reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik
IgG 70,2 (wynik dodatni 3,0 i powyżej)
IgM 0,67 (wynik dodatni 0,60 i powyżej)

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik
Kwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowo 🙂

Kwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowo
właśnie, oto jest pytanie. Internet jest pełny sprzecznych informacji i jeszcze te tragiczne historie o konsekwencjach toksoplazmozy. Nie wiem czy dziś zasnę :)

Ostatnia edycja:

mój wynik
Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.

Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.
Jasne :) mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć .. :)

Jasne :) miejmy nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć .. :)
Moja siostra w ciąży miała toksoplazmozę i urodziła całkowicie zdrowe dziecko. Na pewno u Ciebie też będzie wszystko dobrze 😊

reklama
Do góry