reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny.
Zbliża się sezon grilli, spotkań z rodzina czy znajomymi, albo poprostu letni w który często sięgamy po różne napoje.

Chce poruszyć z ciekawości kontrowersyjny temat.
Czy sięgnięcie i co sądzicie o piwach lub winach bezalkoholowych?

Swojego czasu pamiętam jak byłam w ciąży z córką i było takie piwo bezalkoholowe baviaria. Teraz też przyznaje, że ze względu na radość z badań miałam ochotę kupić szampana cin cin free.. Ale się zawahałam.

A jakie jest wadze zdanie?
Bo z tego co widzę internet jest poróżniony a "mama ginekolog" niby mówi, że można.

Zapraszam do dyskusji 🙂
Można jak faktycznie jest 0%😁ja w trakcie ostatnich upałów piłam i bardzo mi smakowały 😋😋😋😋

reklama
Zazdroszcze, ja uwielbiam czerwone wino...i mi sie tak strasznie teskni za takim mega wytrawnym czerwonym. A tego smaku to chyba niczym nie zastapie niestety
Są świetne wina wytrawne 0% tylko kurde drogie

Załączniki

• 3CDE6FF8-3313-4043-B261-710A8DA7EEDB.png
    3CDE6FF8-3313-4043-B261-710A8DA7EEDB.png
    40,9 KB · Wyświetleń: 57
  • EF0A47A5-57E6-4587-8CB6-B60B9AB4937D.png
    EF0A47A5-57E6-4587-8CB6-B60B9AB4937D.png
    32,3 KB · Wyświetleń: 59
Ja zażywam Asmag Forte, ale widzę, że większość zażywa Magne B6. Jak skończy mi się opakowanie to chyba kupię ten Magne b6. Ja pije jeszcze Wapno Crystal i rutinoskorbin ze względu na moje siniaki na brzuchu po heparynie (podobno ma to wzmocnić moje naczynia). I Femibion 2. Zastanawiałam się nad Prenatal Duo, ale Femibion ma więcej witamin i to mnie skusiło.

Ja zażywam Asmag Forte, ale widzę, że większość zażywa Magne B6. Jak skończy mi się opakowanie to chyba kupię ten Magne b6. Ja pije jeszcze Wapno Crystal i rutinoskorbin ze względu na moje siniaki na brzuchu po heparynie (podobno ma to wzmocnić moje naczynia). I Femibion 2. Zastanawiałam się nad Prenatal Duo, ale Femibion ma więcej witamin i to mnie skusiło.
Mi lekarz zalecił 3x2 aspargin, jak byłam teraz w szpitalu to zestaw dla każdej ciężarnej: nospa 80 mg co 5 h w razie bólu brzucha, do tego 3x 2 aspargin i jak nie ma plamien/ krwawień acard 150 mg 😊
Jak boli brzucha nie ma zbyt mocnych : aspargin 3x2 i acard 150 mg a nospa s razie bólu 🙂

Właśnie właśnie dajcie znać co z tą nospą bo dziś całą noc pobolewał mnie brzuch i to tak jakbym miała nospe to bym brała niestety mam wszystkie przeciwbólowe takie co nie powinno sie brać w ciąży [emoji51] Was też częściej boli/kłuję podbrzusze? Piszą że w drugim trymestrze bombelek szybciej rośnie i dlatego bóle są częstsze i ze to całą ciąże ma tak być [emoji51] cholibkaaaaa [emoji86]

reklama
Który test polecacie zrobić: Panorama czy NIFTY?
Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych.
Chciałabym zrobić jakiś dodatkowo.

Ostatnia edycja:
Do góry