reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Właśnie właśnie dajcie znać co z tą nospą bo dziś całą noc pobolewał mnie brzuch i to tak jakbym miała nospe to bym brała niestety mam wszystkie przeciwbólowe takie co nie powinno sie brać w ciąży [emoji51] Was też częściej boli/kłuję podbrzusze? Piszą że w drugim trymestrze bombelek szybciej rośnie i dlatego bóle są częstsze i ze to całą ciąże ma tak być [emoji51] cholibkaaaaa [emoji86]
Mi mój lekarz prowadzący (ordynator) podczas pobytu w szpitalu powiedział po badaniu ze to rosnąca macica🙄bóle w pachwinach, kłucie, ciągniecie w podbrzuszu i w okolicach pępka do góry i na dół itp. Mam w razie bólu brać nospe a tak to 3x2 aspargin i tyle. Jak powiedziałam ze zaczynaja mnie męczyć wzdęcia to powiedział ze to dopiero się zaczyna 🙉🙄

reklama
Ja pije tylko wodę mineralną. Taką butelkę 1.5 litra mam na cały dzień. Oprócz tego herbatę, ale jak mi mąż zrobi. I czasami kawę Inke, jak mnie najdzie. Czasami też soki typu Kubuś/witaminka, ale nie często, bo mam zgage po nich. Tych gazowanych i słodzonych napoi nie pije, bo są dla mnie za słodkie. Jeszcze parę lat temu nie lubiałam samej wody. Zawsze musiała być z jakimś sokiem, teraz jest ok. Czytałam kiedyś o tych piwach bezalkoholowych i one wcale takie bezalkoholowe to nie są, bo to jednak piwo a nie oranżada i jakieś tam ułamki procentów muszą być. Oczywiście pewnie to nie szkodzi maleństwu, ale mnie jednak do tego nie ciągnie. Bardziej wolę lody, 🤤🤤🤤choć staram się ograniczać, bo tam chyba dużo niezdrowych dodatków.
Kiedyś na innej grupie dziewczyny wałkowały temat piw i win bezalkoholowych, takie prawdziwe zero to jedno było. Nazwy nie pamiętam bo nie piłam.

Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży infekcję grzybiczą pochwy? Kurcze, boję się, że coś zaczyna się dziać, bo czuję jakieś lekkie pieczenie podczas oddawania moczu i widzę zaczerwienienie. Napisałam maila do mojego lekarza, bo nie ma do niego szybkich terminów, więc pewnie będę wiedzieć trochę więcej - ale może któraś z Was przechodziła? Miałyście jakieś leki?

Dziewczyny, czy któraś z Was miała w ciąży infekcję grzybiczą pochwy? Kurcze, boję się, że coś zaczyna się dziać, bo czuję jakieś lekkie pieczenie podczas oddawania moczu i widzę zaczerwienienie. Napisałam maila do mojego lekarza, bo nie ma do niego szybkich terminów, więc pewnie będę wiedzieć trochę więcej - ale może któraś z Was przechodziła? Miałyście jakieś leki?
Hej 🙂 ja miałam a nawet do tej pory ją leczę, przez około dwa miesiące mialam tabletki dopochwowe teraz na ostatniej wizycie dostałam gynazol, na szczęście już prawie wyleczyłam to dziadostwo 😐
Oprócz gynazolu miałam nystatyne,pimafucin i jeszcze jakieś jedne ale nie przypomnę sobie nazwy już

Mi mój lekarz prowadzący (ordynator) podczas pobytu w szpitalu powiedział po badaniu ze to rosnąca macica[emoji849]bóle w pachwinach, kłucie, ciągniecie w podbrzuszu i w okolicach pępka do góry i na dół itp. Mam w razie bólu brać nospe a tak to 3x2 aspargin i tyle. Jak powiedziałam ze zaczynaja mnie męczyć wzdęcia to powiedział ze to dopiero się zaczyna [emoji86][emoji849]
Łoooo matko to chyba najgorsze jeszcze przed nami [emoji51][emoji1787] no nic trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać [emoji16] Ja akurat z tych co rzadko biorą jakiejkolwiek tabletki na bóle może raz na rok brałam jakiegoś przeciwbólowego [emoji2368] a teraz w ciągu 3 miesięcy już dwa razy musiałam bo głowa pękała [emoji51]

reklama
Łoooo matko to chyba najgorsze jeszcze przed nami [emoji51][emoji1787] no nic trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać [emoji16] Ja akurat z tych co rzadko biorą jakiejkolwiek tabletki na bóle może raz na rok brałam jakiegoś przeciwbólowego [emoji2368] a teraz w ciągu 3 miesięcy już dwa razy musiałam bo głowa pękała [emoji51]
No powiem Ci ze ja raczej tez nie biore ale niestety łykałam ostatnio nospe jak cukierki bo wytrzymać nie mogłam 😏ja mam bliźniaki wiec 2 x szybciej mi się wszystko „rozciąga” 😬

Do góry