Mamadha premium +Cześć dziewczyny. Jakie witaminy stosujecie? Łykacie dodatkowo kwas foliowy czy same witaminy?
reklama
Ruda1993
Fanka BB :)
Bardzo dziwna sytuacjatylko że ja pytałam czy prenatalne on ewidentnie zaprzeczył i kazał zrobić samo usg a on nie robi usg i nie wiem co o t myśleć
Martaem1983
ZPolecam! Najlepszy sposób
prenatal UNOJa tez biorę mama dha i accard
Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?
mój wynik
IgG 70,2 (wynik dodatni 3,0 i powyżej)
IgM 0,67 (wynik dodatni 0,60 i powyżej)
Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?
mój wynik
Martaem1983
Kwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowoCześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
mój wynik
właśnie, oto jest pytanie. Internet jest pełny sprzecznych informacji i jeszcze te tragiczne historie o konsekwencjach toksoplazmozy. Nie wiem czy dziś zasnęKwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowo
Ostatnia edycja:
K1991
Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
mój wynik
Jasne mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.
Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć ..
K1991
Moja siostra w ciąży miała toksoplazmozę i urodziła całkowicie zdrowe dziecko. Na pewno u Ciebie też będzie wszystko dobrzeJasne miejmy nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć ..
reklama
Uff, chociaż jedna pozytywna historiaMoja siostra w ciąży miała toksoplazmozę i urodziła całkowicie zdrowe dziecko. Na pewno u Ciebie też będzie wszystko dobrze