reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U mnie trochę się zmniejszyły objawy a mały rośnie dobrze:):) nie stresuj na zapas :*
Najważniejsza wiadomość, oby dalej bylo już lepiej i z górki [emoji846]

Cześć dziewczyny, dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, 8+0 i powiem Wam, że zaczynają się stresy bo coraz mniej bolą mnie piersi [emoji85] Wszyscy mnie straszyli, że im dalej w pierwszy trymestr tym gorzej, a u mnie odwrotnie, coraz lepiej i jakoś mi z tym dziwnie [emoji3061] a wizyta dopiero w przyszły piątek [emoji849] mam nadzieję, że uda mi się nie stresować za bardzo [emoji85]

reklama
Ja mam w Katowicach 5go maja mieć i dostałam skierowanie na darmowe też do medicovera w Katowicach ta Orliński Tomasz robi macie jakieś doświadczenie z tym lekarzem ? zastanawiam sie z czego zrezygnować [emoji3061]
TŻ mówi mi że mamy iść dwa razy [emoji28]

Mam też pytanie o papp-a. Mój lekarz mówi żeby zrobić badanie przed usg żeby iść na usg już z wynikiem. A pielęgniarki na odwrót że badanie papp-a robi sie po usg i już zgłupiałam [emoji3061]
Ja dzisiaj dzwoniłam się umówić na te badania prenatalne darmowe ale w Częstochowie nie ma już darmowych a do Katowic nie da się dodzwonić bo kolejka .

Dziewczyny. Ja o tych dolegliwościach. Jestem w 7tc wczoraj jeszcze straszne mdłości a dziś czuje się nieźle.. Pierxi nie bolą i najchętniej biegłabym na betę sprawdzić czy wszystko jest ok... Miałyście takie skoki dolegliwości?

Dziewczyny. Ja o tych dolegliwościach. Jestem w 7tc wczoraj jeszcze straszne mdłości a dziś czuje się nieźle.. Pierxi nie bolą i najchętniej biegłabym na betę sprawdzić czy wszystko jest ok... Miałyście takie skoki dolegliwości?
Podobno wyrzuty progesteronu sa falowe i rozne dni maja rozne objawy. Nie panikuj, pod wieczor pewnie bedziec wisiec na klopie ;)

Ja nie mam żadnych objawów [emoji2296]
Czasem cycki bolą mniej lub bardziej poza tym nie dzieje się zupełnie nic[emoji2272]
Dobrze, że w piątek mam usg bo świruje przez to, że ja nie mam ani mdłości, ani wymiotów, ani zachcianek, ani w ogóle nic [emoji23]

reklama
mi tez, wczoraj, na szczescie od lat wychodzi mi tylko jedna kropka i szbko przechodzi..
Mnie również wyszła, zdziwiłam się bo bardzo rzadko mnie dopada.

Ja dzisiaj 8+0. Wczoraj powiedziałam szefom o ciąży, trochę lżej na sercu, że już wiedzą. Mogą sb rozplanować w swoich głowach jak to widzą dalej. Zastanawiałam się czy nie poczekać do końca 1 trymestru, żeby nie zapeszać, ale wydaje mi się że to bardziej fair wobecz nich. Też może przymkną trochę oko na to, że wszystko robię 2x wolniej 😁

Mdłości jakby trochę mniejsze się wczoraj zrobiły, co dało mi to trochę wytchnienia. Ale wciąż są, więc nie dobieram Sb od głowy 😋 każdy dzień jest inny.

Miłego dnia życzę wszystkim

Do góry