reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Cześć! Ja mam 7 letniego syna. Też właśnie boimy mu się powiedzieć. Tym bardziej, że on często wspomina, że chce być tylko on, mama i tata. Jakby coś wyczuwał. Rozmawiałam z psychologiem w przedszkolu i to normalne, że dzieci czują się zagrożone. Dostaliśmy wykaz kilku książek o takiej tematyce, np. Franklin czeka na siostrzyczkę. Czytamy sobie wieczorem. Nawet fajnie reaguje. Zobaczymy czy tak zareaguje jak okaże się, że to on będzie tym starszym bratem 😬
Ja mam 6 letnia corke i tez bałam się reakcji i w ogóle nie wiedziałam jak powiedzieć jej o tym ze będzie miała rodzeństwo. A tu szok... była przeszczesliwa, skakała z radosci , następnego dnia juz cale przedszkole wiedziało ze mama w ciąży 🙉🙈
A tez wcześniej mówiła że chce żeby była tylko mama, tata i ona. I nasz pies ;P A teraz codziennie (wie od tygodnia) pyta kiedy braciszek będzie;)

reklama
Jesuu mam to samo obrzydzenie do gotowania :( o jakimkolwiek surowym mięsie to nawet nie mogę myśleć bo od razu mam skurcz w żołądku. Najgorsze jest to ze jestem na diecie z niskim ig i musze jeść regularnie :( wczoraj udało mi sie zrobić jajko sadzone i ziemniaki ale dzisiaj nie mam pojęcia co zjem na obiad :(
Wiesz co ja to przekopuje nata w poszukiwaniu przepisów z niskim ig, i ostatnio zrobiłam kotlety mielone z mięsa z indyka z piekarnika. Zero tłuszczu i pyszne 😀

Ja od tygodnia nie bo praktycznie nie mam bóli podbrzusza. Wcześniej brałam dość często. Jak bóle się nasilały. Mój ginekolog powiedzial zeby brać jak trzeba nawet 3 labletki dziennie i nie chodzi o ból bo to nie jest lek przeciwbolowy tylko o to żeby nie było skurczy niepotrzebnych które mogą zagrażać czegolnie we wczesnej ciąży. Nie bez powodu na podtrzymanie ciąży zalecany jest progesteron i właśnie tez nospa która działa rozkurczowo.
A o tej nospie to nigdy nie myślałam w ten sposób. Zawsze było nie jest aż tak źle wiec po co się truć... Ale teraz jak będzie boleć to biorę od razu. Mam nospe max w domu chyba nie będzie za mocna?

Cześć Kochane,
Obserwuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się uaktywnić ;)
Dziś mam 9+5. Termin na 21.11.
W Niedzielę Wielkanocną dostałam bardzo dużego krwotoku, okazało się, że pękło naczynko w macicy. Mimo to, ciąża na szczęście żywa.
Na kontroli 3 dni po krwotoku lekarz stwierdził krwiaka na całą jamę macicy... No i tak leżę i leżę czekając, aż krwiak się wchłonie. Dziś mija 21 dzień - nadal plamię. Jednego dnia mniej, drugiego bardziej.
Biorę Duphaston 3x1 i Nospę 3x1.
29.04 mam wizytę u lekarza...już nie mogę się doczekać, żeby upewnić się, że z dzidzią jest wszystko w porządku...
pozdrawiam wszystkie Mamusie ❤️❤️❤️
witam mam taki sam termin :D trzymaj się tam mocno ją biorę 2x1duphastam i luteinę 1x1 :) to wizyta już zaraz :)

A o tej nospie to nigdy nie myślałam w ten sposób. Zawsze było nie jest aż tak źle wiec po co się truć... Ale teraz jak będzie boleć to biorę od razu. Mam nospe max w domu chyba nie będzie za mocna?
Ja max brałam połówkę. Tez nie lubie lekarstw i wiem ze maja tez swoje minusy ale w takiej sytuacji wolałam nie ryzykować bałam sie bardzo tych bóli ze dojdzie do skurczów:(

reklama
Hehe no nie wiem właśnie czemu tak zrobił wszystkie moje koleżanki maja/miały od wizyty do wizyty. Ja nawet nie chciałam na tak długo sam to zaproponował. Tylko ja bede musiala ogarnąć jeszcze w lipcu lub czerwcu zasiłek rehabilitacyjny bo jestem na zwolnieniu od grudnia bez przerwy. Nie wiem jak to ogarnę będę musiala poszukać tu na forum jakiegoś wątku jak to zrobić 🙄
Oj kurde nie pomogę, niestety kompletnie się na tym nie znam. Wiem tylko dr przy L4 ciążowym dostaje się średnia z wynagrodzenia z ostatnich 12 mcy 😊

Do góry