reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

;) my dopiero jemy śniadanie (hahah tak tak wstajemy późno znowu będzie trzeba się przestawiać jak maluch będzie😍😍😍) a to wypasione na bogato śniadanie mojego syna haha

Mi też aplikacja nie mówi o nowych wiadomościach

Załączniki

• ce631cbb-d038-4499-bc05-633fae3554f4.jpg
    ce631cbb-d038-4499-bc05-633fae3554f4.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 82
reklama
E to i tak że je. Moja starsza pierwszy posiłek dopiero w porze obiadu. Ale ona tak ma po tatusiu.
;) my dopiero jemy śniadanie (hahah tak tak wstajemy późno znowu będzie trzeba się przestawiać jak maluch będzie[emoji7][emoji7][emoji7]) a to wypasione na bogato śniadanie mojego syna haha

Mi też aplikacja nie mówi o nowych wiadomościach

O to dobrze, że jesteś spokojniejsza. Do poniedziałku szybko zleci :)

A propo heparyny, ja nie wiem co ten mój chlop wczoraj zrobił, ale trzy razy mi igłę wbijał. Źle złapał na początku, później możliwe za ja się ruszyłam, bo mnie zabolało i trzeci raz to już masakra, cały zastrzyk bolał i po wyciągnięciu też :( Mam nadzieję że przywyknę do tego jakoś, albo się wkoncu przełamie i sama sobie będę robiła te zastrzyki.
Dlatego ja mojemu chlopu nie ufam i juz wole sama wbijac zastrzyki😅😅

Cześć dziewczyny, ale produkujecie tutaj postów, chyba będę ciągle w tyle [emoji85]
U nas nadal gorączkowo, najmlodszy ciągłe po 40 stopni i nic więcej, czekamy jeszcze dzisiaj jak będzie i jutro zrobimy morfo i mocz tak dla pewności.
Właśnie zjedliśmy obiad i liczę po cichu ze Ernest zaśnie i będę mogła sobie trochę poleniuchować.
@Violett mam dwie córki więc tym razem chciałabym syna, ale co będzie to będzie. Płeć młodszej poznałam bardzo, bardzo późno przez gafę lekarza który na usg w szpitalu wypalił "ale córka będzie mniejszej wagi". Do szpitala trafiłam z bardzo wysokim ciśnieniem w 35 tc. Zazdrościłam innym że mogą kupować już takie piękne spersonalizowane ciuszki i rzeczy. A później byłam zła że jednak wiem. Tym razem tak naprawdę jeszcze o tym nie myślałam.
Ja w 1 ciazy płeć poznałam w 34 tyg bo moje dziecię było bardzo uparte. Miałam wrażenie że to chłopiec a okazało się że to dziewczynka:)
Hej miałam z.samwgo rana o 8 40@Ces obudzilam się bardzo pozytywnie nastawiona.
Na tym usg nie było nic widać oprócz pęcherzyka ale dzisiaj jestem tak bardzo spokojna że nawet się nie przejełam.
Babka w medicover potwierdziła mi że sprzęt jaki używają do usg to nie jest sprzęt do badań ginekologicznych. Powiedziała że coś tam.widzi ale ponieważ jest słaba rozdzielczość nie wie co.
Więc ja czekam do poniedziałku i się już nie martwię. Będzie dobrze

Dziewczęta od Heparyny brzuszki do przodu i damy radę:*
Grunt to pozytywne myślenie kochana[emoji8]
@Ces mam w planach łososia ze szpinakiem pomidorkami i makaronem bo moje dziecię sobie zazyczylo staremu robię spegetti bo on średnio za ryba... Nie wiem jak ograne tego lososia wczoraj miałam taką ochotę na makrele że szczypiorkiem a potem mnie tak zgaga rypala i niedobrze było haha teraz jak myślę o rybie to dostaje gęsiej skórki... Może do obiadu przejdzie.

Kochana możesz wrzucić cokolwiek zamknąć oczy i wyobrazić sobie najpyssniejssy obiad na świecie (ja tam widzę plus z utraty węchu czasem by mi się przydał nie mogłam wytrzeć tyłka synkowi po 2 bo mnie cofalo haha do auta ledwo weszłam przez odświeżacz... Albo sobie wmawiam albo coś jest na rzeczy) mam nadzieję że za ten żart z węchem i obiadem się nie pogniewasz;) trzeba szukać pozytywów.

Aaaa i muszę wywalić kawę na lawe Dziewczynki klnę jak stary chłop powiedzcie proszę czy któraś ma coś przeciwko to postaram się panować nad moim chamstwem i prostactwem.
Miłego dnia[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Hahaha aż się uśmiałam z tego przeklinania, ja pisząc w sumie jakoś ogarniam nie przeklinanie ale jak już mówię to też lecą soczyste słowa bardzo czesto
A tak w ogóle zawsze zapominam, a mam pytanie czy korzystacie z aplikacji forum baby boom na telefonie? I jak u Was z powiadomieniami? U mnie kompletnie nic. Dopiero jak wejdę w aplikacji w zakładkę z dzwonkiem. Pamiętam że wcześniej wszystko było ok.
Mi powiadomienia też nie przychodza.

Czy wszelkiego rodzaju ukłucia w dole brzucha są normalne na tym etapie ciąży?🙈🙉
Schiza level hard🤣

W poprzedniej ciąży miałam tak, że brzuch momentami bolał mnie jak na miesiączkę. A dodam że miesiączki miałam tragiczne. Pamiętam też na początku ciąży takie dziwne ukłucia jak igłą. Strasznie się martwiłam. Okazało się że to normalne. Nasze ciało się zmienia, hormony robią swoje a fasolka szykuje sobie wygodne gniazdo[emoji846]
znalazłam Twój wpis o ukłuciach i się trochę uspokoiłam :D Bo właśnie poczułam takie dziwne ukłucia, jakby dosłownie ktoś wbijał igłę :D jak przetrwać ten 1 trymestr i nie oszaleć? 🙉

Czy wszelkiego rodzaju ukłucia w dole brzucha są normalne na tym etapie ciąży?[emoji85][emoji86]
Schiza level hard[emoji1787]
Normalne,robi się miejsce dla dzidzisia:)
Oj ja mam wyjatkowy spokój w sobie tym razem. Po pierwsze nikt nie wie że wogole jestem w ciąży, czuję się dobrze, nie mam mdłości. Pełen luz :)

reklama
Faktycznie się dziewczyny rozkreciłyscie z tymi postami, ciężko za Wami nadąrzyć;)

Ja z okazji tego, że mam nie wstawać żywie się tym co mąż zrobi albo rozmrozi... I powiem wam że nie jest dobrze :p
Przez cały weekend były gołąbki... Sam zrobił,więc nie powinnam narzekać... Ale proporcje też pod siebie więc 90%miesa i ryżu tylko żeby było że dodał ;)

Ostatnia edycja:
Do góry