reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

U mnie trochę się zmniejszyły objawy a mały rośnie dobrze:):) nie stresuj na zapas :*
Najważniejsza wiadomość, oby dalej bylo już lepiej i z górki [emoji846]

Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, 8+0 i powiem Wam, że zaczynają się stresy bo coraz mniej bolą mnie piersi [emoji85] Wszyscy mnie straszyli, że im dalej w pierwszy trymestr tym gorzej, a u mnie odwrotnie, coraz lepiej i jakoś mi z tym dziwnie [emoji3061] a wizyta dopiero w przyszły piątek [emoji849] mam nadzieję, że uda mi się nie stresować za bardzo [emoji85]

reklama
Ja mam w Katowicach 5go maja mieć i dostałam skierowanie na darmowe też do medicovera w Katowicach ta Orliński Tomasz robi macie jakieś doświadczenie z tym lekarzem ? zastanawiam sie z czego zrezygnować [emoji3061]
TŻ mówi mi że mamy iść dwa razy [emoji28]

Mam też pytanie o papp-a. Mój lekarz mówi żeby zrobić badanie przed usg żeby iść na usg już z wynikiem. A pielęgniarki na odwrót że badanie papp-a robi sie po usg i już zgłupiałam [emoji3061]
Ja dzisiaj dzwoniłam się umówić na te badania prenatalne darmowe ale w Częstochowie nie ma już darmowych a do Katowic nie da się dodzwonić bo kolejka .

Dziewczyny. Ja o tych dolegliwościach. Jestem w 7tc wczoraj jeszcze straszne mdłości a dziś czuje się nieźle.. Pierxi nie bolą i najchętniej biegłabym na betę sprawdzić czy wszystko jest ok... Miałyście takie skoki dolegliwości?

Dziewczyny. Ja o tych dolegliwościach. Jestem w 7tc wczoraj jeszcze straszne mdłości a dziś czuje się nieźle.. Pierxi nie bolą i najchętniej biegłabym na betę sprawdzić czy wszystko jest ok... Miałyście takie skoki dolegliwości?
Podobno wyrzuty progesteronu sa falowe i rozne dni maja rozne objawy. Nie panikuj, pod wieczor pewnie bedziec wisiec na klopie ;)

Ja nie mam żadnych objawów [emoji2296]
Czasem cycki bolą mniej lub bardziej poza tym nie dzieje się zupełnie nic[emoji2272]
Dobrze, że w piątek mam usg bo świruje przez to, że ja nie mam ani mdłości, ani wymiotów, ani zachcianek, ani w ogóle nic [emoji23]

reklama
mi tez, wczoraj, na szczescie od lat wychodzi mi tylko jedna kropka i szbko przechodzi..
Mnie również wyszła, zdziwiłam się bo bardzo rzadko mnie dopada.

Ja dzisiaj 8+0. Wczoraj powiedziałam szefom o ciąży, trochę lżej na sercu, że już wiedzą. Mogą sb rozplanować w swoich głowach jak to widzą dalej. Zastanawiałam się czy nie poczekać do końca 1 trymestru, żeby nie zapeszać, ale wydaje mi się że to bardziej fair wobecz nich. Też może przymkną trochę oko na to, że wszystko robię 2x wolniej 😁

Mdłości jakby trochę mniejsze się wczoraj zrobiły, co dało mi to trochę wytchnienia. Ale wciąż są, więc nie dobieram Sb od głowy 😋 każdy dzień jest inny.

Miłego dnia życzę wszystkim

Do góry