reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik
IgG 70,2 (wynik dodatni 3,0 i powyżej)
IgM 0,67 (wynik dodatni 0,60 i powyżej)

Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?

mój wynik
Kwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowo 🙂

Kwestia czy to wyniki wskazujące na „stara” infekcje czy nowa, trzeba pokazać lekarzowi. Ja miałam zawał kiedy zobaczyłam wyniki na różyczkę a okazało się ze miałam ja kiedyś bezobjawowo
właśnie, oto jest pytanie. Internet jest pełny sprzecznych informacji i jeszcze te tragiczne historie o konsekwencjach toksoplazmozy. Nie wiem czy dziś zasnę :)

Ostatnia edycja:

mój wynik
Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.

Mi lekarz mówił że wskaźnik IgG może być dodatni bo to wskazuje że kiedyś już się to przybyło a wskaźnik IgM wskazuje aktywne zakażenie, ale wiadomo wyniki musi zinterpretować lekarz. Ja jeszcze nie robiłam badań, w przyszłym tygodniu planuję.
Jasne :) mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć .. :)

Jasne :) miejmy nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Ja spotkanie z lekarzem mam we wtorek. Nie mogę się doczekać, te historie z internetu po prostu przerażają. Muszę z tym skończyć .. :)
Moja siostra w ciąży miała toksoplazmozę i urodziła całkowicie zdrowe dziecko. Na pewno u Ciebie też będzie wszystko dobrze 😊

reklama
Do góry