reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Dzięki 🤗 bo jak czytam to wszytskie dziewczyny mają jazdy już od samego rana.... Trochę jestem przewrażliwiona bo poprzednia ciążę poroniłam i wtedy też ani nie miałam nudności ani nie wymiotowałam.
Ja rano jak wstaje to zapominam czasami ze jestem w ciąży. I tak stopniowo do wieczora sie nasilają. Wieczorem czuje się okropnie. Przechodzi jak położę się spać. I tak w kółko 😄

Moje szaleją po słodyczach 😊😂przedwczoraj przed wizyta zjadłam prince polo i lekarka prowadząca nie mogła ich zmierzyć bo tak się wierciły 🤣ja na samym początku byłam głodna jak wilk normalnie robiłam sobie kilk kanapek z nutella i z dżemem truskawkowym , zagryzalam jogurtem owocowym i zbadałam pół czekolady i paczkę np rurek z czekolada a potem paczkę haribo 🤣aż dziw ze cukrzycy nie mam😳trwało to jakieś 3 tyg🤣mogłam jeść tylko i wyłącznie słodycze bo wszystko inne mnie obrzydzalo , mięso nie ( do tej pory) jajo ble, No i na moje nieszczęście przestałam jeść mój ukochany zolty ser po prostu mi nie podchodzi 😳teraz nie mam apetytu za bardzo, do południa jeszcze jako tako ale potem nie ma opcji. Ostatnio postanowiłam ugotować obiad : zdążyłam do 14 wiec spoko, następnego dnia zdążyłam zrobić tylko w połowie bo po 15 koniec , mdłości i obrzydzenie do gotowania🤢
Jesuu mam to samo obrzydzenie do gotowania :( o jakimkolwiek surowym mięsie to nawet nie mogę myśleć bo od razu mam skurcz w żołądku. Najgorsze jest to ze jestem na diecie z niskim ig i musze jeść regularnie :( wczoraj udało mi sie zrobić jajko sadzone i ziemniaki ale dzisiaj nie mam pojęcia co zjem na obiad :(

Jesuu mam to samo obrzydzenie do gotowania :( o jakimkolwiek surowym mięsie to nawet nie mogę myśleć bo od razu mam skurcz w żołądku. Najgorsze jest to ze jestem na diecie z niskim ig i musze jeść regularnie :( wczoraj udało mi sie zrobić jajko sadzone i ziemniaki ale dzisiaj nie mam pojęcia co zjem na obiad :(
Ja do 15 muszę zrobić obiad bo potem 🤢🤮dzisiaj robię pierogi z kapusta i pieczarkami ( nie ma mowy o żadnym mięsie ani nabiale). Martwię się bo jednak białko jest bardzo ważne a ja mam odruch wymiotny nawet do żółtego sera który przed ciąża kochałam i mogłam spożywać w każdych ilościach 🤨

Ja do 15 muszę zrobić obiad bo potem 🤢🤮dzisiaj robię pierogi z kapusta i pieczarkami ( nie ma mowy o żadnym mięsie ani nabiale). Martwię się bo jednak białko jest bardzo ważne a ja mam odruch wymiotny nawet do żółtego sera który przed ciąża kochałam i mogłam spożywać w każdych ilościach 🤨
To ja się wpraszać na pierogi 😂😘

Mi wchodzą serki wiejskie cale szczęście i ser topiony hochland gouda to tyle z nabiału 😆 a juz gotowe dane mięsne byś zjadła ? Może catering ? Ja chyba wezmę chociaż na miesiąc bo wykończę się :(

Do listopada?????jak to tak? Ja mam od wizyty do wizyty wystawiane 😊
Hehe no nie wiem właśnie czemu tak zrobił wszystkie moje koleżanki maja/miały od wizyty do wizyty. Ja nawet nie chciałam na tak długo sam to zaproponował. Tylko ja bede musiala ogarnąć jeszcze w lipcu lub czerwcu zasiłek rehabilitacyjny bo jestem na zwolnieniu od grudnia bez przerwy. Nie wiem jak to ogarnę będę musiala poszukać tu na forum jakiegoś wątku jak to zrobić 🙄

Ja dzis 12+1, juz miałam pisać ze tak jakby po malu ustawały mi te mdłosci i nudności, ale wyskoczyłam jeszcze do sklepu i mało tam nie zemdlałam. Nagle ciemno przed oczami, kolotanie serca i duszno. Musiałam wybiec żeby poczuc powietrze. Do domu dotarłam prawie po omacku. No i teraz mi niedobrze.
Na prenatalnych wczoraj usłyszałam że tak średnio w 16 tygodniu powinno być lepiej. Ale jak wytrzymać jeszcze 4 tygodnie....!?!? 🥵

reklama
Mnie odrzuciło od kawy, herbaty, mięsa żadnego nie tkne, do chleba jedynie ser żółty albo serki topione, najlepiej to bym jadla tonami słodycze🙈 od 16.00 jedzenia praktycznie nie ruszam bo zaczynają się wieczorne nudności.
Wszędzie piszą że słodkie to na dziewczynkę a kwasne na chlopca. Wiec nieprawda, bo ja będę miała chlopca;)

Do góry