reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Niestety nie posiadam, chyba spróbuje starym babcinym sposobem, a mogę dodać np rumianek albo miętę ? Od oddychania przez usta całe gardło mnie piecze 😩
Mój babciny sposób na katar to nalej na łyżeczkę kropli miętowych czy żołądkowych , podpal to, jak cały płyn się wypali i zgaśnie to wąchaj łyżeczkę. Zatykasz jedną dziurkę, wciągasz zapach drugą i tak na zmianę. Wystarcza mi na kilka godzin.

Mam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać 🙄
Ja chodzę do dwóch cały czas. Luxmed bo za darmo po skierowania i prywatnie

Dziewczyny mam pytanie chodzę do ginekologa prywatnie jestem w 7 tc +5 d w ciąży wizytę mam za 5 tygodni następna , kazał mi zrobić usg to trumestrowe ja się pytałam czy prenatalne a on że zwykle usg jak jest u was ?
Hmm no jak za 5 tygodni to już się robi właśnie prenatalne, chyba że chce najpierw zrobić zwykle żeby ocenic czy dziecko już jest na tyle duze i od razu umówić cię na prentalne. Bo gdzies czytałam że często pacjentki przychodzą za szybko. No ale ja to bym się umówiła do niego trochę szybciej, albo miała gdzie od razu umówione u kogoś innego prentalne żeby znowu nie zrobilo się za późno.

Wszystko zależy od tego jaki wykupisz pakiet. Przykładowo ja w medicover nie zapłaciłam do tej pory nic za badania, a miałam wszystkie, które są potrzebne (hiv, toxo, różyczka, cmv, cytologia, czystość pochwy, mocz, usg piersi, kilka już razy Usg dopochwowe).Oczywiście mam lekarza prowadzącego, położną, będą usg prenatalne, test podwojny pappa, próby glukozowe i masa innych. Reasumując: poza nifty, które robię nie zapłacę za nic. Ale mój pakiet kosztuje koło 300zl miesięcznie.
Musisz przeliczyć co Ci się opłaca i jaką dostaniesz ofertę na prywatną opiekę medyczną bo niekoniecznie musisz dostać tą samą.
Poza medicover i tak będę chodzić do 2 lekarza prywatnie i do takiego, który odbierze mój poród. Chyba, że zdecyduje się na poród w medicover za 15tys.
To wszystko trzeba przeliczyć i wybrać po swojemu 😉
W pobliżu nie mam medicover a szkoda bo Widzę ze opłaca się, mam mieć za tydzień opiekę położna na maj zapisali mnie juz na badania prenatalne na szczęście to dostanę za darmo..cytologię miałam w cenie wizyty u lekarza bo miałam innego lekarza co za wizytę brał 250 zł i jak zrobił cytologię musiałam z próbka lecieć do laboratorium i jeszcze zapłacić i sie nie opłacało i wychodziło razem 300 zł muszę zapytać w mojej przychodni czy jest jakieś ubezpieczenie, jedynie do w pracy mówili ze mogę się dodatkowo ubezpieczyć bo przy stracie dziecka pytała czy mam wykupiony pakiet bo przy śmierci dziecka po 21 tyg dostała bym jakieś pieniądze i ubezpieczyła się tam na wypadek czegoś jeszcze.. jutro zacznę dzwonić pytać

Hejo.
Wstałam.
Żyję.
Liczę że dzisiaj będzie lepiej. Zjadłam bułkę z ogórkiem świeżym. Jest nawet ok jak na razie. Kawy nie pije wiec pozostaje mi inka [emoji4] a jak dobrze pójdzie to ciacho jakieś wciągnę.
Ja prenatalne mam już umówione.
A i ogólnie @Mila09 zniknął mi link do grupy. Czy są jakieś wymagania które trzeba spełniać? Ja bywam tu ale czasami jest tak że 5 dni przerwy bo no po prostu życie, praca, dziecko.

reklama
A i wczoraj napisałam połówkowe a oczywiście chodziło mi o prenatalne. Moja głowa coś szwankuje.
W ogóle jakąś opóźniona jestem w tej ciąży.

Do góry