reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Mnie bolało tak do 6 tygodnia cały czas, gin mówiła że jeśli boli to żeby brać nospe ale jakoś przeżyłam i nie brałam ☺️
Witaj przyszła mamusiu😊
Ja również jestem s ciąży bliźniaczej i właśnie dzisiaj miałam prenatalne 😊
Co do mdłości : o ja pierxole (przepraszam za wyrażenie)🤣No koszmar jest 🤮ja mam mocne popołudniami i najgorsze wieczorem😬jak wstaje siusiu w trakcie nocy to ledwo idę trzymając się ściany 🤣co do wymiotów to nie jest tak zle, chociaż przedwczoraj zwymiotowalam do zlewu w kuchni po skonsumowaniu kabanosa, mój mąż zdążył tylko zapytać czy mi smakowały ( szukał w kilku sklepach)😂
Ja nie dopuszczam do głodu: ciagle coś jem, choćby minimalna ilość, trochę pomaga. Mam pregna vomi i tez ciut pomaga. A tak serio to już mam dość tych mdłości bo występują w parze z bólem głowy, zawrotami głowy i kołataniem serca 🙄
Oj coś wiem o tych pysznych smakołykach które nawet dobrze do żołądka nie dojdą 🙈mdłości mam cały dzień odkąd tylko otworze oczy a wymioty rano i wieczorem ale jak coś nie podpasuje to cały dzień morduje. Ja już stosowałam te tabletki pregna vomi, sam imbir a wczoraj przyszedł mi imbifem (zachwalany przez wszystkie ciężarne które znam) o JEJUNIU po tym dopiero miałam loty co 15 min. Jedyne co mi pomaga to cukierki miętowe. A co do Waszej trójeczki to widziałam zdjęcie sama słodycz ♥️♥️cieszę się że wszystko jest dobrze byleby te nasze dzieciaczki tak nas nie mordowaly z tymi nudnościami i wymiotami 🙈

reklama
Oj coś wiem o tych pysznych smakołykach które nawet dobrze do żołądka nie dojdą 🙈mdłości mam cały dzień odkąd tylko otworze oczy a wymioty rano i wieczorem ale jak coś nie podpasuje to cały dzień morduje. Ja już stosowałam te tabletki pregna vomi, sam imbir a wczoraj przyszedł mi imbifem (zachwalany przez wszystkie ciężarne które znam) o JEJUNIU po tym dopiero miałam loty co 15 min. Jedyne co mi pomaga to cukierki miętowe. A co do Waszej trójeczki to widziałam zdjęcie sama słodycz ♥️♥️cieszę się że wszystko jest dobrze byleby te nasze dzieciaczki tak nas nie mordowaly z tymi nudnościami i wymiotami 🙈
Ja właśnie leżę w łóżku i modlę się żeby mi przeszło bo za moment oszaleje , oczywiście już się zaczynaja nocne pielgrzymki do toalety🙄najgorsze jest to ze to powinno wszystko mijać a ja się nie czuje absolutnie lepiej🤮jak to tak do końca będzie???🙄🙄🙄🙄

Właśnie był rzyg 🤢🤮😳wspaniała noc się zapowiada 😞

Właśnie był rzyg 🤢🤮😳wspaniała noc się zapowiada 😞
O jejku 😞😞biedna. Ja akurat dzisiaj w miarę ok. Może spróbuj z tymi cukierkami miętowymi lub ten imbifem ?zmoże akurat pomoże. Mnie też czasem pomaga jabłko. Kochana nie chciałabym Cie straszyć ale moja gin pow że to może potrwać do 16tyg a czasami nawet do 22tyg 😞 więc ja się nie nastawiam na to że szybko minie.

O jejku 😞😞biedna. Ja akurat dzisiaj w miarę ok. Może spróbuj z tymi cukierkami miętowymi lub ten imbifem ?zmoże akurat pomoże. Mnie też czasem pomaga jabłko. Kochana nie chciałabym Cie straszyć ale moja gin pow że to może potrwać do 16tyg a czasami nawet do 22tyg 😞 więc ja się nie nastawiam na to że szybko minie.
O mój Boże 😳musi u potestować co zadziała bo to się robi nie do wytrzymania🤢
Moja mama mówi ze skórkę od chleba można jeść i niby pomaga, ale ja przed wieczornym rzygankiem zjadłam wiec chyba na mnie nie działa 😂
A powiedz mi czy Ciebie tez tak bolą piersi w sensie sutki? Mi najbardziej dokuczają wieczorem oczywiście 🙄

O mój Boże 😳musi u potestować co zadziała bo to się robi nie do wytrzymania🤢
Moja mama mówi ze skórkę od chleba można jeść i niby pomaga, ale ja przed wieczornym rzygankiem zjadłam wiec chyba na mnie nie działa 😂
A powiedz mi czy Ciebie tez tak bolą piersi w sensie sutki? Mi najbardziej dokuczają wieczorem oczywiście 🙄
Wiesz co na samym początku to nie mogłam się schylac bo tak mnie ciągnęły a teraz nie, nic mnie nie boli. Za to jestem przerażona bo idę na badania i ta glukoza na czczo 🤮ja pierwsze jak wstaje to są tabletki od tarczycy i zaraz jem bo mi tak nie dobrze.

Wiesz co na samym początku to nie mogłam się schylac bo tak mnie ciągnęły a teraz nie, nic mnie nie boli. Za to jestem przerażona bo idę na badania i ta glukoza na czczo 🤮ja pierwsze jak wstaje to są tabletki od tarczycy i zaraz jem bo mi tak nie dobrze.
Hej. Gratuluję dwóch dzidziulkow. Ja napiszę to co wiem może pomoże na mdłości :
Mięta do picia, imbir, kisiel, jedzenie lekkostrawne gotowane, gumy pregna vomi

I mi np pomagały sucharki. Sucharka trzeba zjeść po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka żeby nie wstawać na pusty żołądek. Pomaga też jedzenie często ale w małych ilościach tak żeby żołądek był cały czas nasycony.

Dziewczyny a używacie coś na rozstępy na brzuszek? Ja się rozglądałam i niestety większość produktów jest od II trymestru a mi już się pokazują tygryski.. PS jestem na etapie czytania o tym acardzie przy krwiakach bo boję się go odstawić..

reklama
Do góry