱 ile tego jest?!
Przeraziłam się i powiedziałam mężowi, że to będzie jego działka, bo ja nie mam pojęcia jak wybrać wózek z ponad tysiąca modeli 🙈
Oj tak, słyszałam że to bardzo trudna do podjęcia decyzją:d

Cześć dziewczyny:)) jestem w 15 tygodniu:) jestem tutaj nowa. Jest to moja druga ciążą. Pierwsza stracona w 10 tyg przez częściowy zasniad groniasty.. chciałabym się was zapytać kiedy będziecie zaczynać gromadzić rzeczy dla dzidziusia? I wgl od czego zacząć? Dodam że jest to pierwsza ciążą w rodzinnie i też będę musiała się zaopatrzyć we wszystkie rzeczy:))
Najlepiej po połówkowych. Ja teraz kupuję sobie tylko koszulę nocne do karmienie/ciążowe. Prawda jest taka, że nie wszystko jest potrzebne. Ja nie mam duzo miejsca w mieszkaniu, więc kupowałam już w 1 ciąży tylko to co było najpotrzebniejsze. Nie pochłonęło to dużo budżetu, bo łóżeczko mamy już 14 letnie. To bobo będzie 5 dzieckiem, które z niego korzysta 😁 Bujak dostaliśmy po synku chrzestnej, a wózek był prezentem od moich rodziców. Fotelik też chyba mieliśmy po jakimś maluszku z rodziny.

Tak, ja też bym bardzo chciała już iść na zakupy, ale niestety 2 razy poroniłam i dlatego się boję. Bardzo ciężko to przeżyłam i wolę zaczekać do końca.

Tak, ja też bym bardzo chciała już iść na zakupy, ale niestety 2 razy poroniłam i dlatego się boję. Bardzo ciężko to przeżyłam i wolę zaczekać do końca.
Ja przy synku kupiłam pierwszą rzecz po 23 tygodniu. Po tygodniu w którym zmarła moja córcia. Tuliłam i płakałam w te ubranka, aż teraz mi się łezka zakręciła. Wtedy poczułam tak naprawdę, że będę mamą, bardzo mocno wtedy tego potrzebowałam.

Ja w sumie tak myślałam że po 24 czerwca zacznę powoli rozpisywać wszystko i powolutku zacząć chyba od jakiś śpioszków itp. (Bo właśnie wtedy będę w 19 tyg I mam już poznać płeć). Oczywiście wózek czy lozeczko pewnie 7,8 mieisac ale i tak wcześniej chciałabym wybrać na który się zdecyduję.
Ja z kolei już sobie zapisuje co bym chciała zabrać do porodu niewiem czemu ale już bym chciała rodzić i mieć maluszka przy sobie [emoji3059] Myślałam też żeby ułatwić sobie ubieranie malucha to planuje te pierwsze kupić kopertowe ciuszki [emoji16]

Najlepiej po połówkowych. Ja teraz kupuję sobie tylko koszulę nocne do karmienie/ciążowe. Prawda jest taka, że nie wszystko jest potrzebne. Ja nie mam duzo miejsca w mieszkaniu, więc kupowałam już w 1 ciąży tylko to co było najpotrzebniejsze. Nie pochłonęło to dużo budżetu, bo łóżeczko mamy już 14 letnie. To bobo będzie 5 dzieckiem, które z niego korzysta 😁 Bujak dostaliśmy po synku chrzestnej, a wózek był prezentem od moich rodziców. Fotelik też chyba mieliśmy po jakimś maluszku z rodziny.

Milo to słyszeć:)))A mogłabyś podzielić się swoim doświadczeniem i napisać co Ci się sprawdziło w poprzedniej ciąży? Co warto kupić a czego nie? Może jakaś Twoja obowiązkowa lista?

Ja z kolei już sobie zapisuje co bym chciała zabrać do porodu niewiem czemu ale już bym chciała rodzić i mieć maluszka przy sobie [emoji3059] Myślałam też żeby ułatwić sobie ubieranie malucha to planuje te pierwsze kupić kopertowe ciuszki [emoji16]
Mam tak samo, bardzo przezylam pierwsze poronienie i czas który musialam odczekać do drugich staran i teraz jak jest w porządku to na prawdę czuje ze bedzie dobrze i też chciałabym mieć już dzidziusia przy sobie :))

reklama
Najlepiej po połówkowych. Ja teraz kupuję sobie tylko koszulę nocne do karmienie/ciążowe. Prawda jest taka, że nie wszystko jest potrzebne. Ja nie mam duzo miejsca w mieszkaniu, więc kupowałam już w 1 ciąży tylko to co było najpotrzebniejsze. Nie pochłonęło to dużo budżetu, bo łóżeczko mamy już 14 letnie. To bobo będzie 5 dzieckiem, które z niego korzysta [emoji16] Bujak dostaliśmy po synku chrzestnej, a wózek był prezentem od moich rodziców. Fotelik też chyba mieliśmy po jakimś maluszku z rodziny.
Rzeczywiście jest pewnie wiele rzeczy ktore nam sie nie przydadzą. Brat ma 5 miesiecznego bobasa i jak robili wyprawkę to pokazywali co już kupili i pamietam ze kupili wanienkę i do niej pani w sklepie mowi ze jest taka wkładka(plastikowa) i bobasa sie kładzie i lepiej jest go myć no to wzieli bo pomysł świetny. Ja tez sobie myślę rzeczywiście to może ułatwić życie przy pierwszym dziecku [emoji1787] okazało sie ze nawet po położeniu tyle pieluch tetrowych zeby sie nie ślizgał i tak sie ślizgał bo było za mocno skośne i nie bylo możliwości żeby leżał w miejscu [emoji16] Także dobrze że ja druga zaszłam bo trochę można podpytać co przydało sie [emoji16] Najlepsze jest to ze nawet termin mam na ten sam dzień co bratowa miała w tamtym roku [emoji1787]

Do góry