reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzięki 🤗 bo jak czytam to wszytskie dziewczyny mają jazdy już od samego rana.... Trochę jestem przewrażliwiona bo poprzednia ciążę poroniłam i wtedy też ani nie miałam nudności ani nie wymiotowałam.
Aaa i jeszcze jedno: pij dużo wody, min 2,5-3 litry dziennie, koniecznie i nie jest to takie trudne jakby się mogło wydawać, ja już się nauczyłam i przez to absolutnie nie miewam zaparć ani boli głowy 😊

reklama
Ja mierze ciśnienie 3x dziennie bo zawsze na wizycie mam podwyższone ostatnio 137 na 104 😳a w domu mam idealne 111 na 82 dzisiaj rano, wczoraj wieczorem 117 na 80😊chyba mam efekt białego fartucha po prostu😊ja właśnie gotuje obiad ale teraz zaczęły mnie męczyć : wzdęcia 🙄wczoraj mąż mi kupił ciastka w białej czekoladzie z orzeszkami i to chyba po nich , wieczorem tez miałam zgagę i refluks a od tego kaszel 😳dobrze ze to ciąża blizniacza bo inaczej moje dziecko nie miałoby rodzeństwa 😂😂😂
Haha to mój mąż sie śmieje ze od początku już się biją choć mają po całe dwa cm a co będzie potem 😁😁nie wiem czy to przez bliźniaki czy ogólnie przez ciąże ale ja jestem cały czas głodna a najgorzej to jak muszę coś zjeść ale na to nie mam ochoty to już się zaczyna zgaga nudności...

Aaa i jeszcze jedno: pij dużo wody, min 2,5-3 litry dziennie, koniecznie i nie jest to takie trudne jakby się mogło wydawać, ja już się nauczyłam i przez to absolutnie nie miewam zaparć ani boli głowy 😊
Tego to bardzo pilnuje 😀 każda szklankę skrupulatnie zapisuje w aplikacji. Inna sprawa że poprostu chce mi się pić, nie muszę się szczególnie zmuszać i wlewać w sobie a to już bardzo dużo 😊 serdecznie dziękuję za rady i dobre słowo 🤗

Tego to bardzo pilnuje 😀 każda szklankę skrupulatnie zapisuje w aplikacji. Inna sprawa że poprostu chce mi się pić, nie muszę się szczególnie zmuszać i wlewać w sobie a to już bardzo dużo 😊 serdecznie dziękuję za rady i dobre słowo 🤗
A powiedz mi z jakiej aplikacji korzystasz? Bo ja z żadnej a chyba najwyższa pora 😊

Haha to mój mąż sie śmieje ze od początku już się biją choć mają po całe dwa cm a co będzie potem 😁😁nie wiem czy to przez bliźniaki czy ogólnie przez ciąże ale ja jestem cały czas głodna a najgorzej to jak muszę coś zjeść ale na to nie mam ochoty to już się zaczyna zgaga nudności...
Moje szaleją po słodyczach 😊😂przedwczoraj przed wizyta zjadłam prince polo i lekarka prowadząca nie mogła ich zmierzyć bo tak się wierciły 🤣ja na samym początku byłam głodna jak wilk normalnie robiłam sobie kilk kanapek z nutella i z dżemem truskawkowym , zagryzalam jogurtem owocowym i zbadałam pół czekolady i paczkę np rurek z czekolada a potem paczkę haribo 🤣aż dziw ze cukrzycy nie mam😳trwało to jakieś 3 tyg🤣mogłam jeść tylko i wyłącznie słodycze bo wszystko inne mnie obrzydzalo , mięso nie ( do tej pory) jajo ble, No i na moje nieszczęście przestałam jeść mój ukochany zolty ser po prostu mi nie podchodzi 😳teraz nie mam apetytu za bardzo, do południa jeszcze jako tako ale potem nie ma opcji. Ostatnio postanowiłam ugotować obiad : zdążyłam do 14 wiec spoko, następnego dnia zdążyłam zrobić tylko w połowie bo po 15 koniec , mdłości i obrzydzenie do gotowania🤢

Mnie boli codziennie, czasem tak, że mam wrazenie, ze zaraz okres się zacznie 😒 jestem w 8t+5d i to własciwie mój jedyny objaw. No może jeszcze trochę mnie piersi bolą. Ale nie mam żadnych nudności ani wymiotów co mnie w sumie mocno zastanawia....
Dokładnie też tak mam. Jedynie co mi dokucza to ten ból brzucha. Zwlaszcza wieczorem. I te plamienia. Cały czas latam do toalety i patrze czy nie krwawie. Chyba mam już jakąś obsesje. Żadnych wymiotów. I też mogę leżeć tylko na plecach, bo jak leżę na boku to czuje takie ciągnięcia.

Dokładnie też tak mam. Jedynie co mi dokucza to ten ból brzucha. Zwlaszcza wieczorem. I te plamienia. Cały czas latam do toalety i patrze czy nie krwawie. Chyba mam już jakąś obsesje. Żadnych wymiotów. I też mogę leżeć tylko na plecach, bo jak leżę na boku to czuje takie ciągnięcia.
Ja się dopiero uczę spać na plecach bo cale zycie na boku 🤣
Ale to racja że zawsze wieczorem sie nasila ból 😒

Dokładnie tak samo miałam z tym leżeniem na boku😊😊😊identycznie 😊i ze sprawdzaniem gaci również i to akurat do tej pory mam 🙄🙄🙄

reklama
A czy pobolewa was podbrzusze? Zażywa ktoś może nospe?
Ja od tygodnia nie bo praktycznie nie mam bóli podbrzusza. Wcześniej brałam dość często. Jak bóle się nasilały. Mój ginekolog powiedzial zeby brać jak trzeba nawet 3 labletki dziennie i nie chodzi o ból bo to nie jest lek przeciwbolowy tylko o to żeby nie było skurczy niepotrzebnych które mogą zagrażać czegolnie we wczesnej ciąży. Nie bez powodu na podtrzymanie ciąży zalecany jest progesteron i właśnie tez nospa która działa rozkurczowo.

Do góry